REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

BEAT și DROGAT, în loc să ajungă în NĂVODARI, a NIMERIT la... bulgari

BEAT și DROGAT, în loc să ajungă în NĂVODARI, a NIMERIT la... bulgari

Replica API 28 iunie 2021 | 09:35 25503

C. V. M. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la introducere sau scoatere din țară de droguri de mare risc, deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu și refuz de recoltare de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive. Bărbatul, după ce a consumat o jumătate de pastilă de ecstasy în Vama Veche, la întoarcere spre casă, în loc să facă dreapta spre Constanța, a luat-o la stânga spre Bulgaria. Oprit de către vameși, le-a spus acestora că se duce la Năvodari. Testat cu etilotestul, s-a dovedit că aceasta avea o alcoolemie de 0,51 în aerul expirat.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit rechizitoriului, inculpatul care lucra în Germania, a fost abordat de către un bărbat, în Vama Veche, care i-a vândut o pastilă de ecstasy. Pe timpul nopții a consumat o jumătate din pastilă, iar dimineața fiind și băut dar și drogat a greșit direcția de mers și astfel a ajuns la granița cu Bulgaria unde a fost oprit de către vameși.

Ce au declarat vameșii

Potrivit declarațiilor vameșilor, inculpatul se clătina, vorbea incoerent, mirosea a alcool și spunea că vrea să ajungă la Năvodari, era dezorientat, nici el nu știa ce se întâmplă cu el. A fost recalcitrant și cu vameșii bulgari, unul l-a sfătuit, dar inculpatul i-a vorbit urât, chiar l-a scuipat și atunci s-au luat măsuri suplimentare. Inculpatul emana halenă alcoolică astfel că a fost testat cu aparatul Drager care a arătat o alcoolemie de 0,51 în aerul expirat. Bărbatul a refuzat transportul la spital pentru a i se lua probe de sânge.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Tribunalul Constanța au reținut inculpatul a încercat să scoată din țară prin punctul de frontieră Vama Veche un fragment de comprimat (0,2 grame), ce conținea ca substanță activă MDMA, deținut fără drept în scopul consumului propriu și a refuzat recoltarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, în condițiile în care la testarea cu aparatul Drager a rezultat o alcoolemie de 0,51 mg/l în aerul expirat. Pentru aceste considerente, la data de 9 iunie, C. V. M. a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani și o lună de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la introducere sau scoatere din țară de droguri de mare risc, deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu și refuz de recoltare de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive. Decizia nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mircea, urat vorbesti!
3
2
Eu am luat una de pe jos e plin pe jos de pastile peste tot,le scapa patronii cu premeditare daca nu le scapa politia tot cu premeditare dar din buzunarele altora care umbla cu ele si nu au uniforma.Cineva le tot scapa si le gasesc alti oameni.Mister
4
0
a fost abordat de catre un barbat, in Vama Veche, de un baiat .... reporteri tata.
6
0
poate este preotul TANASESCU,ACEST INDIVID TOT TIMPUL ESTE BEAT ,daca nu drogat.
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468