REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Bătrânii din Constanţa, ai nimănui. Voluntari care se oferă să le facă cumpărăturile, pentru a-i proteja de coronavirus

Bătrânii din Constanţa, ai nimănui. Voluntari care se oferă să le facă cumpărăturile, pentru a-i proteja de coronavirus

Replica API 16 martie 2020 | 00:37 3059

Isteria provocată de coronavirus a făcut ca magazinele din Constanța să devină neîncăpatoare, constănțenii atacând ca lăcustele marfa de pe rafturi. Totuși, există și o categorie de persoane care nu a putut lua cu asalt magazinele. Pentru persoanele care sunt în imposibilitatea să se deplaseze și nu au pe nimeni să ii ajute o organizație din Constanța s-a oferit să îi ajute pe aceștia cu tot ce au nevoie.

Conform unui anunț postat pe o rețea de socializare, ” Persoaneledin Constanța, care locuiesc singure, care nu au familie/rude/prieteni să le facă cumpărături, să le aducă medicamente, să se intereseze de starea lor de sanatate în general, vă rog să apelați numărul 0721.566.999 - Alin Claudiu Muresanu. Eu și Miscarea Civica No More vom incerca cu tot ce putem să ajutăm, în așteptarea acceptului solicitării făcute către Guvern, Ministerului Sănătății, Președinției, cât și Primăriei Constanța și Spitalelor Județean și de Boli Infecțioase, ca disponibilitate a implicării directe alături de autorități la nivel național. Nu putem sta degeaba în această situație, când România și românii au nevoie de fiecare dintre noi. Persoanele care vor să se alăture inițiativei, puteti să mă contactați la numărul de telefon de mai sus, sau e-mail: pr@alinmuresanu.ro. Multumesc !”

Contactat de către ziarul Replica, iată ce a declarat Alin Claudiu Mureșanu:” Noi am solicitat în primul rând autorităților, conform legii voluntariatului, cum am putea să ajutăm comunitatea, si acum așteptăm un răspuns. Între timp, nu putem să stăm cu mâinile în sân, noi având două solicitări de când am început mediatizarea acestei initiative. Doi bătrâni din zona Abator ne-au solicitat ajutorul, le-am dus cumpărăturile, le-am lăsat la ușă, nu intrăm în contact direct cu ei, totul e igienic. De asemenea, o tânără din Crucea ne-a solicitat ajutorul, și avem și 2 persoane pe care le monitorizăm telefonic, care nu au familie. Un domn care crește autorizat prepelițe s-a oferit să ne ajute și să doneze ouă pentru cine are nevoie. La nivel național au fost ajutat mai multe persoane.”

Alin Claudiu Mureșanu face apel la toți cei care doresc să dea o mână de ajutor să ia legătura cu el, pentru a putea trece peste aceste momente grele.

Nu este singura inițiativă de acest fel din județul Constanța, în Mangalia și în Costinești existând de asemenea oameni gata să ajute persoanele aflate în necesitate.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212