rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 4 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Bișnițarul care a avariat maşina Poliției, după urmăriri în trafic, a amenințat un polițist local cu toporul

Un bișnițar de țigări din Constanța, ”client” vechi al polițiștilor și al magistraților, a scăpat de închisoare după ce a amenințat un polițist local cu toporul. Este vorba despre C. B., care vinde țigări în zona Tomis 3, același care, în 2017, a fost prins la volan fără permis. Atunci, în momentul în care a văzut oamenii legii, el a fugit, iar pentru prinderea acestuia, organele de poliție au fost nevoite să procedeze la urmărirea în trafic, urmărire care s-a soldat cu coliziunea dintre autoturismul condus de către bișnițar și autospeciala de poliție. După ce a făcut praf mașinile, bărbatul a fugit pe jos, fiind prins și imobilizat la o distanță de aproximativ 500 de metri de locul unde a abandonat autovehiculul. Pentru această faptă, el a fost condamnat la 1 an și 6 luni cu suspendare. În trecut a mai fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de furt. Revenind la infracțiunea de ultraj, el a fost condamnat la 1 an și 9 luni însă...nici de data aceasta nu va merge după gratii, fiind condamnat cu suspendare.

Un polițist local din Constanța a fost amenințat cu un topor de un bișnițar, după ce a fost surprins cu țigări netimbrate asupra sa. Totul s-a petrecut la sfârșitul anului 2016. C.B. l-a amenințat cu moartea pe lucrătorul de poliție locală în timp ce acesta din urmă efectua un control tematic pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit de produse în Piața Tomis 3. Cu prilejul constatării contravenției, individul l-a amenințat pe lucrătorul de poliție locală cu moartea, folosind în scopul intimidării acestuia un instrument ascuțit, asemănător unui topor de mici dimensiuni.

În instanță, polițiștiul local a relatat faptul că a procedat la efectuarea unui control asupra inculpatului C.B. și i-a solicitat să-i prezinte autorizația de comercializare a produselor pe care le oferea spre vânzare. La vederea organelor de control, individul, împreună cu ceilalți vânzători ambulanți, au început să strângă mărfurile pe care le aveau pentru a le ascunde și a se sustrage controlului. Polițistul a procedat la legitimarea inculpatului, moment în care acesta a devenit recalcitrant și a început să-i înjure pe lucrătorii de poliție locală și să adreseze amenințări la adresa sa. Persoana vătămată a declarat că, la un moment dat, din autoturismul tip dubă în care avea depozitată marfa pe care o comercializa, a scos un topor de mici dimensiuni, s-a deplasat către persoana vătămată având acel topor în mână și spunând că nu îl interesează că este polițist local, îl omoară, fiind oprit de către persoanele ce îl însoțeau care au intervenit pentru a-l calma. Ulterior, toate persoanele care se aflau în piața Tomis III și care erau vizate de control au părăsit zona în fugă, iar echipajul de poliție locală nu a procedat la urmărirea acest ora întrucât raportul numeric le era defavorabil și nu puteau reuși prinderea acestora, grupul lor fiind format din aproximativ 20 de persoane.

A aruncat vina pe concubină

C.B. nu a recunoscut comiterea faptei de care este acuzat, precizând că se afla la locul unde s-a efectuat controlul de către polițiștii locali, însă nu el se ocupa de comercializarea produselor, ci concubina acestuia. Suspectul a declarat că a fost deranjat de faptul că lucrătorii de poliție locală i-au cerut să semneze un proces-verbal de sancționare contravențională întrucât considera că nu el este cel care ar trebui sancționat contravențional, ci concubina acestuia, motiv pentru care le-a răspuns pe un ton agresiv lucrătorilor de poliție locală, fără a-i amenința. ”Condamnă pe inculpatul B C pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj la pedeapsa de 9 luni închisoare. (...) Constată că infracţiunea dedusă judecăţii este concurentă cu infracţiunea pentru care a fost condamnat prin sentinţa penală nr.833/13.06.2018 pronunţată în dosarul cu nr.13999/212/2017 de Judecătoria Constanţa definitivă prin decizia penală nr.740/P/04.07.2018 a Curţii de Apel Constanţa. Anulează suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei dispusă prin SP nr.833 def.la 04.07.2018. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată-3 luni, în final aplică inculpatului pedeapsa de 1 (unu) an şi 9 (nouă) luni închisoare. (...) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Pedeapsa accesorie nu se execută pe durata termenului de supraveghere. Stabileşte un termen de supraveghere de 4 (patru) ani, care curge de la 04.07.2018. Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin.(2) lit.b/Cod penal obligă inculpatul să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Potrivit art. 93 alin.(3)/Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul prestează o muncă neremunerată în folosul comunităţii la una din următoarele unităţi: Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa sau Serviciul Public de Asistenţă Socială Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa, pe o perioadă de 60 zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă”, se arată în minuta instanței de judecată.Deși a scăpat fără să facă o zi de puțcărie, individul nu este mulțumit de pedeapsa, formulând recurs.

