REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Biserica din Tomis Plus care a ars are nevoie de ajutor financiar pentru a fi refăcută

Biserica din Tomis Plus care a ars are nevoie de ajutor financiar pentru a fi refăcută

Replica API 24 septembrie 2022 | 00:36 3989

Pe 28 august 2022, un incendiu a izbucnit la biserica Sfânta Ecaterina, din cartierul constănțean Tomis Plus. În urma acestuia, au fost afectate și mai multe apartamente, cât și fațada unui imobil aflat în apropiere. Incendiul ar fi pornit de la un paraclis provizoriu în construcție. La acel moment, Gigi Becali, aflat la Constanța, a oferit 20.000 de euro preoților și le-a promis că se va ocupa de continuarea lucrărilor la biserica aflată în construcție. La o lună de la incendiu, reporterii Replica au vorbit cu Liviu Ghengeaua, preotul paroh de la biserica Sfânta Ecaterina, despre stadiul în care sunt lucrările de refacere ale bisericii, ale blocului afectat de incendiu, dar și despre fondurile trebuincioase pentru terminarea construirii lăcașului de cult.

Construirea bisericii Sfânta Ecaterina, din cartierul Tomis Plus, a început în anul 2009, însă din nefericire, pe 28 august 2022, un incendiu a mistuit aproximativ 500 de mp de construcție de lemn din curtea bisericii. Preotul Liviu Ghengeaua a transmis un mesaj, prin care cere ajutorul tuturor celor care doresc să ajute la terminarea construirii bisericii:”Nu am reușit să refacem anexa arsă, slujirea o săvârșim acum la o capelă din Km 4-5, iar acolo, acum se fac devize, se fac măsurători, proiectul este aprobat și se caută fonduri pentru a se continua lucrările de zidire. În același timp se lucrează și cu devizul pentru blocul afectat de incendiu, pe care ne-am luat responsabilitatea să îi ajutăm pe locatari să își refacă locuințele, am vorbit cu un dezvoltator, și se va apuca întâi de lucrarea exterioară a refacerii tencuielii care a fost afectată. ”

Biserica după incendiu

Gigi Becali a oferit 20.000 de euro ajutor

În privința ajutorului oferit de Gigi Becali, preotul a declarat:”Gigi Becali ne-a oferit un suport financiar de 20.000 de euro. Deocamdată mulțumim pentru ajutorul oferit dar este nevoie de fonduri multe. Primul start ca să dăm drumul la lucrare este de 50.000 de euro. Și noi ne ostenim să adunăm suma, deocamdată am adunat 25.000 de euro. Avem firma care se ocupă de lucrări dar nu avem resurse financiare. Oricine care dorește să ne ajute poate dona, noi am creat o pagină pentru donații. ” a adăugat Liviu Ghengeaua pentru Replica de Constanța.

Gigi Becali

Vă reamintim că, Gigi Becali s-a aflat duminică, 28 august, la Constanța, unde a participat, dimineață, la slujba oficiată la catedrală. După eveniment, latifundiarul, împreună cu câțiva prieteni, au mers la casa pe care o deține în cartierul Tomis Plus. Cu această ocazie, a aflat de incendiul produs la biserica din cartier. Becali a observat, în apropierea lăcașului de cult, o măicuță care plângea. A întrebat-o ce s-a întâmplat, iar aceasta i-a spus toată povestea.

