REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

BERD se aşteaptă la o majorare semnificativă a investiţiilor în Turcia în acest an

BERD se aşteaptă la o majorare semnificativă a investiţiilor în Turcia în acest an

Valentina CAMARA 16 martie 2023 | 00:00 178

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) îşi va majora semnificativ investiţiile în Turcia în acest an, a declarat miercuri un oficial din conducerea băncii, după ce anul trecut BERD a investit peste 1,6 miliarde de euro în această ţară, transmite Reuters.

BERD se asteapta la o majorare semnificativa a investitiilor in Turcia in acest an

Vicepreşedintele BERD, Jurgen Rigterink, a făcut aceste declaraţii cu prilejul unei vizite în Turcia concentrată pe răspunsul BERD la devastatorul cutremur care a provocat decesul a peste 54.000 de persoane în sudul Turciei şi nord-vestul Siriei.

BERD a anunţat că intenţionează să investească până la 1,5 miliarde de euro în regiunea devastată de cutremur din Turcia, în cadrul unui pachet care include linii de credit, investiţii în infrastructură şi sprijin pentru IMM-uri.

"Ar trebui să vedem o majorare semnificativă a volumului nostru de investiţii în acest an", a declarat Jurgen Rigterink într-un interviu pentru Reuters.

Suma de 1,5 miliarde de euro pentru regiunea de sud-est a Turciei include un cadru aprobat de 600 milioane de euro care va fi împrumutat băncilor, pentru ca acestea la rândul lor să îşi ajute clienţii.

Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, pagubele fizice directe în regiunea devastată de cutremur se ridică la aproximativ 34 de miliarde de dolari, în timp ce costurile lucrărilor de reconstrucţie ar putea să fie de două ori mai mari.

Rigterink a spus că BERD vrea să continue să îşi ajute clienţii actuali, nu doar în regiunea afectată de cutremur, dar şi în alte părţi, adăugând că este important "ca IMM-urile să fie ajutate acum în termeni de lichiditate, indulgenţă, vacanţe la plată". Rigterink a precizat că BERD se simte "foarte confortabilă" nu doar cu expunerea sa actuală dar şi cu posibila creştere a expunerii, adăugând că banca este angajată de mult timp faţă de Turcia.

"În ultimii 10 ani am văzut multe suişuri şi coborâşuri. Chiar dacă în ultimii ani au fost probabil mai multe coborâşuri decât suişuri. Rămânem angajaţi", a spus Rigterink.

BERD este cel mai mare investitor instituţional în Turcia, după ce a investit aproape 17 miliarde de euro în această ţară începând din 2009, iar 93% din investiţii au fost făcute în sectorul privat, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614