RECIDIVIST. A condus fără permis, a fugit de oamenii legii și a lovit mașina poliției

C.B. a mai fost cercetat și condamnat pentru conducere fără permis. În aprilie 2017, acesta a plecat la plimbare cu mașina chiar dacă nu avea permis de conducere și a refuzat să oprească atunci când un echipaj de Poliție l-a somat. Pentru prinderea lui, organele de poliție au fost nevoite să procedeze la urmărirea în trafic a acestuia, urmărire care s-a soldat cu coliziunea dintre autoturismul condus de către inculpat și autospeciala de poliție, după care inculpatul a fugit pe jos, fiind prins și imobilizat la o distanță de aproximativ 500 de metri de locul unde a abandonat autovehiculul", au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. În trecut a mai fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de furt.

Mirela PASCAL

marţi, 19 noiembrie 20191941
Comentarii

12moarte tiganilor !(19 noi 22:03)
moarte machidonilor legionari !
02Gelu(19 noi 17:40)
Da ma..........si Geoana era prostanac si a ajuns adjunct la NATO...prostilor va ofer Alupigus permanent.
08Petre(19 noi 13:50)
Daca ii tot da pedepse cu "suspendat" de ce nu-l suspenda cu funia de copac?
17Escu(19 noi 12:53)
Au ramas P.S.Disti blocati pe lozinca JOHANIS SASE CASE uitand de furturile de sute de milioane de euro ale clanului Mazare sau ale doctorului Oprescu care a construit stadionul national cu peste 230 de milioane de euro in timp ce Italieni au construit un stadion identic cu 115 milioane dupa care excrocu a ascun un sac cu euro in cotetul cainelui.Astea sunt doar doua exemple de P.S.Disti penali pentru ca pentru toti este nevoie de o lista de doi kilometri.
610Da ma(19 noi 09:51)
si aia cu 6 clase terminate are tupeu sa candideze si ea si vrea sa ne reprezinta in lume,cand ea nu poate lega doua vorbe.De aici se vede cati prosti are Romania,ca ar vota o analfabeta.Multi saraci cu duhul.Are si ea 4case,apropo.Iar naspetul de fura,tiganul turc,sigur are casa in HC,ca asa isi tin votantii PSD ciolanul,fac case la tigani,dau o mica mocangeala ptr pensionari si prostii voteaza orice fraier PSD.Cand sunt atatia prosti de ii poti prosti,le poti spune orice si ei pun botul,logic ca tara e condusa de lepre.
08Gigi(19 noi 09:33)
Asta chiar ca e pacalici. Se vind tigari de contrabanda in mangalia,str Ion Creanga,BlC5,apt 3,Arif bucixxx de 30 ani!!! Cu Sprijinul politiei. Vin tiganii sa colecteze banii din vinzari in Fiecare seara intre 21.30-22,in spatele blocului,avind grija sa claxoneze,deranjeze cit pot.Politia e cu ei!! Muriti ba!
112cezara(19 noi 09:13)
asta trebuie bagat la penitenciar muuulti ani, sa faca acolo talente
611Name(19 noi 08:34)
Pentru curiosul de sub mine, da ma, candideaza. Mai grav e ca si aia cu sase clase candideaza.
179Pt replica(19 noi 06:55)
Ala cu 6 case furate mai candideaza inca 5 ani?
mai mult...Replica
4 iul 18:39ReplicaCONTROALE MASIVE și AMENZI pe LITORAL! Club Nuba, VIZAT. VIDEO

Sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 3 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști...1148

4 iul 00:00ReplicaVIDEO ȘOCANT! Un INCONŞTIENT cu MERCEDES caută MOARTEA pe CONTRASENS2015
4 iul 10:48ReplicaVânturache se face că NU vede ce se întâmplă la Tomis Plus1888
4 iul 00:52ReplicaNU mai ai NEVOIE de ACORDUL vecinilor pentru MODIFICĂRI în APARTAMENT

Potrivit legii, pentru construirea unui balcon ai nevoie de autorizaţie, care se obţine în urma unui certificat de...2839

4 iul 17:19ReplicaMODĂ în centrul Constanţei: VEDETELE au făcut VALURI la malul mării3820
4 iul 00:00ReplicaNOI IMAGINI! Lupu, PERICOLUL PUBLIC din Costinești, îşi face de CAP în continuare!2037
4 iul 01:23ReplicaŢUŢUIANU s-a făcut băiat BUN: dă BANI la toată lumea!

