Beat mort, a dat foc locuinței concubinei și apoi a încercat să se sinucidă
Beat mort, a dat foc locuinței concubinei și apoi a încercat să se sinucidă
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestBăutura, amestecată cu gelozia, poate duce la consecințe tragice. Petrișor G., din Fântânele, orbit de aburii alcoolului, s-a decis să dea foc locuinței concubinei lui. Mai mult decât atât, după incendiere, bărbatul a spart câteva geamuri de la locuința sa și a încercat să se sinucidă.
Potrivit rechizitoriului, în ziua incendiului, Petrișor G., beat fiind, a provocat scandal în locuință spărgând mai multe obiecte din casă, astfel că persoana vătămată a fost nevoită să se deplaseze la vecina sa. Ulterior, concubina bărbatului a observat că din locuinţă ieşea fum, iar după ce s-a deplasat la faţa locului, a observat că mai multe bunuri din interior fuseseră distruse din cauza focului, iar pereţii erau afumaţi de la fumul produs de incendiu. În urma celor constatate a luat decizia de a se deplasa la locuinţa părinţilor săi, iar pe drum s-a întâlnit cu un vecin, care i-a comunicat că o altă locuinţă din vecinătatea casei sale a fost avariată din cauza unui incendiu care a avut loc la una dintre camere, fiind stins de pompierii sosiţi la faţa locului. Fiind audiat, Petrișor G. a recunoscut săvârşirea faptelor, declarând că în seara incendiului, după ce a consumat băuturi alcoolice a avut o discuţie în contradictoriu cu concubina sa. Din cauza consumului exagerat de alcool, inculpatul îşi aminteşte doar că se afla la locuinţa acesteia şi că a dat foc unei perdele din casă cu ajutorul unei brichete, după care a plecat. Inculpatul a declarat că nu îşi mai aminteşte alte detalii legate de faptele comise. În fața instanței inculpatul a înțeles să-și asume responsabilitatea pentru săvârșirea infracțiunilor, recunoscând faptele reținute în sarcina sa în actul de sesizare.
Sub aspectul laturii obiective a infracțiunii de distrugere, instanța reține că elementul material s-a realizat prin acțiunea inculpatului de a incendia imobilul persoanei vătămate, urmarea imediată fiind reprezentată de degradarea considerabilă a imobilului urmare a focului. Sub aspectul laturii obiective a infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, instanța a reținut că elementul material s-a realizat prin acțiunea inculpatului de a incendia un imobil, eveniment la care au asistat terifiați mai mulți vecini care au încercat chiar să stingă focul până la venirea pompierilor. Urmarea imediată a fost reprezentată de tulburarea ordinii și liniștii publice pe o stradă din localitatea Fântânele. Pentru aceste considerent, instanța a decis condamnarea lui Petrișor G. la 1 an și 11 luni de închisoare, cu suspendare. Sentința a fost dată pe 21 septembrie și nu este definitivă.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News