REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bătrân disperat, vrea să-și vândă casa preset de autorități

Bătrân disperat, vrea să-și vândă casa preset de autorități

Replica API 12 iulie 2022 | 17:18 13047

Un proprietar al unei case naționalizate dorește să vândă imobilul situat în Piața Ovidiu pe strada Mircea cel Bătrân nr. 34. Localnicul își dorește liniște la bătrânețe și decizia de a vinde casa este irevocabilă. Acum un an, reporterii Replica l-au mai abordat o dată pe bărbatul în etate, iar acesta era speriat de somația primită de la primărie, care îi impunea să renoveze fațada clădirii. Astfel, Ion Oglindă, pentru că despre el este vorba, a luat decizia să vândă casa. Prețul este de 200.000 de euro, dar omul se plânge că nu se arată clienți la orizont.

Ion Oglindă este un bărbat de 76 de ani, care după o viață de muncă, având meseria de tractorist, s-a ales cu o pensie execrabilă de 800 de lei. Locuiește într-o zonă superbă a Constanței. Zonă în care toți locuitorii merg să se distreze, mai exact în Centrul Vechi. Casa vârstnicului este printre casele naționalizate, dar el a reușit să o cumpere pe vremea lui Ceaușescu și acum este mândul proprietar al unei case într-o zonă unde toată lumea și-ar dori să locuiască. Cu toate acestea, Ion Oglindă vrea să-și vândă casa, deoarece acesta simte că nu mai face față presiunilor autorităților.

Zonă bună, dar cu toate astea, nimeni nu cumpără

Ion Oglindă își dorește, de ceva timp, să vândă casa în care stă, din cauza lipsei banilor și a autorităților care nici în ziua de azi nu îi dau pace. Anul trecut, a primit chiar și o somație în care i se cerea să renoveze fațada clădirii în termen de 30 de zile, dacă nu, va trebui să plătească o amendă între 1000 și 1500 de lei, iar pensia lui nu îi permite acest lucru.

În căutarea unor răspunsuri, reporterii Replica au întrebat un trecător ce părere are despre casă și dacă ar cumpăra asemenea imobil iar acesta a declarat: “Nu aș cumpăra casa. Trebuie renovată de la zero. Nu știu cât costă imobilul, dar sunt ferm convins că e scump, iar renovarea lui probabil e și mai scumpă.”

Ion Oglindă este disperat. Pensia de 800 de lei nu îi este suficientă; din cei 800 de lei, 300 dă doar pe medicamente, iar faptul că în orice clipă îi poate veni acasă o amendă pe care nu își permite să o plătească, nu îl liniștește deloc.

Prețul casei – un chilipir pentru bogați

Vârstnicul și soția acestuia stau în această casă de mai bine de 50 de ani, iar faptul că posibila vânzare a casei o să-i facă să-și schimbe locul în care sunt obișnuiți, este un nou motiv de stres. Domnul Ion Oglindă este un om deschis și detaliile date despre viitorul său incert în acest imobil ne-au surprins: “Vreau să vând casa cu 200.000 de euro. Zona este frumoasă și îmi doresc să ajungă la cineva care să aibă bani să o renoveze cum ar trebui. Noi nu avem nimic de ascuns. Am pensia foarte mică, somația de acum un an m-a speriat și nu știu ce să fac cu vânzarea casei, pentru că îmi doresc să scap de ea cât mai repede.”, a declarat Ion Oglindă pentru ziarul Replica.

“Ce să fac cu 200.000 de euro? Să-mi iau un apartament în care să stau cu soția și să avem bani de înmormântări. Nu vreau multe. Am trait simplu toată viața. Nu cred că 200.000 de euro o să mă îmbogățească.”, a mai declarat Ion Oglindă pentru ziarul Replica.

Vrând să descoperim și părerea despre prețul casei, am specificat unui alt trecător cât costă imobilul și dacă ar da această sumă, acesta din urmă declarând investițiile ar fi prea mari: “Iubesc această zonă și aș cumpăra oricând aici, doar că investițiile ar fi atât de mari încât n-aș termina niciodată renovarea. Nici afară, dar nici înăuntru. Mai ales dacă dau această sumă doar pentru a cumpăra clădirea.”

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E langa biserica, mai iese de-o coliva, mai bate clopotu'... Ce expert in imobiliare a stabilit pretul? Hello Cecilia, salutari de la un coleg de la scoala 2.
0
0
Daca ar vrea cu adevarat 200k ar da-o imediat, pretu reall este 800k la oferta caa fost si mai mult. Toate casele de acol-s luate de mafioti si revandute prin imobiliare, mosu ala daca prmieste 5ok sa zica mersi
0
0
dupa ce dai o valiza de bani,trebuie s-o enovezi mai jos de temelie...casa este ...terminata...daca sufli mai tare...CADE..cine crezi ca poate s-o reconstruiasca???care mai sunt muncitorii de alta data,care munceau pe brangI??? materialele s-u scumpit naucitor..firme de constructii serioase,nu mai exista...ce sa faci???sa faci rost de vreo 2-3 boschetari de pe la carciumi,sa se apuce de munca...si nu vor termina...IN VECI...mai bine...te lipsesti...reconstructia acestei cladiri te imbatraneste cu 15-29 ani...pe bune...
1
0
Sunteti agentie imobiliara, asa am crezut cand am vz articolul
1
0
Auzi la el MARTALOGU cu 200000 nu sar imbogati tuti MUYANU ALA DA ZMEU .O RUINA zici k e depozit
0
0
e un om cu mintea intreaga care ar da 200 k euro pe ruina aia ?
0
0
crapa, o ia statul, o da la cipani si se ridica bloc. am mai vazut filmul
1
0
Saracu cicave putin 200 mii euro el nu are bani sa o intretina daca nu ii trebuie mult sa o dea lla schimb cu o garsoniera si inca ceva bani si gata, ca si asa cat a trait nu o sa mai traiasca
1
0
Mai tataie,asta crezi tu ca 200.000 de euro nu este o suma mare dar nu conteaza cat ceri dumneata ci cat ti se ofera,oricum mai asteapta,asteapta pentru ca cine stie ori dai coltzu ori prinzi prostu.Apropo daca spui ca 200.000 de euro nu este o suma mare de cate ori ai tinut matale in mana sau ai avut in cont suma asta?.
0
0
Cu ce a mai dat spaga la ziar sa ii faca publicitate mascata poate ca mai creste pretul. Eu zic ca se merita sa dai suma aia ca daca se darama pe tine la cutremur macar mori intr o zona buna
0
0
cati mp are? cate camere? casa aia nu face mai mult de 120 000, nu are curte, plus ca este si foarte uzata, cel care cumpara trebuie sa mai bage inca 100 000 ca sa o faca locuibila, si de asta nu se baga nimeni sa cumpere, la banii aia cumpara ceva nou, mosu' vrea sa faca o afacere, isi ia un apartament de 80mii si-i mai ramane enorm de mult pt beutura
0
0
Da idiotule.. zona buna. Daca esti p***t taci in plm si nu mai da commenturi.
0
1
Asta e tatai'su lu M****a de aia tot forteaza articole cu el
2
0
200 000 de euro pentru o maghernita?
0
0
te ca ci in casa aia furata.nici nu poate fi demolata,e plina de soareci si gindaci,mare afacere!
0
0
serios ? zona buna ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218