REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Barna: Sunt foarte optimist că vom atinge ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate

Barna: Sunt foarte optimist că vom atinge ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate

Replica API 24 mai 2021 | 00:00 966

Vicepremierul Dan Barna s-a declarat optimist cu privire la atingerea ţintei de 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19 până la 1 iunie, arătând că este o "chestiune de zile într-o direcţie sau alta".

Dan Barna

"Eu sunt foarte optimist că vom atinge şi vom trece de 5 milioane (n.r. - până la 1 iunie). Sunt obiective de etapă pe care le vom atinge. Este o chestiune de zile într-o direcţie sau alta, dar important este ca fiecare dintre noi care înţelegem că nu există altă soluţie decât vaccinarea, să continuăm, să fim activi şi să nu spunem gata, m-am vaccinat, nu mă mai interesează. M-am vaccinat, ia să mai conving eu doi-trei să se vaccineze. Dacă facem asta avem rezultate", a spus Barna, scrie Agerpres.

Barna a susţinut că intenţia de vaccinare în România este de peste 60%.

"În toate ţările s-a întâmplat acelaşi lucru. (...) Primul procent este în jur de 30%, cei care vin din elan şi din dorinţă personală foarte fermă s-au vaccinat. Mai este o altă categorie de încă 30%, cel puţin asta arată datele în România, că intenţia de vaccinare este undeva de peste 60%. Acum suntem în etapa în care de la 30 la 60% trebuie să ducem vaccinul cât mai aproape de cetăţeni", a spus vicepremierul.

El a menţionat că există şi exemple de bune practici de primari care şi-au asumat campania de vaccinare precum o campanie electorală.

"Sunt localităţi unde primarii nu s-au implicat, nu au privit această campanie altfel decât ca pe o campanie naţională şi acolo rezultatele nu sunt cele mai spectaculoase. Sunt şi exemple de bună practică, pe care intenţionăm să le promovăm în zilele şi săptămânile următoare, în care primarii şi-au asumat această campanie precum o campanie electorală, mergând din poartă în poartă, uşă cu uşă, bătând, v-am adus vaccinul, haideţi să vă vaccinaţi şi unde rezultatele sunt spre acel 60 sau peste 60%", a afirmat Barna.

Vicepremierul Dan Barna a fost voluntar, sâmbătă, la centrul de vaccinare de tip drive-thru de la Centrul Comercial Esplanada din sectorul 2 al Capitalei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tocilarul asta arogant sa o ia in cioc, ca nu il mai crede nimeni
2
0
Barna a fost voluntar, adica s-a vaccinat inca odata pentru a face campanie pe viu, sa vada toti ce tare e sau a inceput sa vaccineze el insusi trecatorii care doreau sa se imunizeze? Voluntar pentru ce? Nu ma convinge unul ca el. Sorry
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272