REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Biserica FĂRĂ AUTORIZAȚIE vrea PICTURĂ ca la VORONEȚ

Biserica FĂRĂ AUTORIZAȚIE vrea PICTURĂ ca la VORONEȚ

Replica API 19 ianuarie 2021 | 23:52 5290

Celebra biserică din Tomis Nord construită fără autorizație cere ajutorul Primăriei municipalității, dar și a Consiliului Județean, pentru a fi pictată precum Mânăstirea de la Voroneț. Anunțul a fost făcut chiar de către conducerea Bisericii Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie Constanța.

Biserica din orașul de la malul mării construită fără autorizație, fără ca terenul ocupat să fie transmis în proprietate de către municipalitate și fără să încadreze în normele PSI de siguranță, cere ajutorul primăriei pentru a continua lucrările de înfrumusețare. Vorbim despre Biserica Sf. Haralambie din Tomis Nord, situată în vecinătatea unei benzinării şi a restaurantului Rustic. Mai exact, reprezentații acesteia doresc să picteze Biserica după modelul Mânăstirii Voroneț. Acesta fiind exemplul clar de arhitectură creștină moldovenească, fiind apreciată îndeosebi pentru pictura și albastrul unic de pe pereții acesteia.

Situația a fost comentată și de constănțeni, mulți afirmând că este necesar ca Primăria să îi ajute în continuarea lucrărilor, mai mult decât atât, par să fie supărați că până la acest moment, biserica a fost lăsată uitării.

Primăria nu comentează momentan

Contactați de reporterii Cotidianului Replica, reprezentanții Primăriei Constanța nu au oferit, momentan, un răspuns oficial.