Unitățile administrativ teritoriale din județul Constanța primesc bani de la Consiliul Județean Constanța, din...1138

4 iul 00:00ReplicaFostul inspector școlar Gabriela Bucovală a CÂȘTIGAT… și nu prea RĂZBOIUL cu ISJ922
4 iul 08:57ReplicaCum a fost PRINS traficantul care a INTRODUS în România 2 KILOGRAME de CANNABIS821
4 iul 00:25ReplicaDESPESCU ANUNȚĂ CONTROALE pe LITORAL, în WEEKEND

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, a susținut o conferință de presă alături de...966

4 iul 00:00ReplicaMircea DOBRE zice că FĂGĂDĂU îşi bate JOC de angajaţii din Primăria Constanţa1089
4 iul 00:00ReplicaALARMANT: TOT mai MULȚI VÂRSTNICI din CONSTANȚA provoacă ACCIDENTE!866
Vremea
29.2°28° - 29.2° sâmbătă, 4 iulie 2020
ConstanțaUmiditate: 56%
Vânt: 3.49 m/s
Presiune: 1010 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
4 iul 00:00SportReal Madrid a realizat primul transfer al verii! Premieră istorică pentru galactici

Pau Ferrer (16 ani) este noul jucător al lui Real Madrid. Tânărul fotbalist a anunțat transferul său de la CD...450

4 iul 00:00SportLiga I - Craiova trece pentru moment pe primul loc după ce a învins Gaz Metan Mediaș

Formaţia Universitatea Craiova a învins, vineri seară, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa Gaz Metan...401

4 iul 23:33SportBaschet - All-Star Game a fost anulat pentru prima oară în 75 de ani

Major League Baseball a anunţat, vineri, că a decis ca All-Star Game să nu aibă loc în acest an, din cauza...303

4 iul 23:33SportJaqueline Cristian a învins-o pe Irina Begu la Winners Open

Jucătoarea Jaqueline Cristian, locul 162 WTA, s-a impus, vineri, cu scorul de 1-6, 6-4, 11-9, în faţa Irinei Begu (81...362

Local
4 iul 01:26LocalALARMANT: 420 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în România, 10 la Constanţa

Până astăzi, 3 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul...1436

4 iul 01:28LocalURMĂRIRE ca-n FILME pe străzile din Constanța. Protagonist: un tânăr fără PERMIS

Polițiști din cadrul Secției 2 au efectuat joi, 2 iulie, semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, care se...1951

4 iul 01:25LocalȘoferiță aproape de comă alcoolică, oprită de polițiștii din Năvodari

1336

4 iul 01:27LocalDe azi, CT BUS reintroduce traseele de noapte!

Tot de mâine, linia 100M (GARA C.F.R. – STAȚIUNEA MAMAIA) va fi suplimentată cu 2 autobuze, iar intervalul de...790

4 iul 01:27LocalLimanu lansează campania 'No more free hugs'

In contextul unei creșteri semnificative a numărului de îmbolnăviri de COVD 19 în România, Primăria Comunei...533

4 iul 01:26LocalSpectacolul 'Magic Swing' și turneul 'Pianul călător', în acest weekend, la Constanța

Seria evenimentelor culturale în aer liber organizate de Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”, cu...556

4 iul 01:25LocalTânăr din Cumpăna, internat un an într-un centru educativ pentru tâlhărie

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au...597

4 iul 01:25LocalConfort Urban intervine în Faleză Nord

Tot mai multe străzi din cartierul Faleză Nord beneficiază de o infrastructură rutieră modernă. Echipele SC...700

4 iul 01:29LocalPANICĂ la Eforie Nord! O mașină a INTRAT în trenulețul TURISTIC

2562

Politică
Interviuri
25 mai 00:17InterviuriINTERVIU! Primarul Cristian Cârjaliu dă de pământ cu Guvernul Orban: Trebuie sancționată incompetența

Cristian Cârjaliu este primarul care, dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat, spun unii....4362

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...6001

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

4318

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...5308

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

Elevii constănțeni sunt nerăbdători să revină la școală. Dacă la începutul Stării de Urgență aceștia au...3508

13 apr 10:16InterviuriMicrorezervaţia de la DELFINARIU, în PERICOL în cazul unei contaminări în masă

