REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Baza de supraveghere a ANIMALELOR FĂRĂ STĂPÂN ar putea fi REABILITATĂ

Baza de supraveghere a ANIMALELOR FĂRĂ STĂPÂN ar putea fi REABILITATĂ

Replica API 3 martie 2021 | 09:30 1441

Primăria municipiului Constanţa a demarat procedurile privind reabilitarea şi modernizarea bazei de supraveghere a animalelor fără stăpân din oraş. Administraţia locală a emis marţi, 2 martie, un certificat de urbanism privind studiul de fezabilitate pentru obiectivul mixt de reabilitare şi modernizare a acesteia.

Baza de supravegherea animalelor fără stăpân, în atenţia Primăriei

Baza de supravegherea animalelor fără stăpân din Constanţa, situată pe strada Câmpului, nr. 11, a intrat în atenţia Primăriei. Autorităţile locale au emis pe 2 martie certificatul de urbanims privind studiul de fezabilitate pentru obiectivul mixt de reabilitare şi modernizare a bazei. Această veste ar trebui să-i bucure pe constănţeni întrucât, de-a lungul timpului, aceştia au tot criticat administraţia locala pentru modul în care gestioneaza situatia maidanezilor din oraş.

Reparaţii la adăpostul public

Amintim că la începutul iernii echipele Primăriei Constanța, ale Confort Urban, ale RAJA și ale operatorului de salubrizare, sub coordonarea viceprimarului Ionuț Rusu, s-au mobilizat, pentru ca animalele aflate în adăpost să beneficieze de condiții decente, să nu sufere de frig și să fie protejate de vânt și zăpadă. S-au efectuat reparaţii la acoperișurile, țarcurile și gardurile exterioare. În fiecare cușcă au fost puşi europaleți căptușiți cu paie, iar țarcurile au fost izolate. Toate rigolele și gurile de scurgere au fost decolmatate, iar spațiul verde din incinta adăpostului a fost igienizat.

Spirite încinse în jurul subiectului câinilor maidanezi

De asemenea, în luna noiembrie, în contextul anunțului făcut de Primărie cu privire la faptul că nu se va mai captura nici un câine întrucât adăpostul public este plin, spiritele s-au încins. Astfel, o parte dintre constănțeni a înțeles că maidanezii vor rămâne pe străzi de acum înainte, motiv pentru care și-au exprimat nemulțumirile.

Campanii gratuite de sterilizare, vaccinare și microcipare a câinilor și pisicilor de rasă comună

La începutul acestui an, Primăria Constanţa a pus bazele unei colaborări valabile pentru gestionarea într-un mod uman și profesionist a situației câinilor fără stăpân din oraș. Cei de la Animal Scociety vor face o serie de campanii gratuite de sterilizare, vaccinare și microcipare a câinilor și pisicilor de rasă comună. Prima etapă a proiectului a început pe 15 februarie și se va derula până în 12 martie.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Consiliul Local, sa schimbe legea, exact ca in Timisoara, vrei caine in apartament, ceri aprobare la toti vecinii! daca nu sunt de acord, asta este, te muti la casa daca vrei javra! suntem satui de galagie, de mizeria din jurul blocurilor, de peste tot! ajunge cu nesimtirea, oamenii si curatenia primeaza !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369