REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 12 Mai 2024
Anul XX Nr. 6727
12.4° Constanța Duminică, 12 Mai 2024 Anul XX Nr. 6727
 

„De ce să dau 100 lei pe șezlong, când pot să fac plajă moca pe bancă?“

„De ce să dau 100 lei pe șezlong, când pot să fac plajă moca pe bancă?“

Marieta ȘTEFAN 1 iulie 2023 | 00:00 12825

Un bărbat, posibil turist, a găsit o nouă modalitate de a face plajă într-un mod confortabil și fără să scoată nici un leu din buzunar. A ocupat o bancă întreagă amplasată în zona hotelului Malibu, situat la intrare în Mamaia. Banca este la doi pași de buza mării, așa că nici distanța pe care o parcurge până la apă nu este mare. Curajosul și-a așezat prosopul de-a lungul mobilierului urban și s-a întins, mai ceva ca în propriul pat, ca să se prăjească la soare. Chiar așa! De ce să plătească 100 de lei pe un șezlong sau un baldachin, când pe bancă este... moca!

„De ce sa dau 100 lei pe sezlong, cand pot sa fac plaja moca pe banca?“

Turiștii sosiți, în număr mic, deocamdată, s-au bucurat de o vreme favorabilă în această săptămână, chiar toridă, putem spune. Însă nici constănțenii nu fac excepție de la regulă.

„De ce sa dau 100 lei pe sezlong, cand pot sa fac plaja moca pe banca?“

Cei nou sosiți pe litoral pot opta pentru plajele private, unde pot închiria șezlonguri sau, mai nou, pot plăti peste 100 de lei pentru un baldachin, cu tot confortul aferent. Clar, sunt și mai ieftine, undeva la 50 de lei, însă confortul nu este același. De asemenea, cei care dispun de mai puțini bani, pot merge pe o plajă publică, unde își pot întinde cearceaful sau prosopul. Inițial am crezut că sunt doar aceste două categorii, dar, se pare că există și o a treia.

În zona hotelului Malibu, din Mamaia, sunt amplasate bănci, care au o destinație precisă, logică, la mintea cocoșului. Cei care se plimbă să se poată așeza, la un moment dat, să se odihnească, sau să fumeze o țigară.

„De ce sa dau 100 lei pe sezlong, cand pot sa fac plaja moca pe banca?“

Dar un bărbat îndrăzneț, nu știm dacă e turist sau constănțean, i-a găsit o altă întrebuințare. Și-a așternut tacticos prosopul de plajă peste bancă, o pernuță și un alt prosop la capătul acesteia, apoi s-a întins, cât era de lung, pentru a beneficia de razele binefăcătoare ale soarelui.

