Bilanțul misiunilor pompierilor militari, din ultimele 24 de ore
Bilanțul misiunilor pompierilor militari, din ultimele 24 de ore
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestPompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
”Stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor PSI și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 54 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (17.03-19.03.2023).
La nivel județean, 44 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
În data de 18.03.2023, în jurul orei 22:30, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui incendiu, izbucnit la locuința unui cetățean, din localitatea Dridu. Pentru misiune au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Pentru lichidarea incendiului, dar și pentru îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ partru ore. Au ars: acoperișul construit din lemn și acoperit cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați, tavanele din 7 încăperi pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, articole de mobilier, aparate electrice și electrocasnice, documente de identitate.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. Din fericire, nu au existat persoane surprinse.
”Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente, care pot avea consecințe grave, este necesară respectarea următoarelor prevederi: nu solicitați instalațiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere, etc) de la aceeași sursă ( prelungitor, priză), în același timp; nu lăsați aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiți, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu; nu amplasați conductorii electrici aflați sub tensiune sub covoare, mochete sau preșuri, deoarece un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora; nu utilizați aparate electrice improvizate sau conductori electrici deteriorați sau neizolați corespunzător; pentru remedierea defecțiunilor constatate la aparatele și instalațiile electrice defecte, apelați la specialiști sau la persoane autorizate; verificați instalația electrică și renunțați la aparatele defecte și la improvizații; este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecție cu defecțiuni sau improvizații.”
În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 7 incendii înregistrate la nivel județean.
Din totalul celor 7 incendii care au avut loc în perioada menționată, 6 intervenții au fost înregistrate la arderile necontrolate ( vegetație uscată și stuf), fiind afectate peste 8 hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost focul deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere.
Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu” al județului Ialomița face apel la cetățeni să respecte următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:desfășurarea arderii să aibă loc numai pe timp de zi și în condiții meteorologice fără vânt; arderea resturilor vegetale, a gunoaielor , deșeurilor și a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate sau pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii și stingerea jarului după terminarea activității; colectarea vegetației uscate și a resturilor vegetale în grămezi, astfel încât arderea să fie controlată; executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/ construcții și să nu afecteze rețelele electrice de comunicații, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile; curățarea de vegetație, a suprafeței din jurul fiecărei grămezi, pe o distanță de 5 metri; asigurarea mijloacelor și materialelor pentru stingerea eventualelor incendii; supravegherea permanentă a arderii; stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii; se interzice acoperirea focarelor cu pământ.
De asemenea, salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor cu ocazia desfășurării a două meciuri de fotbal, pe stadionul ,,1 Mai”- Slobozia, respectiv pe stadionul din orașul Amara.
În perioada de referință, două echipaje operative din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru recuperarea unui cadavru din râul Ialomița, în localitatea Vlădeni. Persoana ( bărbat cu vârsta de aproximativ 40-50 de ani) a fost scoasă la mal și predată organelor abilitate, urmând să stabilească împrejurările în care și-a pierdut viața.” au transmis reprezentanții ISU Ialomița.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News