REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Billie Eilish revine la sound-ul electronic cu noua ei piesă, "Therefore I Am"

Billie Eilish revine la sound-ul electronic cu noua ei piesă, "Therefore I Am"

Replica API 14 noiembrie 2020 | 20:48 1259

Cântăreaţa americană Billie Eilish, câştigătoarea absolută a celei mai recente ediţii a premiilor Grammy, a lansat joi "Therefore I Am", o piesă cu care revine la ritmul hip-hop, la sound-ul electronic şi la o linie melodică mai sumbră, similară celei de la debutul său, relatează EFE, citată de Agerpres.

Billie Eilish

Lansarea piesei a fost însoţită de un videoclip în care artista apare plimbându-se singură într-un mall pustiu din Los Angeles, acelaşi în care obişnuia să-şi petreacă timpul cu prietenii în urmă cu câţiva ani.

Piesa pare să aibă o inspiraţie filosofică după cum arată şi titlul ("Therefore I Am", "Deci exist"), fiind o referire clară la filosoful iluminist francez Rene Descartes şi la celebrul său "Gândesc, deci exist".

"Am foarte multe emoţii din cauza acestui cântec", a mărturisit ea pe reţelele de socializare. În timp ce fratele şi producătorul său, Finneas Eilish, a precizat: "Nu dă bine să spun eu acest lucru, dar piesa este grozavă".

Cu obişnuita ei discreţie, Eilish nu a oferit multe detalii despre noile sale compoziţii, deşi, dintre cele trei single-uri pe care le-a lansat după albumul său de debut, noua piesă "Therefore I Am" pare să anticipeze o producţie mai extinsă.

În vară, artista a lansat "My Future", o piesă compusă în întregime în perioada de izolare, care dezvăluia accente mai electronice şi un sound mai natural, ce făcea trimitere iniţial la o baladă cântată la pian pentru a se apropia apoi mai mult de sonorităţile R&B şi de ritmurile funk şi jazz.

La începutul anului, Billie Eilish a lansat piesa "No Time To Die", de pe coloana sonoră a viitorului lungmetraj din seria James Bond, care nu a putut avea premiera pe marile ecrane din cauza pandemiei de coronavirus. La finalul lui 2019, a lansat "Everything I Wanted".

La premiile Grammy de anul acesta, Billie Eilish a făcut istorie câştigând, la vârsta de 18 ani, principalele patru categorii: cea mai bună artistă, albumul anului, cântecul anului şi înregistrarea anului.

Ea a fost şi una dintre invitatele vedetă la premiile Oscar şi a susţinut activ campania preşedintelui ales al SUA, Joe Biden, participând la mitingurile acestuia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212