REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Biserica Ortodoxă INTERZICE căsătoria între ortodocşi şi ne-creştini

Biserica Ortodoxă INTERZICE căsătoria între ortodocşi şi ne-creştini

Replica API 8 iulie 2016 | 00:01 1299

Ce spune preotul Eugen Tănăsescu

Ce spune preotul Eugen Tănăsescu

Sursa foto: ziarullumina.ro

La întâlnirea Întâistătătorilor din Bisericile Ortodoxe care a avut loc în perioada 16-27 iunie 2016 în Creta, şi la care a luat parte şi Patriarhul Daniel, s-a ajuns la concluzia că biserica ortodoxă interzice a căsătoriilor între ortodocşi şi ne-ortodocşi, iar căsătoria dintre ortodocşi şi ne-creştini este absolut interzisă,s pune presa centrală. Numai că, nu este o noutate acest fapt. Căsătoria între ortodocşi şi ne-ortodocşi este interzisă de când lumea, spune preotul Eugen Tănăsescu, iar această „bombă“ vine ca o dezinformare pentru cititori.

Cu privire la căsătoriile mixte între ortodocşi şi ne-ortodocşi sau ne-creştini, s-a hotărât: i. Căsătoria între ortodocşi şi ne-ortodocşi este interzisă conform acriviei canonice (canonul 72 al Sinodului Quinisext). ii. Posibilitatea aplicării iconomiei bisericeşti cu privire la impedimentele la căsătorie trebuie să fie reglementată de Sfântul Sinod al fiecărei Biserici Ortodoxe Autocefale, conform principiilor stabilite de sfintele canoane bisericeşti, în spiritul unui discernământ pastoral, astfel încât să servească mântuirii omului. iii. Căsătoria dintre ortodocşi şi ne-creştini este absolut interzisă, potrivit acriviei canonice. Preotul Eugen Tănăsescu spune că asta nu este o noutate, iar această „bombă“ vine ca o dezinformare pentru cititori. „Nu e nimic nou, toată lumea se agită că a decis Sinodul din Creta. N-a decis nimic, Sinodul a reiterat ceea ce ortodocsia practică de sute şi mii de ani: căsătoriile între un creştin şi un ne-creştin nu se oficiază în Biserica Ortodoxă. Au descoperit tabloidele gaura de la covrig. Nu e nimic nou sub soare! Nu e stabilit de ieri, de azi. E o mare dezionformare când spun că acum s-a stabilit. Nu s-a stabilit acum! Căsătoria între ortodocşi şi ne-ortodocşi este interzisă conform acriviei canonice (canonul 72 al Sinodului Quinisext), care nu s-a ţinut, în nici un caz, acum“, a declarat, pentru „Replica”, Eugen Tănăsescu.

Este permisă căsătoria doar dacă ne-creștinul se convertește, spune preotul. „În cazul în care persoanele de altă religie nu e posibilă o astfel de căsătorie decât dacă respectivul se convertește“. Bun, dar de ce nu este permisă căsătoria între ortodocs şi lipovenii pe rit vechi? Pentru că și aceștia tot ortodocși sunt? „La căsătoria dintre ortodocşii și cei de alte confesiuni se poate stabili cu o condiție. Copiii rezultați din căsătorie sunt botezați ortodocși“, a conchis Tănăsescu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614