REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

BEAT la VOLAN cu REPETIŢIE: Spaima şoferilor a ajuns după gratii!

BEAT la VOLAN cu REPETIŢIE: Spaima şoferilor a ajuns după gratii!

Replica API 4 aprilie 2020 | 00:00 1485

PERICOL PUBLIC: condamnat și în străinătate!

PERICOL PUBLIC: condamnat și în străinătate!

Un bărbat din Năvodari, pericol public pe șosele! A fost condamnat în străinătate pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, apoi a fost prins beat la volan și în Constanța, moment în care i-a fost suspendat permisul de conducere și i s-a deschis dosar penal. Dar tot nu s-a învățat minte. Astfel că a plecat iar la drum, tot sub influența băuturilor alcoolice, dar și cu permisul suspendat. Mai mult decât atât, a intrat în coliziune cu o altă mașină și a plecat de la fața locului. S-a întors pentru a se înțelege cu celălalt șofer, însă, când a auzit că trebuie să vină Poliția, a fugit. A fost identificat ulterior. Și-a recunoscut fapta, iar acum a ajuns la închisoare, fiind condamnat la 1 an și 3 luni în regim de detenție.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit datelor din anchetă, la data de 18.09.2019, organele de poliție din cadrul Poliției Orașului Năvodari au fost sesizate prin 112 de către un bărbat despre faptul că a avut loc un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, iar conducătorul autoturismului a fugit de la fața locului. Cu ocazia deplasării la fața locului, polițiștii au luat legătura cu persoana care a sunat la 112, care le-a adus la cunoștință faptul că utilizatorul autoturismului marca Volkswagen Golf i-a avariat autoturismul marca BMW, ce se afla parcat, în zona aripii dreapta spate, după care a părăsit locul accidentului.

Șoferul vinovat a revenit la locul faptei

Ulterior, acesta a revenit în zonă și i-a spus că îi va achita contravaloarea prejudiciului cauzat dar, întrucât fuseseră anunțate organele de poliție, a părăsit pentru a doua oară locul evenimentului rutier. În acest sens, organele de poliție au procedat la verificarea zonei limitrofe, iar în baza semnalmentelor oferite de către apelant, au reușit identificarea conducătorului autoturismului marca Volkswagen Golf, în persoana numitului Constantin Iulian T.. În urma discuțiilor purtate cu acesta și a verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției, oamenii legii au constatat faptul că cel în cauză are dreptul de a conduce autovehicule suspendat și, pentru că emana halenă alcoolică, s-a procedat la conducerea acestuia la sediul Serviciului Rutier Constanța, respectiv la Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, acolo unde sus-numitul a refuzat testarea cu aparatul etilotest marca Dragger, precum și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, deși i s-au adus acestuia la cunoștință consecințele faptei sale.

A recunoscut fapta, precizând că băuse o sticlă mică…

Fiind audiat în calitate de inculpat, acesta a spus că, la data respectivă, a consumat o sticlă cu bere de 0,33 litri în zona blocului în care domiciliază, iar mai apoi s-a urcat la volanul autoturismului pentru a se deplasa la locuința unui prieten. Acesta menționează faptul că a condus autoturismul pe o distanță de circa 500 de metri și, întrucât prietenul său nu se afla acasă, s-a întors pe același traseu către imobilul său. La o distanță de circa 50 de metri de locul său de parcare, acesta precizează că a acroșat un autoturism marca BMW, însă nu s-a oprit la fața locului ci și-a continuat deplasarea, ulterior revenind la locul producerii evenimentului rutier soldat cu pagube materiale. În continuare, sus-numitul precizează faptul că a purtat unele discuții cu proprietarul autoturismului marca BMW și, întrucât a aflat despre faptul că acesta a anunțat organele de poliție, a părăsit zona incidentului, fiind identificat ulterior de polițiști. Și-a recunoscut fapta și în fața instanței.

Condamnat și în străinătate

Inculpatul este cercetat în alt dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, presupus săvârșită la data de 19.12.2018, anterior săvârșirii infracțiunilor din prezentul dosar. La aceeași dată, inculpatul a fost înștiințat în mod oficial că nu mare are voie să conducă autovehicule pe drumurile publice, în caz contrar va răspunde penal conform art.335 alin.(2)/Cod penal. Inculpatul a semnat de primire a acestei înștiințări. Din cazierul judiciar reiese că acesta a fost condamnat și în străinătate pentru conducerea sub influența alcoolului.

Condamnat și depistat de polițiști

Judecătoria Constanța l-a condamnat la 1 an și 3 luni pe 7.02.2020, dar inculpatul a depus apel, care i-a fost respins de către Curtea de Apel Constanța, la data de 2.04.2020. Astfel, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari l-au depistat și introdus în penitenciar.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
1 an si 4 luni CACATILOR IN ROBA ????
2
0
Suntem patria cocalarilor datorita PSD. Multa m u i e PSD
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212