REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Beirut, RUINA din centrul Constanţei: E NEVOIE DE UN CUTREMUR, ca autorităţile să mişte?!

Beirut, RUINA din centrul Constanţei: E NEVOIE DE UN CUTREMUR, ca autorităţile să mişte?!

Replica API 16 octombrie 2018 | 00:08 742

În urma solicitărilor “Replica”, au catadicist să aplice o amendă!

În urma solicitărilor “Replica”, au catadicist să aplice o amendă!

Legat la ochi să fii, să nu vezi în ce hal de degradare a ajuns Restaurantul Beirut de pe bulevardul Tomis! Clădirea, care a ars acum câţiva ani, e “invizibilă” pentru autorităţi, care probabil aşteaptă un verdict de la instanţă în procesul privind “distrugerea din culpă”, înainte să ia vreo nouă măsură de punere în siguranţă.

Pentru că la nivel naţional s-a desfăşurat o amplă acţiune de simulare a efectelor, respectiv intervenţiei în caz de mare cutremur, ne întrebăm: oare chiar este nevoie de un seism pentru ca autorităţile să deschidă ochii către ruinele care au proprietari?! Sau trebuie ca ruinele să se prăbuşească, eventual să existe şi victime? În orice caz, abia după insistenţa cotidianului „Replica”, Inspectoratul de Stat în Construcţii a transmis câteva date despre clădire - neoficial, urmând să formuleze acestea şi în scris (!), iar Poliţia Locală a aplicat... o amendă!

Au trecut patru ani de când Restaurantul Beirut a fost cuprins de flăcări. Acum, proprietarul imobilului a fost sancţionat pentru... „neacoperirea cu plasă de protecţie a clădirii în stare de degradare”. Bun şi atât, decât nimic!

Ca urmare a unei solicitări a cotidianului “Replica”, Primăria Constanţa, în colaborare cu Inspectoratul de Stat în Construcţii, prin Poliţia Locală, a transmis următoarele date despre clădire: “Imobilul de situat în municipiul Constanţa pe bulevardul Tomis nr. 122 este compus din patru corpuri de construcţii astfel: corpul C1 – clădirea P+M a restaurantului “Beirut”, corpul C2 – anexă cu intrarea de pe strada Tudor Vladimirescu şi anexele C3 şi C4 cu intrarea dinspre bulevardul Tomis. În urma incendiului produs în data de 05.04.2014, Inspectoratul Regional în Construcţii Sud-Est a emis Procesul verbal de inspecţie nr. 8812/07.04.2014 în care a dispus ca măsuri interzicerea utilizării imobilului, restricţionarea accesului şi realizarea unei expertize tehnice pentru stabilirea stării imobilului, întocmită de un expert tehnic atestat. Ulterior, a fost realizată expertiza tehnică de către un expert tehnic atestat care a concluzionat faptul că în urma incendiului produs, imobilul este interzis a mai fi folosit în starea actuală, clădirea se poate păstra ca atare, fără intervenţii de consolidare, pentru o durată limitată de timp în care va trebui să se decidă asupra modalităţii de folosire a acesteia şi a intervenţiilor necesare în acest scop”.

Aşadar, clădirea nu mai poate fi folosită şi se poate păstra ca atare, fără intervenţii de consolidare, ATENŢIE!, „pentru o durată limitată de timp în care va trebui să se decidă asupra modalităţii de folosire a acesteia şi a intervenţiilor necesare în acest scop”. Care este durata limitată de timp până când nu sunt necesare intervenţiile de consolidare... mister! Administraţia locală nu mai oferă şi acest element, însă adaugă că: „Pe rolul Curţii de Apel Constanţa, se află Dosarul penal nr. 20365/212/2015, având ca obiect distrugerea din culpă (art.255NCP) alin.1,2 C.p., art. 255 alin.1Cp., art. 349 alin1 C.p., cu referire la alin.1 din Legea nr.10/1995 cu aplicarea articolului 77, lit.a C.p.”.

În schimb, ne mai precizează reprezentanţii instituţiei, „ca urmare a ultimelor verificări efectuate de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control disciplina în construcţii şi afişajul stradal, în data de 25.09.2018, proprietarul imobilului a fost sancţionat prin proces verbal de constatare şi sancţionarea contravenţiei nr. 2934/25.09.2018 în temeiul art.11 pct.6 din HCL nr.184/2013 pentru neacoperirea cu plasă de protecţie a clădirii în stare de degradare.”, au declarat autorităţile locale constănţene. Totodată, s-a dispus ca măsură complementară montarea unui mesh în vederea protejării circulaţiei pietonale şi a faţadelor dinspre strada Tudor Vladimirescu şi bulevardul Tomis”. Iar cu asta, autorităţile au rezolvat... tot!

Paula SOLOMON

Citeşte şi: Restaurantul “Beirut” a ajuns o ruină în centrul Constanţei: ESTE ÎN PARAGINĂ!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi nu vedeti ca pe unde e Done Viorel apar morti suspecte? Autoritatile sa se autosesizeze!
0
0
Criminali a omorat fetele si pe propierar nul intereseaza...doar profitu!!
0
0
Bulangiilor nu asa a vrut parchetul plmele de la Constanta sa nu se darame restsurantul Beirut ca este dovada in procesul Beirut.Sa le sugeti pula si lindicul la inculpati derbediilor !!!.
3
1
DACA DRAGOSTE NU E NIMIC NU E
0
0
Cat timp procesul e pe rol si se pot cere suplimente de expertiza este timpul limitat. Cine isi asuma o acuzatie de distrugere de probe in dosar penal,?
3
0
Administratia locala ar face bine sa i dea ruina lui george despina zis si maresalul , ca sa faca club pt cuplurile LGBT
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614