REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Bernal, mesaj tranșant pentru Froome: Nu mă voi sacrifica pentru el în Turul Franței!

Bernal, mesaj tranșant pentru Froome: Nu mă voi sacrifica pentru el în Turul Franței!

Replica API 12 mai 2020 | 00:00 883

Egan Bernal, câștigătorul de anul trecut al Turului Franței, a dezvăluit că nu ia în considerare nicio secundă să fie locotenent în ediția din acest an, atâta timp cât se va afla la 100% din potențial.

Ineos va trimite în Le Tour probabil cea mai tare formație din istoria ciclismului. Toți cei trei mari oameni de general ai echipei - Chris Froome, Geraint Thomas și Egan Bernal - vor fi prezenți în Marea Buclă. Englezii visează ca Frooms să îi egaleze pe Jaques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault și Miguel Indurain la numărul de Tururi ale Franței câștigate (5), lucru care ar reprezenta o poveste fantastică și marketabilă, în condițiile în care rutierul născut la Nairobi nu știa dacă va mai putea pedala vredoată, după căzătura de anul trecut din Dauphine.

Froome, Bernal și Geraint Thomas sunt toți câștigători de Tur al Franței, astfel că se ridică problema dacă orgoliile nu vor fi cumva prea mari pentru a putea fi gestionate. În trecut, la Sky au existat tensiuni între Froome și Wiggins, când primul a trebuit să lucreze pentru colegul său în 2012, când Le Tour a însumat mulți kilometri de contratimp, dar cu siguranță mulți nu au fost uitate și nemulțumirile lui Landa.

Acum, climatul pare unul mult mai "pașnic", dar, deși rutierii se respectă enorm, Bernal a ținut să puncteze clar că nu va face vreun joc pentru Froome, atâta timp cât va fi la potențialul său maxim.

"Înțeleg în ce situație e Ineos. Pentru ei, ar fi mult mai interesant să câștige un al 5-lea Tur al Franței cu Chris sau al doilea Tur cu Geraint. Ei sunt doi rutieri britanici, așa că pentru echipă e normal să fie mai bine să câștige unul dintre ei. Îi înțeleg și pe ei, știu cât au muncit în carieră și ce statut au. Mai ales pentru Chris performanța ar fi una deosebită, în contextul a tot ce s-a întâmplat în ultimul an, cu accidentarea sa. Dar în același timp mă gândesc și la mine. Știu că sunt tânăr și că am câștigat deja Turul Franței, dar nu voi renunța la oportunitatea de a-mi apărat titlul, de asta să fiți siguri. Dacă voi fi la 100%, nu mă voi sacrifica pentru Froome. Nici el nu ar face asta pentru mine și nimeni nu cred că ar proceda așa", a spus Bernal pentru Eurosport Spania.

Bernal, pe aceeași lungime cu Froome: rutierul cel mai puternic va fi "protejat"

Ineos are suficiente metode pentru a ști cu exactitate, la finalul lui august, când începe Turul Franței, cine e cel mai în formă rutier. Britanicii sunt extrem de avansați tehnologic, astfel că vor putea, în baza testelor efectuate, să stabilească fidel care dintre cei trei cicliști e cel mai puternic.

"Cred că echipa va vedea cine e cel mai bine pregătit rutier la momentul startului Le Tour și va lua o decizie în funcție de acest lucru. Știu că în acest moment nu pot să mă duc la Ineos și să le zic "Eu sunt liderul, am câștigat tricoul galben anul trecut". Cum am spus, știu foarte bine în ce situație sunt Froome și Geraint, așa că cel care va fi sprijinit va fi cel mai puternic dintre noi", a mai spus Bernal.

Interesant e că și Froome punctase săptămâna trecută același lucru. Întrebat dacă Ineos va reuși să gestioneze situația din punct de vedere al orgoliilor, englezul a dezvăluit că e conștient că binele echipei primează și, ca atare, cel mai puternic rutier va fi susținut.

"Da, lucrurile pot deveni ușor complicate și se poate intra într-o zonă gri. Dar noi avem o idee foarte aproape de adevăr în privința forței fiecărui ciclist. Înainte de a intra într-o cursă, echipa cam știe destul de exact cine e cel mai puternic și cine are cele mai mari șanse de câștig. Vedeți în alte echipe că liderii pur și simplu nu vorbesc unul cu altul, iar acest lucru devine extrem de toxic pentru echipă și pentru șansele ei. Noi nu avem aceste orgolii, reușim să facem lucrurile să meargă perfect", a mai spus Froome.

Turul Franței, pe placul lui Bernal

Cățărările legendare ca Alpe d'Huez sau Mount Ventoux lipsesc în ediția din 2020, însă ne vom bucura de Puy Mary (în Masivul Central) și de Col de la Loze (în inima Alpilor). De notat că al doilea weekend e destinat Pirineilor, dar nu vom avea parte de vreun finish în cățărare. Ultima rundă care va putea schimba clasamentul general va fi chiar singurul contratimp, cel cu final pe Planche des Belle Filles. De menționat că secțiunea nepavată, pe care s-a ajuns în ultimii ani, nu va fi prezentă în 2020.

Din punct de vedere al kilometrilor de contratimp, unde Froome și Geraint Thomas aveau un avantaj clar în raport cu Bernal, situația e clară. Absența lor îl face mare favorit, pe hârtie, pe columbian. Mai mult, faptul că vom avea o probă contra-cronometru în cățărare îl avantajează enorm pe columbian. Dacă pe un traseu plat el nu poate să dezvolte la fel de mulți wattsi precum colegii săi, într-un contratimp în cățărare situația se schimbă. Bernal nu e deloc slab contra-cronometru, iar pe munte specialiștii anticipează chiar că ar putea să câștige secunde în raport cu ai săi coechipieri, potrivit eurosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272