REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bătaie între doi cheflii, încheiată la spital, după o petrecere stropită cu alcool

Bătaie între doi cheflii, încheiată la spital, după o petrecere stropită cu alcool

Replica API 26 septembrie 2022 | 00:00 1523

Georgian Selian a fost condamnat la pedeapsa de 3.000,00 lei amendă penală pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Sentința a fost dată de Judecătoria din Hîrșova, pe 25 septembrie 2022 și nu este definitivă. Bărbatul a fost acuzat că, după ce a petrecut împreună cu victima, la ziua acesteia, a lovit-o pe aceasta cu un lemn în cap, aceasta necesitând 25-30 zile de îngrijiri medicale.

Potrivit anchetei, victima și-a sărbătorit ziua de naștere acasă, unde a avut ca invitați pe Georgian Selian, dar și alte persoane cu care a petrecut până în jurul orei 18.30, când s-au hotărât să meargă la malul Dunării să asculte muzică. Acolo, victima susține că a fost lovită de inculpat cu pumnul în gât și, fiind băut, a căzut inconștient la pământ. Persoana vătămată a mai relatat că, la un moment dat, și-a revenit, s-a ridicat și atunci inculpatul l-a lovit, de mai multe ori, cu pumnii și picioarele pe tot corpul, pe unde apuca, dar a intervenit verbal un martor, care i-a spus inculpatului: „Finule, oprește-te, că este ziua lui, îți ajunge!”, dar acesta a continuat să îi adreseze injurii, atât lui, cât și familiei. Victima nu își explică gestul inculpatului, întrucât nu a avut nicio discuție contradictorie cu acesta ci, dimpotrivă, l-a ajutat cum a putut. Potrivit declarațiilor martorilor, lucrul nu s-au petrecut chiar așa, conflictul fiind început chiar de victimă, însă inculpatul a profitat de starea de ebrietate a acesteia și l-a bătut până l-a lăsat lat.

Instanţa a reţinut că, în cauză, nu sunt întrunite condiţiile legale pentru a se reţine în favoarea inculpatului cauza justificativă a legitimei apărări. Pentru a aprecia astfel, instanţa a avut în vedere faptul că, deşi inculpatul a săvârşit fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, din partea persoanei vătămate, punând, astfel, în pericol persoana inculpatului, apărarea acestuia, în sensul aplicării de lovituri repetate cu pumnul persoanei vătămate, până la momentul căderii acesteia la pământ, nu este proporţională cu gravitatea atacului. Deşi persoana vătămată este robustă („de două ori cât inculpatul”), este cunoscut ca fiind o persoană violentă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, răspunsul inculpatului la atacul din partea victimei a fost unul disproporţionat, inculpatul având posibilitatea să fugă. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Georgian Selian la pedeapsa de 3.000,00 lei amendă penală.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bine ca nu s au luat dreaq de la MARIHOANA
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367