REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bază la Kogălniceanu! Aeroportul vrea să aducă două aeronave noi la Constanţa, care să zboare către 14 destinaţii

Bază la Kogălniceanu! Aeroportul vrea să aducă două aeronave noi la Constanţa, care să zboare către 14 destinaţii

Replica API 18 aprilie 2018 | 00:00 1089

‘Air Constanţa’

‘Air Constanţa’

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu se pregătește pentru dezvoltare și creșterea traficului aerian. Curse noi, aeronave noi. După ce surse sigure au precizat că sunt negocieri cu firma Tarom pentru două noi destinații pe aeroportul de la Constanța – Chișinău și Beirut, iată că directorul Bogdan Artagea anunță faptul că este în discuţii avansate cu un operator pentru aducerea a două aeronave și creșterea numărului destinațiilor la 14, asta după ce va fi înființată baza „Air Constanța”. Asta înseamnă că printr-un parteneriat cu operatorul, aeroportul va inscripționa două aeronave cu brandul menționat și va opera curse interne sau externe în funcție de cereri.

S.N. Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa S.A. a încheiat activitatea desfăşurată în trimestrul I 2018 cu rezultate superioare faţă de trimestrul I 2017. În aceste condiţii, în perioada ianuarie - martie 2018, traficul comercial a fost de 16.708 pasageri, în creştere cu 31% faţă de perioada ianuarie - martie 2017. În ceea ce privește traficul total, în primele 3 luni ale anului 2018, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa s-au înregistrat 18.554 pasageri, în creştere cu 20% faţă de primele 3 luni ale anului 2017. Totodată, numărul total de mișcări (aterizări şi decolări) din perioada ianuarie – martie 2018 a fost de 1012, în creştere cu 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creșterea impune noi destinații, după cum punctează directorul aeroportului, iar noi destinații înseamnă noi investiții.

Directorul Bogdan Artagea nu confirmă cele două destinații noi, ci doar punctează că există negocieri cu firma Tarom. „Suntem în negocieri cu Taromul, dar nu este nimic bătut în cuie. Doar promisiuni”, a spus directorul aeroportului. Reamintim că în sezonul de vară 2018 sunt disponibile zboruri interne și internaționale către: Cluj Napoca, Oradea, Timișoara, Londra, Istanbul, Paris, Bergamo, Bruxelles, Tel Aviv, Tallin etc.

Însă, în paralel, există discuții și pentru un alt proiect: aducerea a două aeronave de la un operator privat și punerea bazei unei linii proprii, numită Air Constanța, ce va deservi exclusiv aeroportului de la Constanța. Vor opera curse în funcție de cererile aeroportului, către destinații noi. „Suntem în discuții să aducem două aeronave printr-un operator privat. Vrem să facem bază pe Constanța. Se va numi Air Constanța! Nu putem spune încă cu cine, dar se va face cât de curând. Depinde de operatorul privat care își va asuma proiectul. Cu cele două aeronave vom atinge 14 destinații. Deocamdată suntem în discuții avansate. Dacă iese proiectul acesta, pentru Constanța va fi ceva fenomenal”, a spus Bogdan Artagea.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa vina DNA ul sai ancheteze pa FOTU SI BOLDEA
0
0
Sa bage sa isi mai mareasca salariul liderul de sindicat ca nu ii ajunge suta de milioane pe care o incaseaza acum plus comisionul de la benzina pe care a luato cumnata sa primaritza de la verisoara gabitza emi! Rusine sa va fie! Ati acaparat toata primaria! Fratele cel mic este soferul personal al primaritei dar de fapt daca il cauti la munca nu il gasesti deloc ca face taxi toata ziua sau plimba rudele primaritei la oras!
4
1
Eu sunt de acord sa platesc in plus sa vin de la Roma catre constanta mai ales ca doar drumul de la Bucuresti spre mare costa cam 100ron basca timp pierdut
5
0
Reluati cursele pe ATENA. Ce asteptati.? Iar interventii de la Comuutatea elena, de la studentii greci,de la oamenii de afaceri? Cine umbla Cta-Bruxelles?
5
1
BRAVOOOO!Doamne Ajuta!
5
1
...introduceti curse catre Stuttgart...lasati-ne cu Chisinau si Beirut !
11
2
Preferi sa mergi la job? Eu m-am convins ca e ceva serios! Ne extindem spre Hollywood! Sistem de castig cu un subiect de film! Sansa e in mainile tale! Promovezi un subiect de film si castigi bani! Nu exista niciun risc! Hollywood: magie si bani! Un film bun si bani pentru tine! Proiect B: original si sigur!Detalii la adresa de email cu subiectul INFO : cita_ct69@yahoo.com
1
7
Ai fost la dezalcolizare si ai inceput sa vorbesti ??? Auzi vom face cat de curand dar nu stim cu cine. Cat de curand o sa te aresteze astia pentru cat furi cu Boldea la angajari.
6
2
Intern Air constanta cu zboruri catre cumpana,ostrov,tariverde.Decolare -aterizare langa cel mai apropiat birt.Extern constanta -madagascar via costa rica.Doar pt cei cu dosare.
22
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218