REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

BILANŢ: zeci de copaci prăbuşiţi, acoperişuri smulse de vânt! Mai multe maşini: daună totală

BILANŢ: zeci de copaci prăbuşiţi, acoperişuri smulse de vânt! Mai multe maşini: daună totală

Replica API 5 august 2019 | 02:42 381

Peste 60 de pompieri militari cu mijloacele tehnice specifice au fost angrenați, de sîmbătă, de la ora 16.00, în misiuni destinate limitării și înlăturării efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

În urma ploilor abundente și a vântului puternic, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al judetului Constanța au acționat în cazuri precum evacuarea apei din 6 locuințe si 6 curţi inundate. De asemenea, salvatorii au acționat cu accesoriile de descarcerare pentru degajarea a 33 de copaci căzuți pe carosabil, a unor elemente de construcție de la acoperișul unui operator economic și 1 schelă care au avariat 7 autoturisme și acoperișul unei case.

În continuare se intervine. Spre exemplu, duminică, pompierii au fost solicitaţi în cazul unui balcon care risca să se prăbuşească pe strada Adamclisi din Constanţa.

Între timp, proprietarii maşinilor peste care s-au prăbuşit copaci evaluează pagubele. În multe cazuri este vorba despre daună totală! Oamenii acuză Primăria Constanţa că nu a răspuns solicitărilor de toaletare a copacilor!

"Am avut mai multe cereri pentru toaletarea copacilor pe strada Suceava. Culmea, pe site-ul lor apare la un moment dat că cererea a fost rezolvată. Ceea ce este fals şi se poate observa", a declarat un constănţean de pe strada Sucevei, acolo unde mai multe maşini au fost distruse de arborii dărâmaţi de furtună.

De asemenea, tot ca urmare a furtunii de sâmbătă, două acoperişuri au fost smulse de pe clădriri în oraşul Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai simplu este ca doar oamenii cu adevarat calificati sa se ocupe de anumite lucruri specifice.Adica,unii copaci merita sa fie toaletati,altii pur si simplu taiati si inlocuiti cu specii corespunzatoare scopului lor in anume locuri.In orase nu pui frictiferi,ori din cei care se franga la furtuni si distrug prin cadere,ci ceva ornamental ,fara radacini care sa distruga fundatiile cladirilor. Nu primarul se pricepe,ca e doar un om de obicei prost,insa niste specialisti platiti de primarie si alesi pentru competente nu pile,chiar stiu ce sa faca.Folositi-va creierul !
3
0
Politia locala e in piata tomis 3. Patruleaza in formatie de 4. Sa nu cumva sa scape vreo baba infractoare care vinde patrunjel. Pe tigancile care stau la intrarea in piata acoperita si care spun fiecarui trecator " tigari, tigari?" nu le vede nimeni. Intr- o dimineata o femeie in uniforma de la politia locala se luase de un contrabandist din asta cu tigari. In rest nimic.
3
0
nu primaria este vinovata de meteo,e timpul ca romanii sa se gandeasca si la asigurari
4
5
In instanta cu primaria !
5
0
Ai dreptate domnule, si in cartierul meu s-au toaletat mereu copacii, dar ce sa ii faci... Am ajuns o natiune sa ne scoatem ochii si sa fim justitiari cu toata lumea, nimic nu ne convine, genul: eu sunt superior si cel mai destept.
6
3
se mai curata tara de "tigai" si "cazane" , SH. Macar Cel de Sus sa o faca , daca autoritatile nu sunt in stare.
3
8
De ce numai pompierii sunt in prima linie ? Unde sunt jandarmii si zdrentele de la locala sa ajute , sau astia sunt buni numai la amenzi ca si strica unghiile date cu lac daca i " solicita" ? Ca de ordine publica si disciplina ne am lamurit cu ei.
13
2
Nu mai dezinformai ba frate, la mine in cartier au toaletat copacul si tot a cazut, cand sunt vanturi puternice exista si riscul asta. Dc ii toaletezi nu inseamna ca gata nu mai cad. Cand ii toaleteaza sariti de cur ca taie copacii si distrug spatiile verzi
14
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272