REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Băsescu: "The Black Sea Trust for Regional Cooperation" a ajutat la prefigurarea viitorului regiunii

Băsescu: "The Black Sea Trust for Regional Cooperation" a ajutat la prefigurarea viitorului regiunii

Replica API 8 martie 2013 | 00:00 195

Preşedintele Traian Băsescu i-a decorat, joi seară, la Cotroceni, pe Craig Kennedy, preşedintele "The German Marshall Fund of the United States" şi pe Alina Inayeh, directoarea "The Black Sea Trust for Regional Cooperation" pentru contribuţia fundaţiilor la consolidarea cooperării la Marea Neagră. "The Black Sea Trust for Regional Cooperation" a fost înfiinţată în urmă cu cinci ani la Bucureşti, proiectele fiind finanţate de "The German Marshall of the United States".

"Îmi aduc aminte determinarea cu care aţi lucrat pentru ca această filială să se deschidă la Bucureşti şi înţelegerea cu care aţi captat problemele României şi ale regiunii în acel moment. Aşa cum bine ştiţi, multe din analizele, din studiile dumneavoastră au fost utilizate în deciziile strategice şi tactice ale României. În acelaşi timp, trebuie să menţionez faptul că Fundaţia prin activitatea ei a fost un mare sprijin şi pentru celelalte ţări din regiunea Mării Negre. Expertiza care a venit odată cu înfiinţarea filialei de la Bucureşti a fost de un real folos pentru prefigurarea politicilor viitorului nu numai în zona Mării Negre, dar şi în regiunea extinsă a Mării Negre", a afirmat preşedintele Băsescu.

De asemenea, el a arătat că problemele regiunii din domeniile securităţii, energiei şi militar au ajuns, datorită analizelor fundaţiei, şi pe masa oficialilor şi decidenţilor de la Bruxelles şi Washington, nu numai de la Bucureşti.

"Regiunea Mării Negre nu este aşa o mare prioritate acum atât în Europa Occidentală sau SUA, aşa cum a fost altă dată. Dar problemele şi provocările din această regiune cu siguranţă că le avem în continuare. Şi suntem foarte mulţumiţi că Black Sea Trust există şi va mai fi cel puţin încă cinci ani şi vom lucra împreună în adresarea acestor provocări", a afirmat Craig Kennedy.

El a punctat că orientarea interesului Fundaţiei "The German Marshall Fund" către regiunea Mării Negre a început din 2003 şi a coincis cu "revoluţia trandafirilor" din Georgia şi alte schimbări importante în ţările din zonă.

Lui Craig Kennedy i-a fost conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Comandor, iar Alinei Inayeh Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" - în grad de Cavaler.

"Black Sea Trust for Regional Cooperation" oferă granturi pentru proiecte ale societăţii civile din opt ţări ale regiunii extinse ale Mării Negre: România, Bulgaria, Turcia, Republica Moldova, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Ucraina şi regiunile Krasnodar şi Rostov din sudul Federaţiei Ruse.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272