REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Băsescu: Participarea la referendumul consultativ pe Justiţie este vitală pentru recredibilizarea României

Băsescu: Participarea la referendumul consultativ pe Justiţie este vitală pentru recredibilizarea României

Replica API 27 aprilie 2019 | 01:34 427

Traian Băsescu

Participarea la referendumul consultativ pe Justiţie, din 26 mai, este "vitală pentru recredibilizarea României", a declarat, vineri, senatorul PMP, Traian Băsescu, pe Facebook.

"Există momente, ce-i drept foarte rare, când popoarele trebuie să fie deasupra elitelor politice pentru a-şi salva ţara. Din păcate, alianţa PSD-ALDE-UDMR a adus ţara la cel mai scăzut nivel de credibilitate de la intrarea în Uniunea Europeană şi până acum", afirmă Băsescu.

În opinia senatorului PMP, "cu o guvernare orientată strict pe salvarea lui Dragnea şi a acoliţilor săi infractori, România a fost decredibilizată, fiind în pragul aplicării Articolului 7 din Tratatul de la Lisabona, ca semnal puternic pentru alterarea valorilor statului de drept, prin decizii destinate a pune Justiţia sub controlul guvernanţilor".

"Este drept, întrebările pentru referendum nu sunt nici cele mai inspirate şi nici cele mai clare, dar participarea la acest referendum este vitală pentru recredibilizarea României. O bună participare care să ducă la validarea referendumului ar fi semnalul, dar şi garanţia că România nu va abandona principiile statului de drept şi că Justiţia va rămâne independentă", adaugă el.

Potrivit fostului preşedinte, prin participarea la referendum românii ar demonstra că "sunt parte a setului de valori occidentale şi nu nişte toleraţi în selectele cluburi politice care sunt NATO şi Uniunea Europeană".

"Românii au şansa să demonstreze, că atunci când politicieni derapează, au forţa de a-şi asuma responsabilitatea corectării derapajelor unei puteri politice corupte şi imorale. Dragnea, Tăriceanu şi Kelemen Hunor trebuie să primească fără menajamente, direct de la români, mesajul de respingere a unei politici făcute în favoarea unor găşti corupte şi nu în favoarea românilor, aşa cum au jurat la învestire. Până la urmă, oricâte deficienţe ar fi în formularea întrebărilor, în mod categoric, tot merită un DA", adaugă Băsescu.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va bateti capul, referendum consultativ am mai avut si... nu s-a schimbat nimica, nu va mai aduceti aminte de referendumul pentru 300 de parlamentari? Si referendumul asta este de pomana, nu va schimba nimic in legile justitiei.
2
0
sustinatorii PSD- sunt extrem de greu sa faca unele diferente- sunt blocati in a gandi- drogul turnat de puascariasul draknea, face ravagii- dar sa nu ai curiozitatea sa-ti folosesti propria gandire , este trist? Vom vota masiv, dreapta- unica solutie de a mai exista in UE. Idiotilor, v-ati intrebat , voi din salariu de bugetar, va puteti construi imperiul puscariasului draknea pe sapte strazi, ?
1
1
dar le referendumul pt demiterea ta , de ce ai iesit la b1tv la ora 18 sa gonesti populatia , sa nu mai vina la vot ? sa-ti fie rusine , traian basescu !
4
1
La cat alcool ai in creier esti asteptat cu drag pe la ... Sacele ! Au mai ramas cativa copaci intregi !
3
1
Ce m-as caca pe chelia lui
8
2
se duce ca e frica cine stie cine osa ia justitia si face ordine si iel e primul arestat asa sta la ula sa stie cind pleaca dupa mazare
5
1
Hai siktir!
15
2
FUCK OFF!!!!
11
3
Base, tie si ptr si ptr Replica, MM
11
6
Lasa-ne ca am vazut ce poti, o sa va voteze pulea
17
4
Un om josnic, un securist educat sa faca numai rau si sa dezbine ...
16
4
cand a fost vorba sa te dam jos pe tine , tu si cu figurantele tale zbierati sa nu participam la referendum . Hai sictir marinar esuat , totul de la tine pleaca , tu , macovei , udrea , anastase , olteanu , boc , pinalty , videanu, crinuta , raluca tatarcan, rusine criminalilor sa dati banii retinuti ilegal din salarii , sa-i dati din averile voastre .
17
4
Un gunoi ca si ....
12
3
Ti-ai dracu Replica cu chiorul vostru cu tot. Vreti voi cu tot dinadinsul sa ni-l bagati pe gat. Transmiteti animalului asta daca puteti ca in Constanta la buci voturi.
23
7
Ba uite mai sampaliule ca nu iesim. Nu iesim ca sa nu intrati voi cu partidul vostru de ciorditori, cu tine, cu Udrea, cu jigodia asta pe care o ai pe Constanta Palas. Puteti sa dati voi bani cu sacii astora de le Replica sa va faca reclama, degeaba, ne-am lamurit ca sunteti cele mai mari javre si jigodii
25
7
UN CHIOR MAI PROST CA ASTA NU AM MAI VAZUT.
23
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108