Patru ani de zile și situația este neschimbată

Biserica situată în Tomis Nord a fost, în urmă cu patru ani, în pericol de demontare din cauza faptului că nu deținea autorizație de construcție. Un am mai târziu, fostul edil, Decebal Făgădău, declara că încearcă să rezolve situația. Urma ca Biserica Sfântul Haralambie să fie relocată și astfel mutată din aceea zonă, însă acest lucru pare că nu s-a întâmplat. Au trecut aproape 4 ani de zile de atunci, iar construcția se află în aceeași zonă, cu același stâlp care străpunge acoperișul construcției. Mai mult decât atât, la începutul noului an, reprezentanții Bisericii cer ajutorul pentru continuarea lucrărilor.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"Nimeni,nu este mai presus de lege"!Cum s-au demolat terasele,care nu aveau autorizatie asa trebuie si biserica demolata.Acolo se fac mari tranzactii pelerinaje,vanzari de scrie etc,preotul,nepotul lui Teodosie .
0
2
sa imi bag p... in biserica lor si rasa lor!
1
2
Cata spaga a dat Petrom-OMV pt a ocupa terenul pt ambele benzinarii? Sunt aproape fata in fata. Aici nu va sesizati. Spatiul alocat bisericii este cel ocupat de Petrom. Stiti cati mananca la cantina sociala acolo? Le dati voi de mancare? Multi care comentati aiurea ... Nu cumva facei si umbra degeaba?
4
3
si eu...........
0
2
Cacam as pe ea de Biserica. Muie
3
2
Da o fundatie ca la Voronet nu vrea? Poate ar trebui sa se intrebe si autoritatile cum de stau in picioare zidurile alea!
7
2
jos, pe partea opusa a strazii, mai este o asa-zisa biserica, tot pe trotuar. Acum ceva timp, erea un WC ecologic lipit de zidul exterior, in zona altarului. "Prea sfintii", nu au limite cand este vorba de bani. Dar si balta are peste, adica fraieri.
13
3
inca o fabrica de facut bani , sa fii popa aici trebuie sa cotizezi bine la Mache Spagoveanu, altfel nu ajungi sa slujesti
15
4
Bine ca printre noi mai sunt si soldatii credinciosi lui Dumnezeu.Ca mai exista lumea asta.Ca pana acum o pateati ca cei din Sodoma si Gomora.De acapararile de terenuri din Constanta , abuzive , ingradite cu verde, pe care se fac blocuri abuzive de catre consilieri pnl sau psd...nu comentati nimic...sau de aberatiile cu inchiderile aberante de intersectii facute de Fagadau...Aici va deranjeaza Dumnezeu , nu subiectul asta.Mila de voi.
5
16
noi vrem imediat demolata aceasta constructie ilegala si eliberat trotuarul.
22
5
De ce primaria si ISC au inchis ochii la realizarea mastodontului? Cum e posibil sa nu vezi o astfel de constructie?
17
2
prostilor, nu mai comentati aiurea . . . unii zic ca este shandrama altii ca este o constructie hidoasa si ca de 4 ani nu are autorizatie . . . . . dar asa cum este a produs, produce si va produce in continuare pentru mine ! Caci nesabuite sunt caile domnului in pocainta si luarea banului de la prosti. Amin !!! Cotizati banul la biserica ca va sparg. Futuva-n gura de prosti, pardon enoriasi !
11
9
Da ma,bisericile construite ilegal sunt una dintre cele mai mari probleme din Constanta,caci chiar daca toata lumea ar incalca legea preoti nu ar trebui sa comita ilegaliti;nu li se prezinta preoti enoriasilor ca indrumatori morali si spirituali?,si aici unde este morala daca tu ca preot dai tonul la furat si alte ilegalitati?,asta este exemplul spiritual pe care il dau preoti credinciosilor?,daca un crestin ortodox vrea sa dobandeasca mantuirea"adica viata vesnica"pentru el asta este calea de urmat!!!!?.
17
5
Cand legile nu se respecta in privinta unor privilegiati ,e normal ca stabimea sa fie oarecum timida cand e vorba de biserici inaltate ilegal. Orice ar fi,apare un prilej bun pentru cretini sa se ia de religie,ca si cum ei,cretinii ar avea macar atata nivel de judecata cat un caine vagabond.
2
6
de satana infractoare spagoveanu ca a zis ca-i afuriseste !!! Afurisi-mi-as cacatul in gatul hotului spagoveanu !!!
12
2
i se potriveste mai bine o nuanta de maro pamantiu ,adusa la nivelul solului,din trotuar s-a ridicat in trotuar sa ajunga,prin gaura din acoperis se comunica mai usor cu sfintii,popandaii si-au ridicat ogeacuri pe unde le-a venit lor chef,rezervatii naturale,parcuri,trotuare toate cu complicitatea organelor care si acum il acopera pe spagoveanu
18
5
Cei care comentati aiurea, stiti de faptele bune si celelalte lucruri frumoase facute de aceasta Sfanta Biserica .? Interesati-va si dupa aceea aruncati cu venin! Judecata este aproape, aveti grija cei care cereti demolarea si nu stiti ce cereti!!
