REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

BĂTRÂNĂ, pusă la CERŞIT în numele unui ONG!

BĂTRÂNĂ, pusă la CERŞIT în numele unui ONG!

Replica API 2 martie 2020 | 18:08 2281

O asociaţie umanitară din Constanţa exploatează o bătrânică în beneficiul ONG-ului! Cei care au trecut prin zona Boema duminică, înspre finele lunii februarie, nu au putut să nu observe o bătrânică în jur de 70 de ani, zgribulită şi cu mâna întinsă. Cerea 1 leu trecătorilor, însă nu pentru ea, ci în numele unei asociaţii: „Asociaţia Speranţă, Lumină Viaţă” din Constanţa. Contănţenii mai miloşi se apropiau de biata femeie şi îi donau atât cât îi lăsa inima, iar bătrânica le oferea, în schimb, o chitanţă. Reprezentanţii asociaţiei spun că nu o obligă nimeni să stea, face de bună voie această activitate.

Cum mulţi constănţeni au avut experienţe nu tocmai plăcute cu acele persoane care sună la uşă, se legitimează şi îşi spun speach-ul pe care l-au învăţat, pentru a sensibiliza interlocutorul şi pentru a-l determina să bage mâna în buzunar după bani, reprezentanţii asociaţiilor umanitare adoptă, mai nou, o altă tactică pentru a colecta fonduri. Cooptează în echipă persoane care ar putea atrage mila constănţenilor. O bătrânică în jur de 70 de ani a putut fi văzută duminică, 16 februarie, în zona Boema. Zgribulită de frig şi „suflată” de vânt, septuagenara, cu vocea ei blândă, cerea bani constănţenilor pentru Asociaţia Umanitară Speranţă, Lumină Viaţă din Constanţa. Biata bătrână s-a plâns trecătorilor că parcă ar vrea să renunţe la activitate, că şefii o trag la răspundere şi pentru ultimul leuţ.

Contactaţi pentru un punct de vedere, reprezentanţii asociaţiei au declarat pentru Replica că mămăiţa nu este obligată să facă această muncă. „Face apel pentru copii cu probleme, taie chitanţa. Dar ia o diurna. E liberă să renunţe când doreşte. Iese o oră, două trei, când poate. Ea nu poate merge din uşă în uşă, ca delegaţii aflaţi pe teren. Iese când e soare, primăvara, toamna”, a declarat reprezentantul asociaţiei, Camelia Anghel. Asociaţia Umanitară Speranţă, Lumină Viaţă a fost înfiinţată în anul 2010. Însă, pe site ul Ministerului Finanţelor apare ca fiind făcută ultima actualizare datelor în iunie 2017.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bagabonti aia sunt tot de la aceeasi asociatie iar tu mihaelo cred ca esti una care faci parte din asociatie de o slavesti pe aceasta camelia anghel tigani isi fac de cap si nimeni nu-i deranjeaza niste ciori care isi au sediul la poarta 6 pe str brizei nr1 langa supermarket PENTO
7
20
dar bagabontii aia care stau la intrare in Carrefour cu o poza a unui copil si cer bani pentru "o cauza nobila" !!!
8
2
Un gest foarte urat ! Extrem de urat !
11
2
Rusine, Replica! Voi cautati subiecte acolo unde nu sunt! Asociatia aceasta chiar a ajutat si ajuta persoane in nevoie, de ani de zile indiferent de vreme sau anotimp voluntarii si delegatii isi iau din timpul lor pt a ajuta pe cei ce au nevoie de un banut fie ca e vorba de un copil in suferinta ori o familie vulnerabila si cu necesitati ce nu pot fi acoperite! Cat tupeu, jeg si mizerie! Cautati adevaratii hoti, nu hartuiti oameni care ajuta! Dna Camelia e un inger pt multi copii!
24
15

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272