REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

BEAT MORT la VOLAN, PRINS de POLIȚIȘTI cu FOCURI de ARMĂ

BEAT MORT la VOLAN, PRINS de POLIȚIȘTI cu FOCURI de ARMĂ

Replica API 25 august 2021 | 10:40 1530

Vasile Pîrvu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Acesta este acuzat că a condus un autoturism fără a deţine permis de conducere şi având o alcoolemie de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, acesta încercat să fugă de agenţii de poliţie fiind imobilizat abia după ce agenţii au executat 4 focuri de armă în plan vertical.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit rechizitoriului, lucrătorii Secției 6 Poliție Rurală Cernavodă au fost sesizați telefonic că o persoană urmărită general ar fi produs un accident rutier. Ajunşi în comuna Saligny, aceştia au identificat 5 persoane, printre care se aflau şi urmăritul general dar şi Vasile Pîrvu, care stăteau lângă un autoturism cu roata dezumflată. La vederea autoturismului de poliţie, urmăritul general a fugit în curtea unui imobil, astfel încât polițiștii și-au canalizat atenția pentru a-l prinde pe acesta, celelalte persoane aflate lângă autoturism rămânând în zonă nesupravegheate. Vasile Pîrvu a încercat să profite de ocazie şi să scape la volanul autoturismului, însă, din nefericire pentru, el a fost reperat de un alt echipaj de poliţie care a plecat în urmărirea lui. Bărbatul a coborât din autoturism şi a încercat să scape prin fugă de oamenii legii, însă a fost prins, după ce poliţiştii au executat 4 focuri de somaţie, în plan vertical.

Inculpatul şi-a recunoscut faptele

Pe parcursul urmăririi penale inculpatul a avut o atitudine cooperantă, prezentându-se la toate chemările organului de urmărire penală și a recunoscut săvârșirea faptelor, astfel cum acestea au fost reținute. În opinia instanței infracțiunile reținută în sarcina inculpatului și în general infracțiunile la regimul rutier, deși par infracțiuni de o importanță mai mică, prezintă un real pericol pentru societate, cu atât mai mult cu cât în România numărul accidentelor rutiere este într-o continuă creștere. Numai printr-o atitudine fermă față de persoanele care comit astfel de infracțiuni se poate realiza o disciplinare a tuturor participanților la trafic și mai mult decât atât se poate ajunge la un efect preventiv. Instanța reține că faptele săvârșite de inculpat puteau avea urmări dintre cele mai grave pentru viața, sănătatea sau integritatea corporală atât a inculpatului cât și a altor persoane dar și pentru integritatea unor bunuri, urmări pe care inculpatul le-a ignorat. Instanţa a decis condamnarea lui Vasile Pîrvu la 2 ani de închisoare. Sentinţa a fost comunicată în data de 18 august 2021 şi nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212