Cei care doresc să doneze pentru biserică o pot face aici.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
10 litri de benzina
4
1
nu mai intinde mana dupa pomana.
3
1
in loc sa faceti spitale, azile de batrani, case de copii, voi faceti biserici. Numai dupa cerseala si hotii umblati ti-ai draku de popi, biserici si religii ce sunteti.
4
1
de galaxii, planete dar nu are bani de propria casa? Biserica , o gloata de cersetorii, din afacerile lor de ce nu dau bani? raspuns pentru ca nu vor, sa dea cre tinii ca doar d aia sunt slugile lor, sa plateasca pt divinitate.. noi cu munca ei cu banii
7
2
Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste de pomana. Fiti profesionisti, ce mama dracuu. Pana si prostituatele sug o phula pentru banii aia, nuu ii primesc pe degeaba.
9
3
hai sictaiar,biserica intre blocuri.sa va dea miliardarii din biserica bani,pomanagiilor,si sa o faceti in tiganime,in coanda parca...
6
3
P******e cu mana intinsa ce sunteti! In cativa ani meseria asta obscura o sa dispara, odata cu babele proaste si spalate pe creier care va viziteaza. Popi pe dracu sa va ia. Pipaitori de enoriase la adapostul sutanelor.
8
3
Caca-m-as pe cotetzul vostru spurcat! Nu va e rusine? Tot cu milogenii si rahaturi de astea de Evul Mediu veniti? Cacatul ala de biserica trebuie ras si construita o parcare pentru masinile celor din blocurile alaturate!
12
3
Da o mwuie nu vor purtatorii astia de rochitze ? Cat tupeu nesimtit sa ai ? Cotetzele voastre cu tot..
14
3
Aici unde sunt eu primaria lua legatura cu o firma care repara imediat apartamentele care au suferit daune dupa care isi recupera bani de la cel vinovat de daune adica mitropolia Constantza,nu conteaza cine esti daca rsti vinovat platesti chiar daca a fost un accident mai ales ca asazisa biserica nu avea toate aprobarile necesare pentru ca sa functzioneze.
11
2
Duca-se. Sa se construiasca vreun spital nu se face cheta. Dar pentru biserica da. Ba, fa tampiti mai suntem.
13
3
sa va dea prea spagarul!
15
2
te tarasti in genunchi si pe burta in jurul bisericii ca sa scapi de boala. Ca daca te uiti in spitale mai bine te tarasti. Mwie popilor hoti !!!
11
3
cat tupeu zace in talharii astia neimpozitati. luati in fiecare luna sute de mii de lei de la buget adica din taxele noastre si mai vreti ajutor. din impozitele care nu le platiti, de acolo sa luati pedofililor. nu am auzit vreodata biserica sa doneze vreun leu. sunteti mai rai decat satana.
19
2
In locul sandramalei aleia spurcate
18
2
Nu mersi, Dumnezeu este in sufletul nostru nu in mizeriile de cladiri numite de ei biserici.
14
2
Sa vanda teoDositul limuzinele bor, ca poate sa imble si-n Duster, ce plm. Vad ca-i doare-n sloboz de cosmelia numita lacas de cult, dar de nevoiasi carora le-a ars blocul, nu. Astia-s mai hoti ca altii!
23
2
Pentru un spital nou , nu sunt bani. Pentru biserici facute abuziv , pe trotuare , intre blocuri, fara autorizatii , incalcand legea , sunt bani. In tara in care se incalca toate poruncile , zilnic ,toti se dau credinciosi.Altfel....majoritatea traiesc cu gandul sa fure , sa minta , sa insele.
33
3
pentru o fabrica nu-s bani, daca acum cineva zice ca asteapta donatii pt a face o fabrica sau o afacere pt a crea locuri de munca si pt a aduce un aport societatii si bani la bugetul de stat, nimeni nu doneaza un leu, dar pt biserici se tot doneaza
29
2
Dar locatarii din blocul de langa, ce a ars, nu au nevoie de cash sa isi refaca casele ? Ba, da chiar nu va e rusine ?
37
2
Romania, tara unde oamenii se tarasc precum viermii, in coate si genunchi, crezand ca asa le iarta Dumnezeu pacatele, sau ca se vindeca de boli. E ca si cum ceri mila si indurare de la un mafiot sa te lase sa traiesti. E fix la fel. Oare asta vrea barbosu cu adevarat ? Sau doar preotii ?
31
3
Romania are cel mai mare procent de credinciosi. Tot Romania sta cel mai p***t la capitolul educatie, fiind pe ultimul loc. Tarile nordice, cele mai dezvoltate, au cel mai mic procent de credinciosi peste 80 la suta declarand ca se incred in stiinta, nu religie. Pt BOR , tara asta este un izvor nesecat de dobitoci ce vor cotiza financiar multa vreme de acum inainte
27
3
Faceti naiba o gradinita, o scoala, o clinica, o biblioteca, un loc de joaca. Ti-ai dreacu de cersetori si voi, dar si aia care considera ca o biserica e mai utila decat toate cele enumerate mai sus.
32
5
Sa sponsorizeze ciorditorii din BOR , ca au de unde. Nu pot decat sa le urez sa arda toate, impreuna cu molestatorii aia in rochie. Dumnezeu te aude de oriunde, nu trebuie sa te duci in palatele lor infecte ca sa stie Dumnezeu daca existi. Dumnezeu ne vrea umili, nu si prosti.
26
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108