REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Sâm., 2 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6565
12.5° Constanța Sâmbătă, 2 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6565

Beat mort, a dat foc locuinței concubinei și apoi a încercat să se sinucidă

Beat mort, a dat foc locuinței concubinei și apoi a încercat să se sinucidă

Virgil STOIAN 25 septembrie 2023 | 00:00 1308

Băutura, amestecată cu gelozia, poate duce la consecințe tragice. Petrișor G., din Fântânele, orbit de aburii alcoolului, s-a decis să dea foc locuinței concubinei lui. Mai mult decât atât, după incendiere, bărbatul a spart câteva geamuri de la locuința sa și a încercat să se sinucidă.

Beat mort, a dat foc locuintei concubinei si apoi a incercat sa se sinucidaFoto cu caracter ilustrativ

Potrivit rechizitoriului, în ziua incendiului, Petrișor G., beat fiind, a provocat scandal în locuință spărgând mai multe obiecte din casă, astfel că persoana vătămată a fost nevoită să se deplaseze la vecina sa. Ulterior, concubina bărbatului a observat că din locuinţă ieşea fum, iar după ce s-a deplasat la faţa locului, a observat că mai multe bunuri din interior fuseseră distruse din cauza focului, iar pereţii erau afumaţi de la fumul produs de incendiu. În urma celor constatate a luat decizia de a se deplasa la locuinţa părinţilor săi, iar pe drum s-a întâlnit cu un vecin, care i-a comunicat că o altă locuinţă din vecinătatea casei sale a fost avariată din cauza unui incendiu care a avut loc la una dintre camere, fiind stins de pompierii sosiţi la faţa locului. Fiind audiat, Petrișor G. a recunoscut săvârşirea faptelor, declarând că în seara incendiului, după ce a consumat băuturi alcoolice a avut o discuţie în contradictoriu cu concubina sa. Din cauza consumului exagerat de alcool, inculpatul îşi aminteşte doar că se afla la locuinţa acesteia şi că a dat foc unei perdele din casă cu ajutorul unei brichete, după care a plecat. Inculpatul a declarat că nu îşi mai aminteşte alte detalii legate de faptele comise. În fața instanței inculpatul a înțeles să-și asume responsabilitatea pentru săvârșirea infracțiunilor, recunoscând faptele reținute în sarcina sa în actul de sesizare.

Beat mort, a dat foc locuintei concubinei si apoi a incercat sa se sinucida
Sub aspectul laturii obiective a infracțiunii de distrugere, instanța reține că elementul material s-a realizat prin acțiunea inculpatului de a incendia imobilul persoanei vătămate, urmarea imediată fiind reprezentată de degradarea considerabilă a imobilului urmare a focului. Sub aspectul laturii obiective a infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, instanța a reținut că elementul material s-a realizat prin acțiunea inculpatului de a incendia un imobil, eveniment la care au asistat terifiați mai mulți vecini care au încercat chiar să stingă focul până la venirea pompierilor. Urmarea imediată a fost reprezentată de tulburarea ordinii și liniștii publice pe o stradă din localitatea Fântânele. Pentru aceste considerent, instanța a decis condamnarea lui Petrișor G. la 1 an și 11 luni de închisoare, cu suspendare. Sentința a fost dată pe 21 septembrie și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Zori, Zori, te iubim...ca ca t ine vrem sa fim
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
21491054326-11-2023
5/49
32195312716
joker
2 4 8 6 8 3134232633