„De ce sa dau 100 lei pe sezlong, cand pot sa fac plaja moca pe banca?“

Ce mai contează dacă or fi vrut și alții să se așeze. Omul a pus stăpânire pe un obiect aparținând domeniului public, și a stat să se prăjească la soare, extrem de relaxat. În plus, a beneficiat de tot confortul unui baldachin, fără a scoate un leu din buzunar… Că românul așa a fost… descurcăreț întotdeauna.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mulțumită clacatului tău de articol, stiu sa blochez gunoiul asta de site. Multumesc! PS: sa va băgați plajele alea in anus ca in c*rând veți avea doar posesori de bilete de alea de bugetari manelisti
6
2
va bagati sezlongurile in tur. V-a dat mamicuta plaje si traiti din inchirierea mizeriei. Ma intreb, cum traiam pana Cum 20 de ani fara sezloangele voastre? Sper sa fuga toti romanii in alte tari, gretosilor!
12
2
Inca un articol ca acesta si sigur iau niste Pulinter uri!
12
5
Nici daca urmareai sa castigi vreun premiu jurnalistic de tip Cel mai p***t *jurnalist* din curtea scolii nu reuseai sa scoti un asemenea rahatel execrabil cu pretentii de articol. De unde si pe ce criterii va iau astia de la ziar, ma mamica? Vai steaua lui de jurnalism, se rasucesc oamenii cu adevarat de litere in mormant. De scris nu mai zic...de mai traia G. Pruteanu....Nu va e, ma, rusine sa va puneti numele pe asa o mizerie de scriitura? Ca jignesc adevaratii jurnalisti numind absurditatea asta de articol "scriitura"...
16
3
pe vremuri era fumaritu.adica taxa pusa pe fumul care iese pe cos.acu iti spun si pe statu pe plaja.statu la soare.intratu in aapa.ca e plaja lor a fanariootilor astora de m**e
21
0
ce urmeaza? sa ne obligati sa ne cumparam costume de baie si slipuri de sute de lei de la firma primarului ca sa-i fac vanzare? romaniaa-romafiaa. asta nu mai e tara de trait
20
2
Fraieri sunt aia care dau bani si ingroasa buzunarele la toti nehalitii ca sa le intre o bucata de plastic in dos pe principiul ca daca asa fac toti, facem si noi. Vrei sa te intinzi pe nisip? Nu prea ai unde. Si in fond ce mare tragedie s-a intamplat ca sta omul intins pe o banca? Pacat ca nu si-a scos zberenghelu' sa-l dea la poza curiosilor care nu aveau loc pe plaja ca ocupa omul banca. TaNpitilor!
36
1
Intr-o tara 8n care exista si politzia asi face datoria cum trebuie asta n-ar fi rezistat mai mult de 30min max pe acea banca si probabil ar fi platit o amenda cat il costau 5 baldachine , dar la noi politzia trece pe acolo doar odata pe luna cand incaseaza cash kavalul de la patronii shnapani ce uccid turismul!
6
27
Vezi ca ai vazut alt film. Dezbracatul asta este la plaja nu este in mahalaua ta sau in centrul orasului.
19
0
Mai inteligentule cu scoala facuta pe tik tok facebook sau insta…cati ani ai? Dupa comentariu esti un putoi ….avortat in tara asta care suporta din ce in ce mai multi idioti ca tn…hai sa ne dezbracam toti in chiloti si sa ne bronzam in public…pe unde ni se scoala…ca traim intro tara libera …de inhibitii si e democratie
2
19
Megedoane va ofticati ca nu mananca lumea la bombele megedonesti cu mancare infecta expirata? Ofticate in continuare. Numai p****i mai vin pe litoral sa manance la megehdoni si sa inchrieze sezlonguri de la gipsani sau megedoni. Hotii nu trebuie incurajati.
29
2
Alta știre nu a-ți reușit sa faceți..a-ți văzut un martalog comunist care sta și el la soare pe o banca..pe boschetarii din tomis 3 nu ii mai vedeți care dorm întinși peste tot?
20
4
Plaja ,nisipul,marea parca erau domeniul public,noi Constantenii platim deja destule taxe acum am ajuns sa platim si sa putem sta la plaja 3 luni pe an
36
0
Bravo lui! Exemplu de urmat de toti kokalarii!
12
12
Daca nu ai 50 de lei pentru un sezlong depasit, nu ai voie sa faci plaja? Inteleg ca se mizeaza pe snobismul romanului rupt in c*r si cu restante la intretinere si chiria neplatita pe ultimele doua luni, dar operatorii de plaja chiar o forteaza. De ce sa contribuim la amortizarea investitiei prin costul exagerat al unui sezlong? Ei vor sa-si scoata investitia plus profit in doua luni. p***t este cel care plateste.
37
0
Cine vine in vacanta pe litoral e cel putin naiv.
23
3
cu sezlonguri. Plaja este nisipul nu sezlongul. Afacerea cu i-a sezlongul neamule este o megehdoneala nascocita de infractorii ce paraziteaza in fiecare sezon plajele. O porcarie incurajata de alti hoti din guvern care isi iau shpaga. Un guvern de hoti. Foarte corect este ca nimeni nu trebuie sa plateasca hotia. Sa stea sezlongurile goale. E plaja destula.
43
0
Pt Dorin:omu avea prosop bai jegule.
28
7
Doctorii balneologi recomandau pe vremuri ca plaja sa se faca pe nisip direct pentru tratarea reumatismului sau durerilor osoase . Acum plaja este o paradă a modei si a mobilierului din dotare .
46
1
Nu a incomodat pe nimeni ,si nici nu a pus stapanire pe banca. In schimb , patronii de hoteluri au devenit stapani pe tot litoralul, mai au putin si iti vor cere taxa si pe razele de soare ! Sunt destui oameni care castiga 100 Lei pe zi , cum sa dai munca de o zi pe un sezlong in care vei petrece cateva ore !?
56
1
În Mamaia Nord Năvodari un șezlong este 30ron.plaja este frumos amenajată iar cazarea și mâncarea la preturi accesibile
7
32
Ce taran j***s. Murdareste banca, daca se aseaza altcineva isi murdareste hainele… Toti taranoii de la coada oii isi incaseaza voucherele si vin ca oameni ai strazii , stau flamanzi si mananca chipsuri. Coada aia de la Macdrive de 2 km e posibil asa ceva sa stai o ora cu copii in masina la coada numai ca sa-ti consumi un amarat de voucher
14
47
vi se pare normal,sa dai 50 lei pe un sezlong, 100 lei pe un cotetz? ? afacera sezonului pe litoral? nu cunosc inainte k cineva sa stea pe sezlog platit la mare, toti stateau pe nisip pe cerceaf, voi faceti reclama la plaja , balibu? hmm
52
0

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389