6
24
Biserica face ce vrea si cand vrea si cu cine vrea . Pentru ca politicienilor le este frica sa aplice legea . Dupa cum sa vazut au demarat la demolarea teraselor , a constructiilor ne autorizate . La biserici nu se aplica legea pentru ca legile in Romania se aplica dupa INTERESUL POLITICIENILOR . Credeti ca primarul sau vreun primar in Romania ar indrazni sa aplice legea ? Biserica ortodoxa este stat in stat si se vede foarte clar .
19
4
Mai faceti una mai mare cu autorizatie lipita de ea. Dar lipita nu ca in parc la casa de cultura. Adevarul este ca si la casa de cultura intre cele 2 mai incape una.
16
3
mai nene, biserica stie numai sa ia, nu sa si dea
17
3
Demolati cladirea si construiti parcare supraterana ! Legea trebuie sa se aplice pentru toti la fel. Sunt prea multe biserici si prea putine spitale si scoli. Parca traim in timpul lui Stefan cel Mare.
19
5
stie vreunul dintre voi cei care comentati la cati oameni nevoiasi da de mancare biserica de pe bd. Tomis despre care faceti vorbire
8
28
Astea nu sunt biserici sunt PFA-uir ale Preacurvitului care nu se mai satura de bani si isi bate joc de legile statului si de autoritati
25
4
Daramati sandramaua IMEDIAT! Asa cum demolati constructiile ilegale cu forta ! Auzi Chitac vocea strazii sau esti complice cu TEODOSIE?????
22
6
Cand se va respecta legea in privinta acelei construcrii ridicata ilegal? Trebuia demolta de mult acea constructie construita abuziv iar cei vinovati sa fie trasi la raspundere. Din cate se vede legea nu este valabila si pt popi!
23
5
e o baraca mizerabila care a ocupat tot trotuarul. Dupa criza asta oricum se inchid jumate din biserici, moment prielnic sa mai daramam din cotetele trantite pe trotuar sau in parcuri.
21
6
uitati-va si voi cat de prosti sunt, au lasat stalpul ala pe loc si au ales sa faca acoperisul decupat, puteau sa ceara autorizatie si sa mute stalpul ala ori catre benzinarie ori in partea cealalta, sau putea monta doi stalpi intre benzinarie si biserica si altul intre biserica si cealata constructie.Cata prostie, ce urat sta acel stalp in mijloc, parca si-a bagat cineva pula-n ma-sa
15
6
Daca tot a pus toate restaurantele sa isi darame terasele, asta de ce e inca acolo si nu se demoleaza?
21
5
Lucrurile sunt simple! Respectarea legii si a hotararilor judecatoresti! Punct!
20
7
Cum sa aprinzi lumanari, foc deschis, langa o statie PETROM care lucreaza cu carburanti, cine raspunde pentru declansarea vreunui incendiu, sau chiar mai muilt a unei explozii, Sunt alte doua biserici, una in complex la Badea Cartan, si alta si mai aproape vis a vis de SPIT-ul de de pe Badea Cartan, sa nu mai vorbesc de ce a de pe strada Tulcea sau cea de pe Stefanita Voda -betoane, la fel ca si cele de la Ciresica si scoala libaneza, sunt destule fabrici de facut bani nunti, botezuri, inmormantari....
27
6
Ce va mai pierdeti timpul cu bisericile cu Teodosie, Constanta are atatea bube, Bisericile sunt marea problema a orasului..
8
22
Daca noul nostru primar ar avea cojones ar darama maine sandramaua construita ilegal. Dar din pacate traieste cu frica de Teo, KGB-istul de serviciu din zona, deghizat in slujitor al cultului fantasy crestin-ortodox.
31
5
Arata tuturor ca el este peste lege
21
7
comunistoizii atei, acum sunt babe si mosi. A dat credinta in ei dupa ce au turnat la secu si la partid, la greu. Multi dintre ei nici macar nu s-au cununat religios, atunci il blamau pe Dumnezeu.
28
3
Constantenii vor demolarea bisericii respective, nu sustin asa ceva!nu mai ascultati babele si auristii aiuriti!
26
8
daca toti suntem egali in fata legii, .......Edilul a raspuns: Acele terase nu se pot autoriza. Au fost facute pe domeniul public al statului. Este interzisa constructia pe domeniul public al statului. ... Deci? Sa fim corecti, trebuie DEMOLATA, in fata legii trebuie sa fim egali
30
8
Oamenii mor de foame si de virus si ei vor ban de pictura -----S-o faca cei care s-au imbogatit din furaciuni sau pe spinarea statului !-----ptr copii n-au nici 30 lei amariti si ei viseaza biserici
34
5
Ips este principalul vinovat
29
5
Eu zic sa facem biserica cat tine granita romaniei sa stim o treaba
26
4
Ar trebui mutata in mijlocul drumului.Daca asta este exempul preotului, atunci ne mai miram ca mirenii construiesc fara autirizatie,Fara modele ,unde o sa ajungem?.
39
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614