REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Un bărbat și-a snopit mama în bătaie, lucru care i-a provocat un infarct tatălui său

Un bărbat și-a snopit mama în bătaie, lucru care i-a provocat un infarct tatălui său

Replica API 15 iunie 2022 | 00:00 1567

Octav Slavu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie. Prin sentința din 2 iunie 2022, magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au decis încetarea procesului penal, ca urmare a plângerii prealabile a persoanei vătămate. Sentința nu este definitivă. Octav Slavu, sub influența băuturilor alcoolice, și-a bătut mama cu pumnii și picioarele, provocându-i acesteia un traumatism cranio-cerebral acut închis, hematoame epicraniene mici și contuzii. Mai mult decât atât, tatăl acestuia, după ce a încercat să oprească agresiunea, a suferit un infarct miocardic și a decedat.

Potrivit declarațiilor victimei, aceasta se afla în locuință moment în care a venit la domiciliu Octav Slavu având asupra sa băuturi alcoolice. Acesta i-a luat mamei sale telefonul din mână, apoi i-a solicitat bani pentru a-și cumpăra țigări. După ce aceasta l-a refuzat bărbatul a tras-o de îmbrăcăminte și a lovit-o cu pumnii la nivelul capului. Între cei doi a intervenit soțul victimei, care încerca să-l împiedice pe fiul lor să o mai lovească. Inculpatul a continuat să o lovească cu pumnii și picioarele la nivelul întregului corp, persoana vătămată amintindu-și la momentul audierii că fiul ei i-a acoperit gura și fața cu palmele pentru a o impiedica să țipe. Totuși, la un moment dat, a reușit să plece din acel loc cu intenția de a pătrunde în curtea unui vecin, dar întrucât poarta era închisă, a fost prinsă iar de inculpat care a continuat să o lovească cu pumnii și picioarele. Victima a arătat totuși că fiul său nu și-a lovit tatăl. Agresiunile fizice au încetat când un vecin a strigat la inculpat să se oprească și să nu o mai lovească pe mama sa. În continuare, Octav Slavu a pătruns în curte și a strigat că tatăl său a decedat.

La primul termen de judecată persoana vătămată declarat în faţa instanţei de judecată că doreşte să-şi retragă plângerea prealabilă formulată faţă de fiul său. Având în vedere dispoziţiile potrivit cărora retragerea plângerii prealabile poate interveni până la pronunţarea unei hotărâri definitive, în cazul infracţiunilor pentru care punerea în mişcare a acţiunii penale este condiţionată de introducerea unei astfel de plângeri, şi potrivit cărora retragerea plângerii prealabile înlătură răspunderea penală a persoanei cu privire la care plângerea a fost retrasă, instanţa, va înceta procesul penal.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272