Biserica "Sfântul Mina" din Constanţa a fost închisă
Biserica "Sfântul Mina" din Constanţa a fost închisă
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestSituaţie fără precedent!
Situaţie fără precedent!
Începând de astăzi, Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina din parcul Tăbăcăriei va fi temporar închisă. Acest fapt este datorat unei dispute inter-instituţionale pe care Asociaţia "Sf. Mina" poartă de ceva timp cu Arhiepiscopia Tomisului.
"Este o acţiune absolut ilegală aceea de a închide o biserică, dar ea vine în continuarea celeilalte ilegalităţi pe care noi am sesizat-o chiar şi public acum trei săptămâni, când s-a demonstrat că asociaţia respectivă şi-a trecut în patrimoniu clădirea bisericii şi oficiul parohial. Noi nu avem nimic cu biserica Sf. Mina, noi avem cu asociaţia Sf. Mina, care este cu totul altceva. Asociaţia a devenit proprietara lăcaşului de cult, a bisericii din parcul Tăbăcăriei, ori aşa ceva nu există nicăieri în lume şi este ilegal. Noi primul pas l-am făcut, am sesizat poliţia, al doilea pas, cel mai probabil o să facem şi un demers către o instanţă de judecată, pentru obţinerea unei ordonanţe prezidenţiale, care să stopeze închiderea bisericii, să o pună la dispoziţia slujitorilor şi credincioşilor. În tot acest timp va curge procesul dintre noi şi asociaţie pentru redobândirea dreptului de proprietate asupra lăcaşului de cult", a precizat pentru "Replica", purtatorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Călin Gavrilaş.
Fostul director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, Elena Frîncu, s-a arătat extrem de afectată de această decizie, şi a precizat că nu este de acord cu cine a scris că membrii Asociaţiei au hotărât să închidă biserica. "Sunt membră fondatoare a asociaţia Sf. Mina. Nu sunt de acord că nu ştiu cine a scris în numele Asociaţiei "Sf. Mina" că membrii au hotărât să se închidă activitatea în biserică. Eu nu sunt de acord cu o astfel de poziţie, mai ales atunci când este vorba de iubire şi credinţă. Niciodată nu m-am gândit eu, Elena Frâncu, ca enoriaş, decât să pot să las după mine comunităţii un lăcaş sfânt, ca biserica din Tăbăcăriei. Sunt foarte indignată şi plânge sufletu-n mine. Mi se pare un gest necumpătat, nu ştiu cine l-a semnat, eu nu l-am semnat. Nu am văzut hârtia, dar recunosc că am fost sunată de Înalt Prea Sfinţia Sa şi mă doare suletul că s-a ajuns la acest act de forţă", a declarat pentru "Replica", Elena Frâncu, membră fondatoare a Asociaţiei "Sf. Mina".
S.H.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News