REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

BCE: Băncile din zona euro vor înregistra din nou probleme cu creditele neperformante

BCE: Băncile din zona euro vor înregistra din nou probleme cu creditele neperformante

Replica API 11 septembrie 2021 | 00:00 630

Băncile din zona euro se vor confrunta cu o deteriorare suplimentară a portofoliului lor de împrumuturi şi multe nu au reuşit să-şi ajusteze normele privind controlul creditării pentru a recunoaşte natura unică a pandemiei, a afirmat joi Andrea Enria, preşedintele Consiliului de supervizare bancară din cadrul BCE, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Andrea Enria

"Există indicii că o deteriorare a calităţii activelor, provocată de pandemia, nu a atins nivelul de vârf, şi a fost cumva mascată şi cu certitudine întârziată de măsuri extraordinare de sprijin public legate de pandemie", a declarat oficialul BCE pentru revista Eurofi.

"Esenţial, controalele privind riscul de credit la unele bănci nu au fost suficient adaptate la specificul acestui şoc, ceea ce înseamnă că ele nu au permis o evaluare adecvată a evoluţiilor legate de riscul de credit, având la dispoziţie măsurile de sprijin", a afirmat Enria.

BCE desfăşoară o serie de acţiuni pentru a se asigura că rezervele de capital ale băncilor sunt suficient de solide pentru a face faţă unei scăderi semnificative a activităţii economice. Deşi a cerut băncilor să dea dovadă de o "extremă moderaţie" cu privire la bonusuri şi să îşi utilizeze capitalul pentru a finanţa gospodăriile şi companiile, BCE ia, de asemenea, în considerare cerinţe mai stricte de capital pentru cele care nu gestionează în mod adecvat riscul de credit, susţin surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Din 2014, BCE supervizează în mod direct cele mai mari 115 grupuri bancare din zona euro, reprezentând aproape 82% din piaţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108