REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.6° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.6° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

BĂTAIE pe hotelul Gloria din Eforie! O firmă a cerut să se suspende licitaţia organizată de THR Marea Neagră

BĂTAIE pe hotelul Gloria din Eforie! O firmă a cerut să se suspende licitaţia organizată de THR Marea Neagră

Replica API 27 noiembrie 2019 | 00:00 1319

Complex Excelsior S.A. din Eforie Sud, proprietara hotelului cu același nume, și-a exprimat interesul de a cumpăra hotelul Gloria din Eforie Sud, fapt pentru care a demarat procedurile pentru a participa la licitația organizată de proprietarul unității de cazare, THR Marea Neagră. Odată achiziționat caietul de sarcini, reprezentanții societății au constatat că, în cartea funciară hotelul figurează cu 3 etaje deși, acesta are 4 etaje. Firma a cerut suspendarea procedurii, pentru ca THR Marea Neagră să corecteze acest aspect, depunând în instanță o ordonanță președințială în acest sens.

SC Complex Excelsior SA a solicitat instanței, în contradictoriu cu S.C. Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră S.A., pronunțarea unei ordonanțe președințiale prin care să dispună suspendarea licitației organizate de THR Marea Neagră pentru vânzarea Hotelului Gloria până la refacerea documentației justificative și tehnice și corelarea acestora cu situația de fapt. În motivarea cererii, SC Excelsior a arătat faptul că este interesată de cumpărarea Hotelului Gloria și la data de 4 noiembrie 2019 a achiziționat caietul de sarcini întocmit de SC THR Marea Neagră, iar din analiza acestuia și a înscrisurilor ce i-au fost atașate, a observat că există o discrepanță între mențiunile din cartea funciară, unde se menționează că imobilul are o structura P+3 E, și situația reală a imobilului, care în realitate are P+4 E. Reprezentanții societății mai spus că hotelul Gloria este construit în aceeași perioadă cu hotelul Excelsior, aflat în proprietatea acesteia, având aceiași structură cu acesta, însă cel din urmă este descris în cartea funciară ca având P+4E, iar THR Marea Neagră, deși a dobândit proprietatea asupra hotelului în integralitatea sa, oferă spre vânzare doar P+3 E, astfel că societatea, care are un mare interes să participe la licitație, nu poate dobândi proprietatea asupra unui imobil ale cărui documente justificative și tehnice nu sunt conforme cu realitatea. De asemenea, SC Excelsior se teme ca, ulterior, tranzacției, există riscul să apară probleme cu privire la stabilirea dreptului de proprietate asupra ultimului etaj. Societatea a mai arătat magistraților că ” sunt întrunite condițiile legale pentru admiterea cererii și suspendarea licitației, respectiv interesul reclamantei și aparența de drept în favoarea acesteia, câtă vreme a achiziționat caietul de sarcini și are dreptul de a participa la oferta publică de vânzare a Hotelului Gloria și de a pretinde ca vânzarea să se facă în condiții de legalitate. Vânzătorul are posibilitatea de a modifica descrierea imobilului în cartea funciară în condițiile art. 914 Cod civil, iar dreptului reclamantei de a cumpăra un imobil îi incumbă implicit și dreptul de a achiziționa un imobil fără vicii, însă pârâta încearcă să eludeze garanția pentru viciile imobilului, fapt ce denotă că vânzătorul nu este de bună credință”, se arată în întâmpinarea depusă la dosar, potrivit rolli.ro.

Inițial, cererea a fost depusă pe rolul Judecătoriei Mangalia, iar prin sentința civilă nr. 1648/18.11.2019 s-a dispus admiterea excepției necompetenței materiale a acestei instanțe și declinarea competenței de soluționare în favoarea Tribunalului Constanța – secția a II a civilă. Fapt pentru care, xauza a fost înregistrată pe rolul Tribunalului pe 20 noiembrie a.c.

Magistrații au constatat că SC Excelsior nu a dovedit condițiile legale cumulative necesare emiterii ordonanței președințiale în sensul solicitat, fapt pentru care a respins cererea. Decizia a fost pronunțată pe 20 noiembrie.

Mirela PASCAL

foto: Ocazii turistice

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si unde este bataia?
1
0
Sa vindem tot, sa mai facem niste bani pana se ridica pragul la sif uri si ne dau afara! Poate asa scapam de fercalez si speahta lui!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212