REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Bazinele de înot din Constanţa se DEGRADEAZĂ pe zi ce trece

Bazinele de înot din Constanţa se DEGRADEAZĂ pe zi ce trece

Replica API 11 iunie 2020 | 00:19 1399

Dacă la începutul lunii iunie, constănţenii care locuiesc în zona Liceului Teoretic „George Călinescu” primeau vestea că, după 30 de ani de zile, bazinul de înot din apropierea unităţii de învăţământ se va renova de către Primăria Constanţa, iată că cei care locuiesc în zona fostului stadion de rugby de pe Badea Cârţan nu vor fi la fel de norocoşi. Bazinul de înot de aici se află într-o continuă degradare, iar mizeria şi infecţia, în combinaţie cu căldura de afară, dă senzaţia de un tablou desprins din filmele de groază.

Încă un bazin de înot secat de promisiuni

Bazinul de înot de pe Badea Cârţan pare să nu fie în planurile municipalităţii în viitorul apropiat, chiar dacă în apropiere se va construi până în anul 2022 viitoarea Sală Polivalentă, în valoare de 68 de milioane de lei, cu o capacitate de 5.000 de locuri. Suntem în anul 2020, iar bazinul de înot pare că va seca de la atâtea promisiuni. Elementele principale ce alcătuiesc un tablou de groază sunt: buruienile, gunoaiele, mirosul insuportabil şi apa mizerabilă. În primăvara anului trecut, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, alături de vicepremierul de atunci, Daniel Suciu, adăugau la capitolul investiţii şi bazinul de înot de pe Badea Cârţan, alături de proiectul Sălii Polivalente.

„Ne-am înțeles ca studiul de fezabilitate și proiectul tehnic să fie făcute de municipiul Constnața, iar finanțarea să vină de la Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, obiectiv prins în bugetul pe 2019. Vă spun, de aici, de la Constnața că și bazinul de înot se va realiza”, a declara vicepremierul Daniel Suciu, în martie 2019.

Bazinul de înot de la Liceul Teoretic “George Călinescu”, un pic mai norocos?

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a recunoscut recent că nu au fost găsite resurse financiare în ultimii 30 de ani pentru reabilitarea bazinului de înot de la Liceul Teoretic „George Călinescu”, însă cu aproximativ 2 milioane de lei, acesta va fi renovat şi pus în funcţiune. „Un proiect mult aşteptat de constănţeni este reamenajarea bazinului de la Liceul Teoretic “George Călinescu”.

Ne-am apucat mai demult de studii şi, la finele săptămânii trecute, am aprobat documentaţia prin care, cu aproximativ 2 milioane de lei, avem tot ceea ce ne trebuie pentru a da drumul la procedura de licitaţie. Această “piscină” abandonată s-a degradat de la an la an, în ultimii 30 de ani, şi până acum nu au fost resurse pentru reabilitarea ei. Vom face funcţional acest bazin, vom construi vestiare pentru elevi şi profesori, vom reface complet sistemul de iluminat şi vom monta camere de supraveghere”, spunea Decebal Făgădău.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in Constanta din cauza putorilor si hotilor din primaria hotului sef fagadau muistul !!!
2
0
Daca ar exista in Constanta macar un bazin de inot acoperit ultramodern, sigur s-ar intra cu programare tot anul !!! Nu au fost resurse ? De fonduri europene ati auzit ?
4
0
Bazinele de innot din Constanta nu prea au succes avand in vedere ca avem marea aproape.
0
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108