REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

BĂTĂUȘ din Murfatlar EXTRĂDAT după ce a AGRESAT 3 persoane în GERMANIA

BĂTĂUȘ din Murfatlar EXTRĂDAT după ce a AGRESAT 3 persoane în GERMANIA

Replica API 19 aprilie 2021 | 16:35 2445

Pe numele lui Alin Iulian Olteanu, din Murfatlar, a fost emis un mandat european de arestare la data de 08.03.2021, de judecătorul din cadrul Tribunalului din Augsburg – Germania (dosar penal nr. 64 Gs 1478/21), pentru săvârșirea a 3 infracțiuni de vătămare corporală gravă (reținute în trei dosare penale cumulate). Bărbatul este acuzat că, alături de alți indivizi, a agresat mai multe persoane, înarmat fiind cu un box, ulterior părăsind locul conflictului cu un autovehicul negru.

Cum s-au petrecut infracțiunile

Potrivit datelor din anchetă, în timp ce se afla în localitatea Augsburg, Alin Iulian Olteanu, împreună cu alți trei participanți au exercitat acțiuni provocatoare inițial verbale, asupra a trei persoane. Astfel, sub coordonarea inculpatului, toți membrii grupului infracțional au adresat atacuri verbale asupra uneia dintre victime. După ce una dintre persoane a încercat să aplaneze verbal conflictul, Alin Iulian Olteanu, fără nici o avertizare și cu toată forța, a lovit victima în zona tâmplei, situație acceptată de toți membrii grupului. În momentul aplicării loviturii, inculpatul avea un box pe degete, aspect cunoscut de coparticipanți. Toți membrii grupului de agresori au lovit victima în zona pieptului și a capului, cauzându-i leziuni grave: fractura osului nazal și mai multe contuzii. Ulterior și celelalte două persoane au fost agresate una dintre ele suferind contuzii ale maxilarului și ale umerilor iar cealaltă leziuni la nivelul buzelor. În momentul sosirii lucrătorilor de poliție, agresorii au fugit de la locul faptei, inițial pe jos și ulterior, cu un vehicul VW Golf de culoare neagră.

La data de 02.04.2021, Alin Iulian Olteanu a fost identificat de către lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, care l-au condus pe acesta la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru a fi prezentat procurorului, în baza semnalării emise de autoritățile judiciare din Germania. Inculpatul a fost audiat, ocazie cu care aceasta și-a exprimat acordul pentru a fi predat autorităților judiciare din Germania.

Ce a spus instanța

Din analiza actelor și lucrărilor dosarului, Curtea constată că, sub aspect formal, în cauză sunt îndeplinite condițiile pentru a se putea dispune predarea persoanei solicitate, faptele care dau loc la predare fiind prevăzute de legea penală română sub forma unui număr de 3 infracțiuni de de vătămare corporală gravă, aflate în concurs, prevăzute de art.194 alin.1 lit. e din Codul penal, pedeapsa prevăzută de lege fiind închisoarea de la 2 la 7 ani, cu aplicarea art.38 alin.1 și art.77 lit. a din Codul penal. Instanța a admis cererea de executare a mandatului european de arestare emis în vederea efectuării urmăririi penale de Judecătorul din cadrul Tribunalului din Augsburg – Germania și a dispus predarea persoanei solicitate Alin Iulian Olteanu către autoritățile judiciare din Germania, cu respectarea regulii specialității predării.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
rasul lumii, ei trebuesc incarcerati la munca in tara fara a mai iesii ani buni!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218