REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bătălie cruntă pentru modernizarea sediului DSV Constanţa. Hondoreanu a luat contractul cu o ofertă de preţ halucinantă

Bătălie cruntă pentru modernizarea sediului DSV Constanţa. Hondoreanu a luat contractul cu o ofertă de preţ halucinantă

Replica API 14 februarie 2014 | 00:00 874

12 oferte

12 oferte

Nu mai puţin de 12 firme s-au bătut pentru contractul de modernizare a sediului Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, atribuit în penultima zi a anului 2013, pe 30 decembrie, în urma unei proceduri de cerere de ofertă. Tentaţia banilor a fost atât de puternică, încât oferta de preţ câştigătoare a fost de-a dreptul halucinantă, în condiţiile în care firma respectivă nici măcar nu este specializată în lucrările pentru care a semnat să le ducă la bun sfârşit. Practic, firma câştigătoare s-a angajat să modernizeze întreaga clădire a DSVSA Constanţa, de pe Şoseaua Mangaliei, la jumătate din suma pusă iniţial la bătaie de către autoritatea contractantă. Iar lucrările în cauză sunt cât se poate de complexe, după cum se arată în documentaţia publicată ieri de DSVSA pe SEAP.

"Se vor executa lucrări pentru obiectivul: "Lucrări de modernizare, amenajare şi consolidare sediu şi laborator D.S.V.S.A. Constanţa ". Valoarea estimată a lucrărilor este de: 2.076.782,00 lei la care se adaugă TVA. În cadrul devizului general, nu au fost prevăzute cheltuieli pentru diverse şi neprevăzute. Lucrările de modernizare (prin mansardare şi reabilitare termică), amenajare şi consolidare sediu şi laborator D.S.V.S.A. Constanţa presupun următoarele lucrări principale: mansardarea propriu-zisă ce se va realiza cu ajutorul unei structuri metalice formate din stâlpi profil IPE 240 şi grinzi profil IPE 240; realizarea de pardoseli/planşee (placă de beton), pereţi exteriori (placocem), pereţi interiori (plăci de gipscarton), realizarea finisajelor interioare (mochetă pentru trafic intens şi plăci ceramice; zugrăveală lavabilă, faianţă) şi exterioare (termoizolare cu polistiren expandat a pereţilor existenţi şi a celor noi; tencuieli decorative; tâmplărie din aluminiu cu geam termoizolat cu protecţie. Acoperişul mansardei va fi tip şarpantă din metal cu pantă frântă, iar învelitoarea va fi din ţiglă metalică. Construcţia existentă va fi dotată cu instalaţii de încălzire, instalaţii sanitare, instalaţii de canalizare şi se va realiza alimentarea cu energie electrică (dotarea cu instalaţii de iluminat, prize, instalaţii de paratrăsnet). Pasarela care va facilita circulaţia între clădirea principală a DSVSA şi a laboratorului va fi concepută ca un tun închis, pe structură metalică cu pereţi cortină din geam termoizolat cu tâmplarie PVC, închidere superioară din policarbonat multicameral cu protecţie UV. Refacerea acoperişului laboratorului se va face pe o structură de rezistenţă nouă de tip şarpantă care va fi realizată din lemn de răşinoase tratat ignifug şi insectofugicid, iar peste şarpanta din lemn se va rezema şarpanta şi învelitoarea din tablă tip ţiglă Lindab. Refacerea acoperişului construcţiei cabină poartă se va face pe o structură de rezistenţă nouă de tip şarpantă care va fi realizată din lemn de răşinoase tratat ignifug şi insectofugicid, iar peste şarpanta din lemn se va rezema şarpanta şi învelitoarea din tablă tip ţiglă Lindab", se arată în caietul de sarcini. Din cele 12 firme care au depus oferte, DSVSA a declarat-o câştigătoare pe Holding Hondor Stil SRL din Agigea, care a considerat că poate duce totul la bun sfârşit şi să scoată şi profit cu numai 1.133.958,77 lei, fără TVA. Adică jumătate din suma estimată iniţial, o ofertă, să recunoaştem, dezarmantă pentru orice competitor serios. De altfel, un singur contracandidat a avut "tupeul" de a contesta alegerea DSVSA, Ecserv Interprod SRL Constanţa (deţinută de afaceristul Eduard Schmilevschi) solicitând Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) să oblige autoritatea contractantă de a-i reconsidera oferta, demers soldat însă cu un eşec.

Contract câştigat cu un preţ de dumping, chiar dacă firma nici măcar nu se ocupă de construcţii, ci de fabricarea mobilei

Iată şi care sunt cele 12 firme care au depus oferte pentru modernizarea sediului DSVSA: Sindserv SA Bucureşti, Asocierea SC Construcţii Nuclearelectrice SA şi SC Elliot Consulting& Partners SRL Constanţa, Ro Mat Construct SRL Constanţa, Mobitom SA Constanţa, Litoral Construct SA Constanţa, ABC Val SRL Constanţa, Med Com Construct SRL Medgidia, Vela Impex SRL Constanţa, Set Construct SRL Constanţa, Gamaro Construct SRL Constanţa, Holding Hondor Stil SRL Agigea şi Ecserv Interprod SRL Constanţa. Angajamentul firmei Holding Hondor de a moderniza, amenaja şi consolida o întreagă clădire cu echivalentul a doar 1.133.958 lei pare cu atât mai bizar cu cât societatea din Agigea este producător de mobilă, şi nu constructor. Holding Hondor este deţinută de fostul consilier judeţean PSD Ilie Hondoreanu, care a trecut zilele trecute prin emoţia unei licitaţii pentru vânzarea fabricii sale de mobilă de pe strada Vârful cu Dor din Constanţa, în contul unei datorii de 32.010,5 euro către Administraţia Zonei Libere Brăila, vechi de aproape 4 ani de zile, debit despre care afaceristul spune însă că nu mai există. Holding Hondor a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 2.557.311 lei şi un profit net de 15.028 lei, cu 14 angajaţi.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367