REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11.7° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Bătrâna găsită piele şi os la Eforie ar fi refuzat să mănânce şi să fie îngrijită

Bătrâna găsită piele şi os la Eforie ar fi refuzat să mănânce şi să fie îngrijită

Replica API 10 decembrie 2012 | 00:00 95

Date noi în cazul care a şocat Constanţa:

Date noi în cazul care a şocat Constanţa:

Noi detalii în cazul bătrânei care a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean , fiind găsită în agonie în locuinţa sa din Eforie Sud, unde locuieşte cu fiul său. Cântărind numai 30 de kilograme şi cu multiple escare, cazul Anghelinei Ştefan a răsunat în toată Constanţa, fiul acesteia fiind acuzat de condiţiile în care şi-a ţinut mama. Însă, imediat ce s-au sesizat şi oamenii legii, verificările au şi început. O altă faţă a poveştii, dar şi noi ipoteze, au fost dezbătute pentru "Replica".

Cazul bătrânei de 82 de ani, Anghelina Ştefan, găsită în ultimul hal, în locuinţa sa de la Eforie Sud, aceasta cântărind doar 30 de kilograme şi locuind în nişte condiţii mizere, a alertat toată Constanţa. După ce a fost internată de urgenţă pe Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, starea i s-a îmbunătăţit, fiind hrănită şi hidratată corespunzător, urmând ca asistenţii sociali să-i caute un loc pentru a fi plasată. În plus, chiar dacă femeia a refuzat să discute despre caz şi să-şi acuze fiul, cel ce este presupusul vinovat de starea în care a ajuns, Poliţia s-a sesizat de la sine, motiv pentru care s-a demarat o anchetă pentru a stabili dacă în cauză este vreo infracţiune. Însă, părerea oamenilor legii este ceva mai blândă, aceştia menţionând că fiul bătrânei este cunoscut ca un om liniştit, care îşi vede de treabă, neavând antecedente penale. În plus, bărbatul munceşte la Utilserv SRL., societate la care unic acţionar este Primăria Eforie. Din câte se pare, omul se ţine de treabă, însă în ultimele 3 - 4 luni de zile situaţia a fost ceva mai cruntă, întrucât societatea nu prea a avut activitate, motiv pentru care fiul bătrânei nu a beneficiat de salariu, de unde se presupune şi motivul pentru care acesta îi lua pensia mamei. Însă, activitatea a fost reluată, lucrurile începând să intre, cât de cât, pe un făgaş normal. Un alt punct de vedere al verificărilor în ceea cel priveşte pe B. Ştefan, se leagă de faptul că mama acestuia a ajuns la vârsta de 82 de ani, fiind în grija fiului dintotdeauna, iar pe masa din camera femeii s-au găsit, totuşi, alimente proaspete, printre care şi iaurt. Cât despre "dezmăţul" din casă, condiţiile inumane ce au fost găsite, gura târgului ar afirma faptul că la mijloc este vorba de o situaţie materială critică. Locuinţa cu două camere, una a fiului, cealaltă a mamei, ce arată deplorabil, în stare de degradare, este situată în fostul bloc ICRAL. În plus, se vehiculează că şi femeia ar fi destul de dificilă, refuzând să mănânce sau să fie îngrijită.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108