REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

BEAT RANGĂ, a CĂZUT de pe SCUTER FIX în ȘANȚ

BEAT RANGĂ, a CĂZUT de pe SCUTER FIX în ȘANȚ

Replica API 27 decembrie 2021 | 11:41 1083

Un recidivist din Tulcea, Ion Vulpe, a fost prins în timp ce conducea un scuter Honda, fără a poseda permis de conducere dar și cu o alcoolemie de 0,57 mg/l în aerul expirat. Nimic nou sub soare, zeci de altfel de oameni sunt prinși zilnic în astfel de stare, doar că Ion Vulpe era atât de beat încât a căzut pur și simplu de pe scuter în șanul de pe marginea drumului. Mai mult decât atât, bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pentru că îi este frică de ace. Bărbatul executase în perioada 2011-2018 o pedeapsă, fiind condamnat pentru săvârșirea de infracțiuni intenționate (furturi calificate, tâlhării, violuri, violare de domiciliu).

Prin sentința din 20 aprilie 2021 a Judecătoriei Măcin, Ion Vulpe a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare, în regim de detenție. Inculpatul a depus apel la această sentință, însă Curtea de Apel Constanța a respins apelul ca nefondat, prin sentința din 16 decembrie 2021. Sentința este definitivă.

Cum s-a petrecut incidentul

Potrivit rechizitoriului, Ion Vulpe a fost surprins în timp ce conducea mopedul Honda, cu care se deplasa pe drumurile public din Măcin, Jud. Tulcea, ocazie cu care și-a pierdut echilibrul și a căzut în șanț. Lucrătorii de poliție care urmăriseră autovehiculul l-au identificat pe conducătorul acestuia ca fiind Ion Vulpe care a declarat că nu este posesor al unui permis de conducere, împrejurare confirmată de Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea — Serviciul Rutier. Întrucât inculpatul emana halenă alcoolică, a fost testat alcooltest, rezultând o concentrație de vapori de alcool în aerul expirat de 0,57 mg./l., după care a fost condus la Spitalul Orășenesc Măcin pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Audiat fiind, inculpatul a recunoscut că a consumat alcool, după care a condus mopedul pe ruta Greci — Măcin deși nu este posesor al unui permis de conducere și a motivat refuzul de recoltare a mostrelor biologice prin aceea că se teme de ace.

Inculpatului i-a fost respins apelul

Din materialul probator administrat instanța a constatat că pedepsele aplicate inculpatului sunt corect individualizate atât în ceea ce privește cuantumul, cât și modalitatea de executare. Prima instanță a dat curs tuturor exigențelor prevăzute de art.74 Cod penal, manifestând o atitudine moderată și echilibrată la stabilirea pedepsei, neconstatând existența vreunei circumstanțe atenuante de natură a atrage o reducere mai mare a pedepsei.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine stie ce face vulpea la puscarie ??? ....botic mic ....probabil
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272