REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ben Affleck, bucuros că nu a mai trebuit să interpreteze un rol de june-prim în filmul 'The Tender Bar'

Ben Affleck, bucuros că nu a mai trebuit să interpreteze un rol de june-prim în filmul 'The Tender Bar'

Replica API 17 decembrie 2021 | 00:00 734

Actorul american Ben Affleck este bucuros că nu mai trebuie să joace roluri de june-prim şi adoră să interpreteze de acum înainte personaje mai raţionale şi mai profunde, pentru care poate să se inspire din experienţele lui de viaţă, atât din cele bune, cât şi din cele nefericite, informează AFP, citată de Agerpres.

Ben Affleck

Au trecut aproape 25 de ani de când superstarul hollywoodian a devenit celebru cu filmul "Good Will Hunting", în care Robin William l-a interpretat pe mentorul unui tânăr excepţional, jucat de Matt Damon. Ben Affleck şi Matt Damon, prieteni din copilărie, au câştigat atunci premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

Coscenarist şi protagonist al acelui film, Ben Affleck are în prezent vârsta de 49 de ani şi spune că nu a simţit cum a trecut timpul după acel succes. "Când mă privesc în oglindă, mă aştept mereu să văd un om de 30 de ani", a declarat actorul american.

"Din păcate, lucrurile nu mai stau astfel", a adăugat el.

"Astăzi, nu sunt departe de Robin (Williams), sau sunt chiar mai bătrân decât era el când a jucat acel rol în 'Good Will Hunting'. Este şocant", a explicat Ben Affleck.

Actorul recunoaşte totuşi că apreciază faptul că poate să interpreteze personaje mai mature, precum cel al unchiului excentric şi clarvăzător din "The Tender Bar", un film care va fi lansat vineri în cinematografele nord-americane.

Astfel de personaje "nu reprezintă neapărat protagonistul central, iar acest lucru este, adeseori, ceva bun", a spus starul hollywoodian.

În multe filme, eroii "trebuie să se limiteze la un anumit număr de virtuţi pentru ca publicul să poată să se identifice cu ei. Acest lucru contribuie la simplificarea lor într-o manieră care îi face să le fie greu să interpreteze cu realism acele roluri".

"Cu cât oamenii sunt mai imperfecţi, cu atât îi găsesc mai interesanţi, într-un anumit sens", a adăugat Ben Affleck.

În urmă cu doar patru ani, starul hollywoodian a jucat personajul Batman în "Justice Leage" şi a avut o interpretare care nu i-a extaziat pe fanii producţiilor cu supereroi.

În ultimii ani, actorul american s-a luptat din nou cu demonii lui interiori, inclusiv cu dependenţa de alcool, şi a divorţat de actriţa Jennifer Garner, iar acele episoade au fost relatate pe larg în tabloide, precum şi restul vieţii sale private.

Însă Ben Affleck a început în perioada recentă o veritabilă renaştere artistică, graţie unor roluri mai profunde şi mai nuanţate, precum cel al unui antrenor de baschet alcoolic care plânge moartea fiului său în filmul "The Way Back", lansat în 2020.

În acest an, s-a remarcat în roluri secundare, atât în "The Tender Bar", cât şi în filmul cu accente medievale "The Last Duel", regizat de Ridley Scott, în care joacă un aristocrat pasionat de orgii în timpul cărora sunt consumate cantităţi mari de alcool.

"Nu cred că poate fi făcut un film despre personajul meu din 'The Last Duel', pentru că el este pur şi simplu odios. Însă acel rol rămâne o provocare foarte interesantă pentru actor care vrea să încerce să găsească un astfel de personaj şi să îi insufle o doză de umanitate", a adăugat Ben Affleck.

Cursa pentru roluri

În "The Tender Bar", care va fi difuzat pe platforma Amazon Prime începând din 7 ianuarie, Ben Afleck joacă un barman care încearcă să devină un model patern pentru tânărul lui nepot, strălucit din punct de vedere intelectual, dar abandonat de tatăl lui biologic.

Unchiul Charlie nu a urmat studii superioare, dar face tot ceea ce este posibil pentru a-i insufla nepotului JR valori pline de bun simţ proletar, vorbindu-i despre respectul faţă de femei şi avertizându-l în legătură cu pericolele generate de alcool.

Într-un interviu, George Clooney, care a regizat acest film, îşi exprima mândria de a vedea "un actor care se autocizelează într-un rol foarte bun, căci aşa ceva nu se întâmplă prea des".

Pelicula a avut parte de recenzii mixte, însă interpretarea lui Ben Affleck a fost apreciată de criticii de specialitate şi i-a adus o nominalizare la Globul de Aur, în această săptămână.

Actorul s-a distanţat însă de aceste laude şi consideră că astfel de nominalizări nu i se mai par "la fel de importante ca în trecut".

La Hollywood, actorii au tendinţa "să alerge frenetic după următorul rol, făcând abstracţie de tot restul lucrurilor". Cu toate acestea, "telefonul poate să înceteze să mai sune dintr-o dată", a adăugat Ben Affleck.

Ţinându-se la distanţă de frenezia de pe reţelele de socializare, actorul american a spus că a învăţat să evalueze succesul prin filtrul personal, în funcţie de propriile criterii.

Acesta este motivul pentru care a început să accepte "roluri mai intime", care îi permit să se folosească de experienţa lui de viaţă, atât de cea pozitivă, cât şi de cea negativă, "pentru a deveni un actor, un scenarist şi un regizor mai bun".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272