REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

BILANŢ ÎNGRIJORĂTOR: Doi angajaţi ai unor firme din Constanţa au murit, iar alţi 10 au ajuns la spital!

BILANŢ ÎNGRIJORĂTOR: Doi angajaţi ai unor firme din Constanţa au murit, iar alţi 10 au ajuns la spital!

Replica API 12 decembrie 2015 | 09:27 541

3 accidente la DMHI Mangalia!

3 accidente la DMHI Mangalia!

Aproximativ 12 accidente de muncă s-au înregistrat în Constanţa, în perioada 3 – 10 decembrie. Din nefericire, două dintre ele s-au soldat cu decesul angajaţilor, fiind vorba despre o societate care îşi desfăşoară activitatea în cadrul DMHI Mangalia şi societatea Taif Com SRL din Buzău. Totodată, precizăm că alte două accidente de muncă au avut loc, în această perioadă, în incinta DMHI Mangalia. În atenţia inspectorilor ITM a ajuns şi accidentul rutier în care a fost implicat un inspector antifraudă, respectiv Marius Stanciu.

La SC Novus SRL, în data de 3.12.2015 ora 9.30, la ora 09.30, a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a unui lucrător. Este vorba despre Dănuţ Chivaran, angajat ca lăcătuş mecanic. Acesta, în timpul montării unei piese pe platforma unui utilaj, s-a dezechilibrat şi a căzut de la înălţimea de circa 0, 8 metri, suferind fracturi multiple. Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către firmă, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

În aceeaşi zi, la ora 13.30 la SC SNC SA, Ion Crişmaruc, angajat în funcţia de sudor electric, în timp ce se deplasa către locul de servire a mesei, a călcat strâmb, suferind o luxaţie la glezna piciorului drept. Ulterior, un mecanic auto, Kosztner Ştefan, pe 4 decembrie, la ora 9.00, a fost transportat la spital după ce a suferit un accident. Mai exact, în timp ce lucra în atelierul de reparaţii auto, la motorul unui autoturism, lucrătorul şi-a strivit degetele de la mâna stângă. Victima a fost transportată şi internata la Spitalul Teritorial Mangalia.

Precizăm că acesta este angajat la SC Dyp Ro Tigro SRL. Tot pe 4 decembrie, ora 22.40, Paul Geanini Teodorescu, manipulant în cadrul SC Oil Terminal SA – Secţia Platforma Sud, în timp ce se deplasa, a călcat strâmb, suferind o fractură a piciorului. De asemenea, pe 7.12.2015, ora 14.00, la SC Romtextil SA – Fabrica de Saci a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a unui lucrător. Enver Cadir, angajat ca operator de bobinat, la pornirea extruderului de polipropilenă, încercând să tragă firele de polipropilenă după cilindrii, lucrătorul a fost prins de aceştia, suferind leziuni multiple. Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către SC Romtextil SA.

Un muncitor a murit la DMHI Mangalia, un electrician a leşinat şi o femeie a căzut

Şi, din păcate, şirul evenimentelor nu se opreşte aici. Pe 05.12.2015 ora 10.00, la SC Lara New Construct Mdr SRL, societate ce îşi desfăşoară activitatea în incinta şantierului DMHI SA, a avut loc un eveniment soldat cu decesul unui lucrător. Mai exact, Florin Lucaci, în timp ce se afla la locul de muncă-magazia nr.6 BEY 12, pentru curăţenie şi evacuare a apei pluviale, lucrătorului i s-a facut rău şi a fost găsit de numitul Haidar Menan, coleg de muncă, căzut jos la baza unei scări. Nu s-au observat pe victimă urme de lovituri externe.

A fost anunţat Serviciul de Urgenţă 112. Cadrele medicale sosite la faţa locului au constatat decesul. Evenimentul se cercetează de catre ITM Constanţa, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor. În baza constatărilor efectuate de acesta, declaraţiilor martorilor şi a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite împrejurările şi cauzele care au condus la producerea evenimentului precum şi reglementările legale încălcate şi pe cale de consecinţă răspunderile şi măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri. Totodată, pe 9 decembrie, la SC Bauenn Electric SRL, societate ce îşi desfăşoară activitatea în incinta şantierului DMHI SA, Adrian Crişan, angajat ca electrician, în timpul pauzei de masă, i s-a facut rău şi a leşinat.

A fost transportat şi internat la Spitalul Municipal Mangalia. De asemenea, pe 8 decembrie, ora 11.30, la SC Kaefer Shipbuilding Contracting SRL, societate ce îşi desfăşoară activitatea în incinta şantierului DMHI SA, Petronela Imbrea, angajată ca muncitor necalificat, în timpul executării lucrărilor de pregătire a suprafeţelor în Tancul de balast nr.5, Comandă 1059, s-a dezechilibrat şi a căzut la acelaşi nivel. A fost transportată la Spitalul Municipal Mangalia pentru investigaţii medicale.

Cazul inspectorului Antifraudă implicat în accidentul rutier de la Valu, în atenţia ITM

Amintim că un teribil accident rutier s-a petrecut în zona localităţii Valu lui Traian, implicat fiind şi un inspector antifraudă. Cercetările au fost preluate şi de ITM. Mai exact, la 6.12.2015 ora 5.55, la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală Regiunea 2 Constanţa – Agenţia Naţională de Administrare a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a unui lucrător .

Este vorba despre Marius Stanciu, care a fost implicat într-un eveniment rutier pe raza localităţii Valu lui Traian. Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală Regiunea 2 Constanţa – Agenţia Naţională De Administrare, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Un operator calculator, transportat la spital cu edem pulonar!

La SC Midia Marine Terminal SRL – Departament Încărcare Rampe Pem, pe 8.12.2015, ora 05.30 a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a unui lucrător. Este vorba despre Maricela Nistor, operator calculator electronic şi reţele, căreia i s-a făcut rău şi a fost solicitată ambulanţa Medlife, care a transportat-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost internată cu diagnosticul: edem pulmonar acut cu hipertensiune arterială. Tot pe 8 decembrie, ora 8.30, la SC Teco SRL - Depozit Incinta Logistic Park a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a unui lucrător.

Cristian Mihai Vasile, angajat ca manipulant marfă, în timp ce manipula un rollcontainer plin cu colete, acesta s-a răsturnat peste piciorul drept al lucrătorului. Un alt accident de muncă s-a petrecut chiar pe 10 decembrie, când un agajat al societăţii Taif Com SRL din Buzău, respectiv Gheorghe Stroe, a căzut cu buldoexacavatorul în Canalul Navigabil Ovidiu – Poarta Albă, decedând.

Precizăm că, după finalizarea cercetării, dosarele întocmit de comisiile numite de către angajatori vor fi înaintate pentru verificare şi avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa , care le va analiza, le va aviza sau în cazul în care se constată că ancheta nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare şi/sau completarea dosarului, după caz.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614