REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Baschet feminin: Statele Unite acuză că Brittney Griner este 'reţinută pe nedrept' în Rusia

Baschet feminin: Statele Unite acuză că Brittney Griner este 'reţinută pe nedrept' în Rusia

Replica API 7 mai 2022 | 23:58 881

Administraţia americană consideră că baschetbalista Brittney Griner este ''reţinută pe nedrept'' în Rusia, după ce a fost prinsă cu ulei de canabis (haşiş) la aeroport, transmite DPA.

Această nouă abordare, relatată marţi de canalul ESPN, este de aşteptat să schimbe discuţiile din jurul încarcerării vedetei WNBA, iar Casa Albă să lupte mai agresiv pentru eliberarea ei, în afara canalelor legale, citează Agerpres.

De asemenea, atitudinea administraţiei Biden le oferă colegelor şi suporterilor posibilitatea să fie mai vocali, după ce echipa sa legală şi soţia sa le-au cerut fanilor să nu facă scandal deoarece ar putea înrăutăţi situaţia baschetbalistei.

''Brittney este reţinută de 75 de zile, iar aşteptarea noastră este ca autorităţile (Casa Albă) să facă tot ce este necesar pentru a o aduce acasă'', a declarat agenta sportivei, Lindsay Kagawa Colas pentru ESPN.

''Cu determinare, Oficiul pentru trimisul prezidenţial special pentru cazurile de ostatici va conduce o echipă pentru a obţine eliberarea lui Brittney Griner'', a afirmat un purtător de cuvânt al Departamentului american de Stat pentru New York Daily News.

Griner, 31 ani, a fost arestată în februarie, pe Aeroportul Internaţional Şeremetievo, de lângă Moscova, după ce autorităţile au găsit cartuşele cu vapori de ulei de canabis în bagajul său. Ea nu a fost pusă sub acuzare, dar va fi audiată pe 19 mai.

Nu este clar ce a determinat Casa Albă să schimbe abordarea în acest caz, dar mişcarea vin la câteva zile după eliberarea dintr-o închisoare rusească a fostului veteran Trevor Reed, în cadrul unui schimb de prizonieri cu Konstantin Iaroşenko, un pilot rus care fusese condamnat la 20 de ani de închisoare în Connecticut pentru încercarea de a introduce cocaină în SUA. Reed, care fusese condamnat pentru atacarea unui poliţist rus, efectuase doi ani de închisoare dintr-o condamnare de nouă ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212