REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mar., 18 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6764
29.4° Constanța Marți, 18 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6764
 

Bătaie de joc! De la polițist local, la conducerea operațiunilor petroliere offshore ale României

Bătaie de joc! De la polițist local, la conducerea operațiunilor petroliere offshore ale României

Andreea POPA 22 septembrie 2022 | 15:22 8037

O tânără fermieră din Maramureș, fostă angajată a Poliției Locale Sector 1 și consilieră a deputatului PSD Daniel Tudorache, a fost numită vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat la Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO) din Constanța.

Felicia Ancuța Dunca a candidat fără succes din partea PSD atât pentru Consiliul Local din Sectorul 1, cât și pentru Camera Deputaților și a primit o locuință socială lângă Guvern, pentru care plătește o chirie lunară de circa 400 de lei, pe când era consiliera primarului penal Tudorache.

Asta nu l-a împiedicat pe premierul liberal Nicolae Ciucă s-o numească pe tânăra fără niciun fel de merite profesionale la conducerea uneia dintre instituțiile strategice ale României, în plină criză energetică mondială.

Potrivit actului semnat de Ciucă în august 2022, Felicia Ancuța Dunca este vicepreședinte ACROPO pentru o perioadă de 5 ani, în condițiile în care singura sa experiență managerială este președinția Ligii Studenților Maramureșeni din București. Nu există un CV cu studiile și calificările pesedistei Feliciei Ancuța Dunca, singurele informații despre background-ul său profesional fiind cele strecurate în declarațiile de avere semnate de-a lungul timpului.

Fermiera din Strâmtura, bună pentru șefia operațiunilor petroliere offshore ale României

Sinecurile politice și numirile pe bază de pile, fără niciun fel de merite, la conducerea instituțiilor de stat sunt deja de o tristă notorietate în România, indiferent de numele partidului aflat la guvernare. În acest caz, însă, decizia Executivului este pur și simplu șocantă.

Pentru a ne face o idee asupra acestui lucru amintim că pesedista de la Poliția Locală va supraveghea activitatea în Marea Neagră a companiilor Petrom, Black Sea Oil & Gas și Romgaz, care exploatează resursele vitale de gaze ale României. Mai mult, în calitate de vicepreședinte ACROPO va ține legătura atât cu ANRM cât și cu autoritățile similare din alte țări, va elabora planuri și rapoarte și poate iniția acte normative în domeniul său.

Felicia Ancuța Dunca vine să supravegheze operațiunile petroliere offshore ale României, vitale pentru existența acestui stat- fără niciun fel de exagerare în contextul actual, din satul Glod, comuna Strâmtura, județul Maramureș.

Tânăra pesedistă sosită la București ca studentă acum câțiva ani este fermieră în Glodul natal, calitate în care încasează și acum bani de la APIA- 25.181 lei în ultimul an, potrivit ultimei sale declarații de avere, din iunie 2022.

Casă socială lângă sediul Guvernului, cu o chirie de 430 lei pe lună

A pornit în 2016 ca și consilier debutant la Primăria Sectorului 1, pentru ca în 2020 să ajungă la Poliția Locală, iar apoi consiliera deputatului PSD Daniel Tudorache, pe care l-a slujit și în perioada în care acesta a fost primarul Sectorului 1.

Iar serviciile sale au fost atât de apreciate de politicianul judecat pentru corupție în așa-zisul ”dosar al diamantelor”, încât studenta din Glod a primit ca locuință socială un apartament situat chiar lângă Guvern, în buricul Bucureștiului, pentru care plătește o chirie lunară de nici 430 de lei.

Vânzătoarea de haine, devenită vicepreședinta ACROPO

Singura avere a Feliciei Ancuța de la ACROPO sunt cele 11 hectare de teren agricol, moștenit în Glodul natal, în timp ce la categoria venituri declară 2.500 lei de la Primăria Sectorului 1, 43.071 lei ca și consilieră la Camera Deputaților și 36.829 lei pentru un post similar la Phoenicia Express SRL, compania lui Mohammad Murad.

Un salt profesional totuși considerabil, dacă ținem cont de faptul că în 2016 fermiera din Glod venită în București era vânzătoare la un magazin de haine al Ghinea Fashion SRL și președinte al Asociației Liga Studenților Maramureșeni din București. Felicia Ancuța Dunca are și propria afacere, A&S Active Business SRL București, o firmă organizatoare de expoziții și târguri cu un singur angajat, cifră de afaceri de circa 45.000 în 2021 și un profit net de 27.000 lei.

Andreea POPA

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Afara cu ea din posturi de conducere. Oamenii competenti pleaca din tara pentru ca la noi se promoveaza toti incompetentii, toate parasutele.
1
0
Dergleta de Ion Veronica în complicitate cu Steflea se fute la tura de noapte cu Pismis, Steflea când e întrebat de către domnul primar dacă știe ceva, se face ca ploua nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase.
0
0
Dar dece nu ziceți că mafiotul de comanescu da tele pe banda lurantabsi judecători fac sa nu câștigi in instanță. Hotilor
2
0
Daca fata e cu mumu in fapt..... ce aveti voi cu ea ?
5
1
Datul din buric este politica de stat în Rromanica! Nu promovam profesioniștii, ci "prosfesionistii" lor scolistiti!
5
0
ce salarii au politistii locali.....pe ce merite.....
16
0
De la tractorist rutierist la Automatist !
16
0
si eu am ajuns bos din ceam fost si pe cine am tepuit si mai... tepuesc ,scoala cei aia sa ai tupeu si ...moaca mea!
5
1
Fata sta bine cu Stramtura. Altceva nici nu-i mai trebuie, scoala sau alte competente. Adevarul este ca ne-am saturat de destepti. Propun sa vina la toate sedintele cu Stramtura la vedere.
23
0
Eu sunt ROBY de Cernav@da!
9
1
de aia pleaca tineretul masiv din tara, aici nu mai are ce sa faca
24
0
Votăm Noua Dreaptă ! ordine și disciplină
8
3
Io cred si sigur ca a dat cu dansa-n-transa
23
0
Nu este bataie de joc,este stilul specific romanesc de conducere la nivel national. Se conduce cu politicieni sau alti impostori,specialistii sunt evitati sau efectiv inlaturati. Scara valorilor nu mai exista de trei decenii,se practica autocratia. Asa zisa economie este dominata de monopoluri si carteluri,de gasti de bisnitari redenumiti afaceristi,oameni de dreapta. Cica esti om de afaceri daca iei de undeva si vinzi mai scump ,adica faci bisnita dar platesti impozit . Cum sa evolueze tara?
25
1
NU MAI E NIMIC DE COMENTAT. E EXEMPLUL PERFECT DESPRE CUM SE OCUPA POSTURILE IMPORTANTE.
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616