„Regele eolienelor“ își extinde imperiul din Constanța cu un proiect inedit
„Regele eolienelor“ își extinde imperiul din Constanța cu un proiect inedit
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin Pinterest„Regele eolienelor” Emanuel Muntmark a obținut autorizație de la ANRE pentru realizarea unui proiect inedit în Constanța - un complex energetic ce conține un parc eolian, unul fotovoltaic și o instalație de stocare a energiei. Cele 20 de firme în care apare Muntmark au bifat deja un miliard de lei numai din vânzarea energiei electrice în ultimul an fiscal.
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat în ultima sa ședință un proiect depus de „regele eolienelor” Muntmark compus dintr-un parc eolian, parc fotovoltaic și instalație de stocare de energie.
„Autorizaţia de înfiinţare solicitată de societatea MONSSON SRL pentru realizarea noii capacităţi energetice și a instalaţiilor de stocare a energiei adăugate unor astfel de capacități de producere, Centrala Electrică Generatoare din Surse Regenerabile (CEE+CEF cu IS) Gălbiori 3”, se arată în documentul emis de ANRE.
Reprezentanții Monsson vorbeau în trecut despre intenția de a instala un parc hibrid, ecolian și fotovoltaic, cu „cea mai mare baterie din România în momentul de față, 30 MW x patru ore”, potrivit Economedia. Cererea autorizației de la ANRE înseamnă că proiectul se află în stare avansată, în condițiile în care stocarea de energie din România se află încă în fază incipientă. Practic, la această dată există o singură instalație integrată în sistemul energetic național, cu o putere de 7MW, în Moara Vlăsiei, Ilfov.
Ministerul Energiei a lansat un apel de proiecte pentru finanțare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin care se vizează sprijinirea construirii unei capacități totale de stocare a energiei în baterii de până la 480 MW. Bugetul schemei de ajutor de stat este de aproape 80 milioane euro, potrivit Profit.
Cele 20 de firme ale lui Muntmark au declarat vânzări de un miliard de lei
Monsson, cel mai mare dezvoltator de proiecte de energie verde din România, este un jucător major în domeniul energiei regenerabile şi a apei din 2004, cu proiecte de peste 7.000 MW în dezvoltare.
„Regele eolienelor” cunoaște o explozie a afacerilor în energie, potrivit datelor financiare depuse numai de cele 20 de firme în care apare scriptic ca asociat și/sau administrator. Este vorba despre Foton Power Energy SRL, Energo Windprod SRL, Eco Power Wind SRL, Pecineaga Energies SRL, Monsson Trading SRL, Vulturu Wind Farm SRL, Saraiu Wind Farm SRL, Vulturu Power Park SRL, New Trend Energy SRL, Crucea Power Park SRL, Monsson Logistic SRL, Toplet Energy SRL, Mireasa Energies SRL, Plusenerg SA, Magea Structures SRL, Wind Power Plant SRL, Monsson Power SRL, Galbiori Wind Farm SRL, Green Energy Delamarina SRL, Monsson Invest SRL și Monsson Operation SRL.
Societățile în care apare Emanuel Muntmark au raportat pentru anul 2022 afaceri cu energie electrică de un miliard de lei, cea mai mare parte a business-ului fiind generat de Monsson Trading SRL, care a declarat o cifră de afaceri de 903,7 milioane lei.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News