REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Băsescu: Îl contrazic pe Poroşenko fără drept de apel privind o posibilă incursiune a Rusiei în flancul estic al NATO

Băsescu: Îl contrazic pe Poroşenko fără drept de apel privind o posibilă incursiune a Rusiei în flancul estic al NATO

Replica API 8 septembrie 2014 | 00:00 195

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, la Cotroceni, că îl contrazice "fără drept de apel" pe preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, care a declarat sâmbătă că Rusia ar putea cuceri în scurt timp Bucureştiul.

"Eu am vrut sa am o reacţie ieri, dar am înţeles în ce situaţie este Poroşenko. Preşedintele Poroşenko este în situaţia în care a crezut că va putea lichida problema separatiştilor cu armata naţională a Ucrainei. A constatat că nu poate. A constatat că e nevoit să încheie o încetare a focului care, vă spun eu între ghilimele - va degenera într-un armistiţiu şi în pierderea controlului pe un teritoriu destul de mare. Prin acea autonomizare de care vorbeşte dânsul, nu ştiu ce va mai rămâne din autoritatea Kievului pe aceste teritorii şi, probabil, a încercat să dea o explicaţie. Vreau să ştiţi că îl contrazic fără drept de apel. A făcut o incursiune pe flancul estic. Exact acela, pentru care NATO, 28 de state îşi pun la un loc resursele militare ca să apere acest flanc. Oricât ar fi Rusia de mare putere, nu poti face faţă la 28 de state, în care intră Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Germania, dacă discutăm de capabilităţi militare moderne şi logistica derulării unui astfel de conflict. Deci, l-am înţeles pe preşedintele Porosenko. N-aş vrea să considere cineva că este o reacţie la declaraţia dânsului de ieri, dar vreau să vă asigur că acest scenariu nu este valabil", a afirmat preşedintele Băsescu.

El a afirmat că acest scenariu ţine de un procent de 0,01% de iraţionalitate, în cadrul căruia trebuie să se ţină cont că ar putea avea loc o agresiune armată a Rusiei.

Articol complet:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272