REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

BCE va testa rezistenţa băncilor la atacurile cibernetice

BCE va testa rezistenţa băncilor la atacurile cibernetice

Valentina CAMARA 10 martie 2023 | 00:00 182

Banca Centrală Europeană intenţionează să testeze rezistenţa principalelor instituţii financiare din zona euro la atacurile cibernetice, în urma unei creşteri semnificative a acestor atacuri cibernetice, inclusiv după invadarea Ucrainei de către Rusia, a declarat joi Andrea Enria, preşedintele Consiliului de supervizare bancară din cadrul BCE, transmite Reuters.

BCE va testa rezistenta bancilor la atacurile cibernetice

"Anul viitor vom lansa teste tematice de stres privind rezistenţa la atacurile cibernetice, care vor evolua modul în care băncile sunt capabile să răspundă şi să se redreseze în urma unui atac cibernetic încununat de succes", a afirmat Enria într-un interviu acordat publicaţiei lituaniene Verslo Zinios.

De mult timp, BCE avertizează băncile să fie atente la atacurile cibernetice din Rusia, după ce UE a adoptat sancţiuni contra Moscovei în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

"Există o creştere semnificativă a atacurilor cibernetice. Nu putem stabili răspunderea pentru aceste atacuri, dar este evident că a crescut numărul lor de la începutul războiului", a avertizat şeful Consiliului de supervizare bancară din cadrul BCE.

Acesta a atras atenţia că băncile au relocat o parte a infrastructurii lor critice IT către furnizori din exterior sau alte entităţi din grupul lor. Dar băncile pot fi rapid deconectate de partenerii contractuali şi rămân vulnerabile. Rezultatele testelor de stres vor fi anunţate probabil la mijlocul anului următor, a anunţat Enria, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614