REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.8° Constanța Joi, 20 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6766
33.8° Constanța Joi, 20 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6766
 

Beneficiarii sistemului de protecție, tratați la propriul cabinet stomatologic al DGASPC Constanța

Beneficiarii sistemului de protecție, tratați la propriul cabinet stomatologic al DGASPC Constanța

Replica API 11 februarie 2021 | 21:46 1451

Cabinetul stomatologic aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a fost inaugurat pe data de 5 decembrie 2019 și a fost realizat cu sprijinul Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA). Agenția s-a implicat, de-alungul anilor, în mult mai multe proiecte venite în sprijinul beneficiarilor DGASPC Constanța, printre care amintim achiziţionarea de mobilier nou, îmbrăcăminte, încălţăminte pentru beneficiari şi cazarmament (saltele, perdele, lenjerii, covoare) pentru centrele de plasament Micul Rotterdam şi Delfinul din Agigea, precum şi amenajarea Complexului Sportiv „Erou Omer Halisdemir” din incinta Centrului de Plasament Micul Rotterdam.

„Acest cabinet a fost dotat cu aparatură de ultimă generație, ceea ce ne ajută în asigurarea unei game largi de tratamente, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Aceste servicii medicale stomatologice sunt disponibile tuturor beneficiarilor. Înființarea lui a fost bine-venită, deoarece, în urma evaluărilor de pe teren al statusului dentar al turor beneficiarilor, am observat o patologie variantă”, a declarat dr. Mădălina Iuga, medic stomatolog în cadrul cabinetului DGASPC Constanţa.

Asistentul medical Ghiulsen Ioica lucrează la acest cabinet stomatologic de nici două luni dar, spune ea, s-a integrat perfect, mai ales că îi place foarte mult să lucreze cu cei mici. „Este o meserie extrem de plăcută pentru mine. Ador să lucrez cu copiii; este un lucru care a cântărit greu în alegerea aceasta. Am ales meseria aceasta și pentru că doresc să fac bine pentru cei de lângă mine”, a mai precizat asistentul medical.

Cabinetul stomatologic este deservit de doi medici stomatologi și două asistente medicale. Echipa este tânără și foarte veselă, așa că orice beneficiar care intră aici uită de teama de dentist.

Echipa cabinetului merge foarte mult pe linia de prevenție, astfel că cei patru fac foarte multe vizite în unitățile cu cazare aparținând DGASPC Constanța, mai ales în centrele de plasament, unde le vorbesc copiilor despre regulile de igienă dentară.

Proiectul privind înfiinţarea unui cabinet stomatologic s-a născut în anul 2018 şi reprezintă un important beneficiu adus copiilor şi tinerilor cu sau fără dizabilităţi, instituţionalizaţi, în contextul în care serviciile stomatologice în general sunt decontate într-o proporţie foarte mică.

Peste 1.200 de persoane, copii și adulți ai sistemului de protecție socială, beneficiază, în prezent, de cabinetul stomatologic al DGASPC Constanța.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un lucru bun,dar in ve rszboi a luptat acest Omer Halisdemir asta de da numele stabilimentuluisi mai este si erou ca eu n-am auzit de el?
0
0
La Centrul Traian este cabinetul!!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616