REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

BICICLIST, la un PAS să fie SPULBERAT de un șofer TERIBILIST! VIDEO

BICICLIST, la un PAS să fie SPULBERAT de un șofer TERIBILIST! VIDEO

Replica API 3 februarie 2021 | 16:15 3207

Un constănţean şi-a văzut moartea cu ochii, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe un bulevard intens circulat din oraş. Acesta a fost lovit de o maşină a cărui şofer nu l-a observat la timp, probabil din cauza întunericului, şi care oricum şi-a continuat drumul imediat după ce a văzut că bărbatul nu a păţit nimic.

Se plimba cu bicicleta şi a fost lovit de o maşină

La sfârşitul săptămânii trecute, un biciclist din Constanţa a fost la un pas să o păţească! Pe timp de seară, acesta se deplasa pe bulevardul Soveja, în zona Tomis III, o zonă intens circulată, iar la un moment dat a fost lovit de conducătorul unui autoturism. Momentul a fost surprins de un trecător care se afla la acel moment în zonă. Biciclistul şi-a „adunat” vehiculul de pe jos, din faţa maşinii, semn că nu a păţit nimic şi a plecat mai departe, şocat. În schimb, conducătorul auto nu s-a sinchisit absolut deloc să vadă ce s-a întâmplat cu biciclistul, ba mai mult s-a arătat revoltat atunci când martorul incidentului i-a atras atenţia cu privire la incident. Şoferul a demarat în trombă, vădit enervat de tupeul martorului.

Ce spun poliţiştii de la rutieră

Poliţiştii rutieri vin cu o serie de precizări pentru biciclişti şi atrag atenţia asupra conduitei preventive în trafic. În plus, astfel de vehiculele trebuie conduse numai pe drumurile, părţile carosabile, benzile sau pistele stabilite pentru categoria din care fac parte. În cazul în care pe drumurile publice nu sunt amenajate benzi sau piste speciale pentru mopede, biciclete şi celelalte vehicule fără motor, acestea pot fi conduse şi pe acostament în sensul de mers, dacă circulaţia se poate face fără pericol. Amintim că potrivit OUG 195/2020 privind circulația pe drumurile publice, pentru a conduce o bicicletă, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani. Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu dispozitiv de frânare, cu un sistem adecvat, funcţional, de direcţie și de avertizare sonoră, bicicletele vor fi dotate, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare. Se recomandă ca, în circulaţia pe drumurile publice, biciclistul să poarte cască de protecţie omologată.

VIDEO

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu l.a oupat nici un tir inca pe boul astade biciclist?nu o sa traiasca mult,e prea prost!
0
0
Adri, esti vai mama ta
1
0
Eu nu inteleg , de ce daca mergi cu bicicleta pe un drum public unde trebuiesc respectate regulile de circulatie , nu-ti trebuie permis !!!,,toti tzaranii,, hai in trafic pe bicicleta !
1
1
ba mirlete bibiclist,stai dre q acasa ca iti iau astia creierii in bascula!bouare!
5
0
Desteptule ... aia ca sa circule cu masina pe drum platesc taxe, sa plateasca si biciclistii
1
5
@Marius Vai de curul tau - abia legi doua vorbe.
2
1
In Constanta nu se poate circula in siguranta daca este intuneric pe strazi pentru ca este si intuneric in masina si soferul nu poate gasi pe intuneric maneta pentru faruri. Biciclistul e vinovat deorece nu avea semnalizatoare vizuale portabile de aeroport la el. Logic.
9
8
De unde sti ta de opel? Te pricepi la masini? Tu sti ca noi tineri preferam de cat sa dam bani pe Logan nou mai bine ne lom Opel sau BMW secand din germania??
0
13
Bine ca n-a dat un opel peste el...
9
0
Bicilistul nu pare echipat corespunzator. Nu se vede echipamentul reflectorizant, deci in consecinta nu are ce sa caute pe carosabil...
15
1
Nu vedeti ca e intuneric bezna. Ce cauta idiotul de biciclist pe sosea. Cum naiba sa l vezi intr un oras cum e CT. Trebuie sa fii inconstient sa mergi pe strazile din CT cu bicicleta. CT nu are strazi si infrastructura pentru biciclete. Sa mearga prin parcul care ne a mai ramas, Tabacarie, altfel risca sa fie lovit de masini, logic.
15
4
Voi propuneti sa nu mai circule nicio bicicleta pe strada de frica, in loc sa se civilizeze lumea
11
10
ba biciclistul ulii,nu te vede nimeni noaptea bouare,cind te orbesc cocalari cu lumini albe!mergi n plm pe faleza,sau stai dreq acasa demdrogat. vezi ca data aviatoare o sa fie cu noroc,nimeresti sub rotile taranoiului in audi sau bmw.ori iti turteste co iele o roata de tir,bouara!
14
9
Ai dreptate frate trebuie sa fii prost sau nebun sa circuli pe acolo
14
3
si eu sunt biciclist dar ma duc in plm,pe faleza ,in Tabacariei ,nu pe starzi intens circulate ,noaptea si fara vesta reflectorizanta si toate cele.da te si tu in spume cu bicicleta ta .ai fost si tu in Olanda si ai crezut ca la Cta e la fel .uite ca nu.Cum sa te vada lumea in trafic ?Frate ,e Ro,e CTA ,stai potolit ,cum am zis ,faleza ,parc... pui bicicleta pe masina ,ajungi acolo ,o dai jos ....stiu suna nasol,nu e relaxant ,dar e mai bine decat sa fii luat pe capota .
21
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108