REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Bătrâni căsătoriți cu forța și sechestrați pentru bani și moștenire

Bătrâni căsătoriți cu forța și sechestrați pentru bani și moștenire

Mariana MURAT 7 decembrie 2023 | 15:34 1460

Zece oameni au fost reținuți și vor ajunge joi în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă, după ce au agresat și jefuit mai mulți bătrâni din București. La perchezițiile făcute în acest caz, polițiștii au găsit peste 182.000 de euro și aproape două kilograme de bijuterii din aur. Membrii rețelei îi forțau pe vârstnici să accepte o căsătorie pentru a le lua banii și casele.

 Batrani casatoriti cu forta si sechestrati pentru bani si mostenire Bătrâni căsătoriți cu forța și sechestrați pentru bani și moștenire

Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional! Reporter:„ Deci să înțeleg că sunteți căsătorită în momentul de față”? Bătrână: „Căsătorită, așa, forțat...”

Femeia de 72 ani s-a căsătorit cu forța în urmă cu câteva luni cu un bărbat cu 27 de ani mai tânăr ca ea. A fost o victimă sigură: singură, fără moștenitori care să o întrebe din când în când de sănătate. Alți cinci bărbați, toți vârstici și singuri, au semnat și ei cu forța acte de căsătorie. Iubita liderului rețelei a fost căsătorită de două ori cu bărbați care între timp au murit. Cele șase persoane cu dizabilități erau sechestrate într-o casă din centrul Capitalei. Membrii grupării, spun anchetatorii, după ce obțineau toate actele necesare, îi băteau, jigneau și amenințau pe vârstnici. Vecinii spun că nu și-au dat seama nicio clipă de coșmarul prin care treceau vârstnicii. Anchetatorii au descoperit că suspecții vânau averile victimelor.

De altfel, în urma perchezițiilor la suspecți, polițiștii au găsit 182.200 de euro, 1,8 kg bijuterii din aur și 800 de grame de bijuterii din argint. Anchetatorii au aflat că, după ce au devenit parteneri legali cu vârstnicii, indivizii din rețea au vândut două dintre case. Alte patru urmau să fie puse în vânzare. Unii membri ai grupării se ocupau de documente. Crina Eșanu, purtător de cuvânt Poliția Capitalei: „Două persoane cu pregătire juridică ar fi oferit celorlalți bănuiți consultanță, pentru încheierea sau, după caz, obținerea de la autoritățile competente a unor înscrisuri necesare demersului infracțional, legăturile maritale dintre bănuiți și persoanele vătămate fiind oficializate în baza unor înscrisuri medicale ori alte documente puse la dispoziția oficiilor de stare civilă.”

Anchetatorii au descins în 4 locații din Capitală. 11 persoane au ajuns la audieri, în fața anchetatorilor. Zece persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor, 3 bărbați și 7 femei, au fost reținute pentru 24 de ore. Două dintre victime au ajuns la spitalul Obregia. Celelalte vor fi duse într-un centru al Direcției de Asistență Socială, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
parca vad ca scapa cu 2 ani cu sau fara suspendare si continua ptr ca infractiunea asta era foarte profitabila cu legislatia noastra de kkt care protejeaza infractorii; toata lumea se intreaba pe buna dreptate cum de autoritatile au permis casatoriile si astia isi fac de cap din 2017 si atatia oameni si functionari au inchis ochii; zeci de mii de batrani au fost inselati si nu s-a mai facut nici o ancheta cu stirea si uneori complicitatea autoritatilor de 30 de ani
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369