REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.5° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Băsescu face din nou băi de mulţime: l-a vizitat pe primarul Vrabie, la serbarea câmpenească de la Peştera

Băsescu face din nou băi de mulţime: l-a vizitat pe primarul Vrabie, la serbarea câmpenească de la Peştera

Replica API 13 mai 2013 | 00:00 142

Autografe şi bere cu localnicii

Autografe şi bere cu localnicii

Serbarea Câmpenească de la ziua comunei Peştera din acest an va fi cu greu uitată de localnici şi cei care au ales să vină sâmbătă pentru a petrece aici, din mai multe motive, printre care se numără şi vizita şefului statului, Traian Băsescu, care şi-a anunţat prezenţa în ultimul moment. Ziua a început printr-o slujbă ţinută de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, la troiţa din comună, pentru ca în jurul orei 15.00, la primăria din Peştera să-şi facă prezenţa nimeni altul decât preşedintele României, Traian Băsescu.

Alături de primarul Vrabie, preşedintele a fost la primărie, la şcoala din comună şi a participat la petrecerea câmpenească. Evenimentul s-a desfăşurat în acest an sub denumirea "Sărbătoarea florii de salcâm". Pe o scenă amenajată în aer liber au întreţinut atmosfera Alex Velea, Holograf, Mandinga, Aurel Tămaş, Constantin Enceanu, Steliana Sima, Ion Paladi, prezentatori fiind Mihai Morar.

Traian Băsescu în vizită la Peştera, după un ce a dat un search pe Google

Traian Băsescu a ajuns, sâmbătă după-amiază, în comuna constănţeană Peştera, unde a fost întâmpinat de primarul din localitate, Valentin Vrabie. Ulterior, şeful statului a intrat în sediul primăriei, unde a discutat cu primarul, apoi a mers la muzeul din localitate. Edilul i-a prezentat preşedintelui localitatea, proiectele şi investiţiile: "Am adus de la Medgidia subteran fibră optică, televiziune, internet, în fiecare casă, wireless în centrul comunei. În domeniul sportiv, ca de obicei suntem campioni judeţeni, pentru că eu nu suport locul 2 niciodată. În perioada sărbătorilor comuna este amenajată într-un mod absolut excepţional, fapt ce face ca această comună să fie vizitată de sute de oameni pe toată perioada sărbătorilor. Este a 7-a ediţie a sărbătorilor câmpeneşti, eu am preluat de la ediţia a 3-a. Am început de la 3 milioane în primul an, 6 milioane în următorul an, au fost 15.000 de oameni, apoi 20.000 de oameni şi anul acesta estimăm vreo 30.000 de oameni participanţi, care vin din tot judeţul. Petrec de fiecare dată Revelionul în mijlocul comunităţii, nu am luat concediu nici o zi, ma simt bine şi îmi place ceea ce fac aşa că nu am nevoie de concediu". În acest context s-a discutat şi despre parcurile eoliene din zonă şi cum asigură ele independenţa financiară a comunei. Băsescu a apreciat că primarul s-a rupt de sistemul clientelar, precizând că această comună ar trebui luată drept exemplu. Primarul Valentin Vrabie l-a informat pe Traian Băsescu că investiţiile făcute prin construirea de turbine eoliene în zona Peştera vor aduce comuna în situaţia de a fi independentă financiar. "Până la ora aceasta s-a construit un singur parc de 30 de turbine, investiţia este de 120 de milioane de euro. Şi mai urmează încă trei parcuri de peste 800 milioane de euro. În total, un miliard de euro investiţii private, ceea ce ne va aduce într-o situaţie de a fi independenţi financiar", a afirmat Vrabie, precizând că după ce vor fi funcţionale toate parcurile eoliene, administraţia comunală va putea avea 3 milioane de euro în bugetul anual. Băsescu a spus că primarul de la Peştera demonstrează că poate să facă foarte multe lucruri bune pentru comunitate şi ar putea fi dat drept un exemplu de model. Întrebat de ce a ales să vină în comuna Peştera, şeful statului a declarat: "De ce am vrut să vin? Pentru că este în Dobrogea şi, în al doilea rând, am intrat pe Internet şi am văzut că este o comună autofinanţată ceea ce, în momentul ăsta, poate fi o lecţie pentru foarte mulţi primari, dar şi pentru cei care fac reorganizarea administrativă. Ei s-au uitat la faptul că reorganizarea administrativă se lasă cu numiri de guvernatori, în loc să se uite cum sunt comunele, să vadă câte sunt nefinanţabile, să pornească de la unitatea de bază care e comuna, dacă se poate sau nu autofinanţa, ori Peştera este un exemplu. Par a mă convinge că cel mai bun în politică este independenţa, şi eu am devenit independent de câteva luni".

După o baie de mulţime, direct pe scenă

Agitaţia s-a produs în momentul în care cei care au asistat la Serbarea Câmpenească s-au trezit cu invitat special, în afara celor care au fost anunţaţi că vor cânta. După o baie de mulţime, Traian Băsescu, însoţit de primarul Valentin Vrabie, a mers printre petrecăreţii din Peştera şi a vorbit cu aceştia. Preşedintele s-a aşezat la o masă amplasată în zona unde au loc spectacole cu prilejul Zilei localităţii şi a ciocnit un pahar cu bere cu câţiva localnici. "Am venit cu multă plăcere, după ce am văzut pe internet cum arată comuna dumneavoastră şi ce aţi reuşit să faceţi în ultimii ani. Este o comună care are un primar bun, care are un consiliu care se gândeşte la binele cetăţenilor comunei şi mai ales o comună care are oameni muncitori, oameni harnici. Eu vă doresc ca astăzi să vă distraţi, pentru că poate unii dintre dumneavoastră îşi aduc aminte, când eram primarul capitalei am introdus zilele Bucureştiului. Motivul nu a fost că aveau sau nu aveau bucureştenii unde să bea o bere sau că nu aveau unde să se ducă la un spectacol, motivul a fost că astfel de zile îi fac pe oamenii unei comunităţi să se întâlnească, să se cunoască, să se respecte unul pe altul, iar cel mai important lucru este că dumneavoastră puteţi arăta că atunci când este de muncă, munciţi, iar când este de distracţie, ştiţi să vă veseliţi. Vă doresc la mulţi ani de ziua comunei dumneavoastră!", a fost mesajul preşedintelui României pentru locuitorii comunei Peştera. De asemenea, şeful statului a făcut poze cu mai mulţi copii, cărora le-a acordat şi autografe. Ulterior, Traian Băsescu a plecat din comuna Peştera spre Bucureşti cu elicopterul, afirmând că intenţionează să mai revină în zonă, poate chiar anul acesta. Facem precizarea că preşedintele Traian Băsescu a mai oferit o surpriză în week-endul care tocmai s-a încheiat: el a participat duminică la 57-a ediţie a sărbătorii câmpeneşti Sâmbra Oilor, desfăşurată pe dealul de la Huta Certeze, de data aceasta în judeţul Satu Mare.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272