REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.3° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Biserica din parcul de la gară va avea o NOUĂ înfățișare! A primit AVIZUL!

Biserica din parcul de la gară va avea o NOUĂ înfățișare! A primit AVIZUL!

Replica API 7 februarie 2020 | 13:22 1492

Biserica micuță, din parcul de la Gară, va avea un nou aspect, începând cu această primăvară, după ce, pe 5 februarie 2020, a primit autorizația de construire a infrastructurii, finisajelor exterioare și a învelitorii.

Biserica îl are ocrotitor pe Sfântul Ștefan, căruia îi poartă numele. Are mici dimensiuni, dar e singurul lăcăș de cult ortodox arondat zonei Gării, cele mai apropiate fiind biserica de la Casă de Cultură și cea de la Far, și a fost construită doar din donațiile credincioșilor, în anul 2005. De atunci, a avut un traseu anevoios și presărat, la tot pasul, cu piedici.

Din luna octombrie 2016, la cârma acestei parohii se află părintele Puiu Mihail Pavel, care, după ce a vieţuit vreme de mulți ani în munți, a venit în orașul de la malul mării cu dorința de a produce o schimbare.

Replica l-a contactat telefonic pe purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, pentru a afla stadiul lucrărilor. Acesta ne-a povestit că lucrările de la demisolul bisericii au fost terminate, urmând să fie refăcută suprastructura, dar parohia este, încă, în căutarea de resurse financiare noi. Suprastructura se dorește a fi din lemn, și lucrările sunt programate să înceapă din primăvara acestui an, când condițiile meteo vor permite. Părintele Tănăsescu ne-a mai menționat și faptul că, la demisolul bisericii, se dorea și o capela mortuară, la finalizarea proiectului, întrucât așa prevăd noile norme europene. Datorită faptului că structura exterioară nu este finalizată, slujbele au loc la demisol, în prezent.

Contrar opiniei publice generale, orașul nostru are un număr insuficient de lăcașe de cult, raportat la numărul de locuitori ortodocși, după cum ne-a afirmat Eugen Tănăsescu, acestea fiind supraaglomerate și nepregătite să vină în întâmpinarea tuturor, mai ales duminica și la sărbătorile mari. Pe lângă capela mortuară care se dorește a fi construită, parohia mai are în plan construirea unui centru educațional și a unei mici biblioteci care să deservească enoriașilor, dar aceste proiecte sunt, în prezent, temporizate, până va fi strânsă suma necesară implementării acestora, biserica nefiind susținută material de sprijinul autorităților locale.

A. M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hristos este in sufletul nostru, imi spunea odata un pr. ca trebuie sa ma rog oriunde, doar sa ma rog. Si intr un wc. public te poti ruga, de ex. i s a facut rau cuiva chiar acolo si te rogi pt. sanatatea lui. Mai rau e ca inima noastra, salasul Duhului Sfant sa nu devina wc. public.
3
0
Eu l am cunoscut . Un om deosebit cu un har aparte ! Va recomand !
2
1
Parintele Puiu a stat in munti sau a locuit intr-o zona de munte. Poate ma insel eu, dar stiam despre dansul ca a fost soferul IPS si ca este din Covasna sau Harghita. Doamne ajuta sa termine odata acea biserica!
4
4
nu o biserica.
3
1
peste tot cat mai multe biserici facute si mai mari si mai aratoase, dar spitale? scoli? locuri de munca ca sa nu mai plece lumea sa munceasca-n pripegie........
7
1
Toate magaziile au devenit biserici care maninca banii statului-----Mai bine sa le restaureze pe cele existente cu trecul si valooare istorica nu toate cocioabele aparute dupa revolutie
6
4
vai de noi cu asa primar, cica oras turistic, de fapt , o mizerie plina de maidanezi, cluburi de pensionari pomanagii , milogi, atarnatori la banii orasului si biserici.... nu mai avem parcuri, le ciopartesc continuu, nu avem parcari, trotuare, samd... dar facem biserici la greu, asa se conduc prostii, ii tii in intuneric, cat mai putina educatie si cat mai multe biserici! De ce BOR nu plateste taxe si impozite ca toti romanii ? De ce este si subventionat de stat? Cum evolueaza un popor , fara educatie , dar cu tara plina de biserici ?
12
3
Nu stiu ce au urmarit cei care au facut pozele.... pacat... Cobori in locas pe o scara frumoasa si bara de inox.Biserica este la demisol si este spatioasa, cu icoane ce reprezinta sfinti cu har, si altar frumos conceput . Preoti au mare inclinare catre indrumarea credinciosilor, si slujbele sunt impodobite cu cantari foarte frumoase rasunand niste voci puternice cu timbru aparte. Sa le ajute Dumnezeu sa termine lucrarea!
4
12
Bisericile at fi trebuit sa fie deschise si noaptea pentru oamenii nevoiasi , nu doar pentru cei darnici . ziua daca te duci la biserica te supravegheaza mai ceva ca in sediiile institutiilor de stat sa nu cumva sa nu lasi ceva maruntis sau sa vii cu o lumanare din alta parte. Popandaul spagoveanu jubileaza cand vede atata prostime.
8
1
Mai bine o biserica decat un bloc.
3
6
NOROC cu comunistii ca au lasat parcuri . CU ASTILALTI este jale
9
1
Nici cu tine nu mi-e rusine in ale scrisului!
3
2
muistului hot sef spagoveanu si limbricului lingau de cur spagovenesc tanasescul !!!
10
0
Unde vedeti in aceasta imagine biserica? Eu vad a fi o hazna acoperita. ceva de groaza.
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468