REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.8° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.8° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Belgia: Amplă operaţiune de poliţie împotriva unor bande implicate în escrocherii legate de vânzări de maşini pe internet

Belgia: Amplă operaţiune de poliţie împotriva unor bande implicate în escrocherii legate de vânzări de maşini pe internet

Replica API 8 mai 2019 | 00:00 436

Poliţia belgiană a întreprins marţi dimineaţă o amplă operaţiune, care a implicat peste 1.200 de poliţişti şi 200 de raiduri pe teritoriul ţării, vizând dezmembrarea unor bande infracţionale, acţiuni în urma cărora au fost operate peste 30 de arestări, transmit agenţiile Belga, preluată de site-ul la Libre Belgique, şi dpa.

Operaţiunea a vizat mediile de romi şi mai multe bande itinerante, fiind vorba despre un dosar important de crimă organizată şi escrocherii legate de vânzări de autovehicule pe internet.

'Victimele, mai multe sute, au suferit uneori ameninţări sau chiar acţiuni violente', a precizat parchetul, într-un comunicat.

Operaţiunea a fost efectuată de poliţia judiciară federală din Bruxelles, cu sprijinul mai ales al anchetatorilor din Mons, Charleroi şi Namur.

În total, au fost mobilizaţi 1.200 de angajaţi ai poliţiei federale şi poliţiilor locale, care au întreprins începând de la miezul nopţii 200 de percheziţii, în special în regiunea bruxelleză, dar şi în Brabantul flamand şi în provincia valonă Hainaut.

Echipele de poliţie au fost ajutate de drone şi de două elicoptere, dar şi de unităţi speciale de intervenţie.

Jandarmeria franceză a colaborat la percheziţiile efectuate în apropierea frontierei cu Franţa.

Au fost reţinute mai mult de 30 de persoane.

Modul de operare al infractorilor era similar: ei contactau persoane doritoare să-şi vândă autovehiculul şi le făceau o ofertă. Nu se tocmeau la preţ şi reglau suma datorată printr-o aplicaţie de smartphone sau prezentau o dovadă falsă de plată prin virament.

Victimele îşi dădeau seama de escrocherie de-abia după câteva zile, constatând că nu le intrau banii în cont.

Între timp, escrocii dispăreau, iar maşinile erau deja trimise în străinătate.

Se pare că majoritatea suspecţilor provin in Europa de Est.

Potrivit parchetului, este vorba despre una dintre cele mai vaste operaţiuni ale poliţiei belgiene din ultimii 20 de ani. Mai multe informaţii vor fi oferite miercuri, într-o conferinţă de presă.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108