3074

Monden
4 iul 00:00MondenChristina Ricci divorțează! Motivul brutal și șocant pentru care a pus punct căsniciei care a durat 7 ani

Christina Ricci, în vârstă de 41 de ani, a depus joi, 2 iulie actele de divorț. Actrița cunoscută din filmele...359

4 iul 00:00MondenSarah Jessica Parker a apărut în costum de baie, la plajă. Cum arată actriţa la 55 de ani

Sarah Jessica Parker încă este o ţintă a fotografilor, mai ales atunci când iese la plajă. Actriţa de 55 de ani a...343

4 iul 00:00MondenVacanțe de milionari. Moștenitoarea imperiului Swarovski, imagini sexy pe un iaht, în Ibiza

347

4 iul 00:00MondenCu ce l-a atras Kate pe William. Prinţul nu şi-a mai putut lua ochii de la ea

Ducesa de Cambridge este frumoasă, deşteaptă şi are o inimă de aur, nu e de mirare că Prinţul William a...350

4 iul 00:00MondenDouă site-uri dedicate fanilor Harry Potter se distanţează de afirmaţiile lui Rowling despre persoanele transgender

Două dintre cele mai mari site-uri dedicate fanilor lui Harry Potter s-au distanţat joi de convingerile autoarei J.K....288

4 iul 00:00MondenCântăreaţa britanică Duffy a criticat vehement filmul "365 Days" pe motiv că banalizează "traficul sexual"

288

Mapamond
4 iul 00:00MapamondChina va închide treptat toate pieţele unde se comercializează păsări vii

China va închide gradual toate pieţele unde se vând păsări vii, pentru a reduce riscurile pentru sănătatea...277

4 iul 00:00MapamondCoronavirus: Comisia Europeană autorizează punerea pe piaţă a antiviralului Remdesivir

Comisia Europeană a autorizat vineri "punerea pe piaţă condiţionată" a antiviralului Remdesivir la nivelul Uniunii...314

4 iul 00:00MapamondCoronavirus: Stare de urgenţă la Belgrad, unde revin unele restricţii

287

4 iul 00:00MapamondRusia - Coronavirus: Revenirea la viaţa normală, nu mai devreme de opt luni, avertizează ministrul sănătăţii

Situaţia provocată de epidemia de COVID-19 în Rusia va mai dura încă cel puţin opt luni, a avertizat vineri...280

4 iul 20:10MapamondCoronavirus: Coreea de Sud se confruntă cu un al doilea val de COVID-19

Coreea de Sud a raportat vineri 63 de noi cazuri de COVID-19, un record înregistrat în ultimele două săptămâni, ca...289

4 iul 00:00MapamondMyanmar - Au fost reluate operaţiunile de căutare la mina de jad unde au murit 162 de persoane

282

Sănătate
4 iul 00:00SănătateVaccinul care ar putea să te protejeze împotriva bolii Lyme

Oamenii de știință au dezvoltat un vaccin care ar putea să ofere o protecție completă împotriva bolii Lyme, iar...274

4 iul 00:00SănătateTeamă, efectul secundar al supraviețuitorilor de cancer

Cancerul poate fi o boală îngrozitoare și stresantă, iar de cele mai multe ori, medicină nu ia în considerare cât...285

4 iul 00:00SănătateDietă mediteraneană ar putea influență genele și ar putea îmbunătăți sănătatea

285

4 iul 00:00SănătateTestul de salivă care îți spune rapid și ușor dacă ai Hepatită C

Testările pentru Hepatită C presupun 2 pași. Primul este o testare rapidă, care semnalizează prezența anticorpilor...298

4 iul 00:00SănătateLa ce servicii medicale gratuite ai dreptul dacă nu ești asigurat?

Dacă nu ești asigurat plătind lunar contribuția la Casă Națională de Asigurări de Sănătate, poți beneficia de...320

4 iul 18:24SănătateStudiile asociază boala celiacă cu anorexia

Un nou studiu sugerează că femeile tinere care suferă de boală celiaca se confruntă cu un risc mai ridicat de a fi...282

4 iul 00:00SănătateCum recunoști depresia. Semne surprinzătoare în funcție de vârstă

Depresia este o afecțiune din ce în mai mai comună în rândul adulților și vârstnicilor. Însă și copiii și...306

4 iul 00:00SănătateCum calmezi tusea uscată și productivă la copii

Răceala și tusea sunt frecvente la copiii mici, dar expunerea la germeni și combaterea lor îi ajută pe copii...289

4 iul 00:00SănătateDieta ketogenică: ce efecte secundare are și cum le previi

274

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT