REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Dum., 12 Mai 2024
Anul XX Nr. 6727
13.3° Constanța Duminică, 12 Mai 2024 Anul XX Nr. 6727
 

Bișnițarul care a avariat maşina Poliției, după urmăriri în trafic, a amenințat un polițist local cu toporul

Bișnițarul care a avariat maşina Poliției, după urmăriri în trafic, a amenințat un polițist local cu toporul

Replica API 19 noiembrie 2019 | 01:33 504

Un bișnițar de țigări din Constanța, ”client” vechi al polițiștilor și al magistraților, a scăpat de închisoare după ce a amenințat un polițist local cu toporul. Este vorba despre C. B., care vinde țigări în zona Tomis 3, același care, în 2017, a fost prins la volan fără permis. Atunci, în momentul în care a văzut oamenii legii, el a fugit, iar pentru prinderea acestuia, organele de poliție au fost nevoite să procedeze la urmărirea în trafic, urmărire care s-a soldat cu coliziunea dintre autoturismul condus de către bișnițar și autospeciala de poliție. După ce a făcut praf mașinile, bărbatul a fugit pe jos, fiind prins și imobilizat la o distanță de aproximativ 500 de metri de locul unde a abandonat autovehiculul. Pentru această faptă, el a fost condamnat la 1 an și 6 luni cu suspendare. În trecut a mai fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de furt. Revenind la infracțiunea de ultraj, el a fost condamnat la 1 an și 9 luni însă...nici de data aceasta nu va merge după gratii, fiind condamnat cu suspendare.

Un polițist local din Constanța a fost amenințat cu un topor de un bișnițar, după ce a fost surprins cu țigări netimbrate asupra sa. Totul s-a petrecut la sfârșitul anului 2016. C.B. l-a amenințat cu moartea pe lucrătorul de poliție locală în timp ce acesta din urmă efectua un control tematic pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit de produse în Piața Tomis 3. Cu prilejul constatării contravenției, individul l-a amenințat pe lucrătorul de poliție locală cu moartea, folosind în scopul intimidării acestuia un instrument ascuțit, asemănător unui topor de mici dimensiuni.

În instanță, polițiștiul local a relatat faptul că a procedat la efectuarea unui control asupra inculpatului C.B. și i-a solicitat să-i prezinte autorizația de comercializare a produselor pe care le oferea spre vânzare. La vederea organelor de control, individul, împreună cu ceilalți vânzători ambulanți, au început să strângă mărfurile pe care le aveau pentru a le ascunde și a se sustrage controlului. Polițistul a procedat la legitimarea inculpatului, moment în care acesta a devenit recalcitrant și a început să-i înjure pe lucrătorii de poliție locală și să adreseze amenințări la adresa sa. Persoana vătămată a declarat că, la un moment dat, din autoturismul tip dubă în care avea depozitată marfa pe care o comercializa, a scos un topor de mici dimensiuni, s-a deplasat către persoana vătămată având acel topor în mână și spunând că nu îl interesează că este polițist local, îl omoară, fiind oprit de către persoanele ce îl însoțeau care au intervenit pentru a-l calma. Ulterior, toate persoanele care se aflau în piața Tomis III și care erau vizate de control au părăsit zona în fugă, iar echipajul de poliție locală nu a procedat la urmărirea acest ora întrucât raportul numeric le era defavorabil și nu puteau reuși prinderea acestora, grupul lor fiind format din aproximativ 20 de persoane.

A aruncat vina pe concubină

C.B. nu a recunoscut comiterea faptei de care este acuzat, precizând că se afla la locul unde s-a efectuat controlul de către polițiștii locali, însă nu el se ocupa de comercializarea produselor, ci concubina acestuia. Suspectul a declarat că a fost deranjat de faptul că lucrătorii de poliție locală i-au cerut să semneze un proces-verbal de sancționare contravențională întrucât considera că nu el este cel care ar trebui sancționat contravențional, ci concubina acestuia, motiv pentru care le-a răspuns pe un ton agresiv lucrătorilor de poliție locală, fără a-i amenința. ”Condamnă pe inculpatul B C pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj la pedeapsa de 9 luni închisoare. (...) Constată că infracţiunea dedusă judecăţii este concurentă cu infracţiunea pentru care a fost condamnat prin sentinţa penală nr.833/13.06.2018 pronunţată în dosarul cu nr.13999/212/2017 de Judecătoria Constanţa definitivă prin decizia penală nr.740/P/04.07.2018 a Curţii de Apel Constanţa. Anulează suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei dispusă prin SP nr.833 def.la 04.07.2018. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată-3 luni, în final aplică inculpatului pedeapsa de 1 (unu) an şi 9 (nouă) luni închisoare. (...) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Pedeapsa accesorie nu se execută pe durata termenului de supraveghere. Stabileşte un termen de supraveghere de 4 (patru) ani, care curge de la 04.07.2018. Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin.(2) lit.b/Cod penal obligă inculpatul să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Potrivit art. 93 alin.(3)/Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul prestează o muncă neremunerată în folosul comunităţii la una din următoarele unităţi: Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa sau Serviciul Public de Asistenţă Socială Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa, pe o perioadă de 60 zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă”, se arată în minuta instanței de judecată.Deși a scăpat fără să facă o zi de puțcărie, individul nu este mulțumit de pedeapsa, formulând recurs.

RECIDIVIST. A condus fără permis, a fugit de oamenii legii și a lovit mașina poliției

C.B. a mai fost cercetat și condamnat pentru conducere fără permis. În aprilie 2017, acesta a plecat la plimbare cu mașina chiar dacă nu avea permis de conducere și a refuzat să oprească atunci când un echipaj de Poliție l-a somat. Pentru prinderea lui, organele de poliție au fost nevoite să procedeze la urmărirea în trafic a acestuia, urmărire care s-a soldat cu coliziunea dintre autoturismul condus de către inculpat și autospeciala de poliție, după care inculpatul a fugit pe jos, fiind prins și imobilizat la o distanță de aproximativ 500 de metri de locul unde a abandonat autovehiculul", au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. În trecut a mai fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de furt.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
moarte machidonilor legionari !
2
1
Da ma..........si Geoana era prostanac si a ajuns adjunct la NATO...prostilor va ofer Alupigus permanent.
2
0
Daca ii tot da pedepse cu "suspendat" de ce nu-l suspenda cu funia de copac?
8
0
Au ramas P.S.Disti blocati pe lozinca JOHANIS SASE CASE uitand de furturile de sute de milioane de euro ale clanului Mazare sau ale doctorului Oprescu care a construit stadionul national cu peste 230 de milioane de euro in timp ce Italieni au construit un stadion identic cu 115 milioane dupa care excrocu a ascun un sac cu euro in cotetul cainelui.Astea sunt doar doua exemple de P.S.Disti penali pentru ca pentru toti este nevoie de o lista de doi kilometri.
7
1
si aia cu 6 clase terminate are tupeu sa candideze si ea si vrea sa ne reprezinta in lume,cand ea nu poate lega doua vorbe.De aici se vede cati prosti are Romania,ca ar vota o analfabeta.Multi saraci cu duhul.Are si ea 4case,apropo.Iar naspetul de fura,tiganul turc,sigur are casa in HC,ca asa isi tin votantii PSD ciolanul,fac case la tigani,dau o mica mocangeala ptr pensionari si prostii voteaza orice fraier PSD.Cand sunt atatia prosti de ii poti prosti,le poti spune orice si ei pun botul,logic ca tara e condusa de lepre.
10
6
Asta chiar ca e pacalici. Se vind tigari de contrabanda in mangalia,str Ion Creanga,BlC5,apt 3,Arif bucixxx de 30 ani!!! Cu Sprijinul politiei. Vin tiganii sa colecteze banii din vinzari in Fiecare seara intre 21.30-22,in spatele blocului,avind grija sa claxoneze,deranjeze cit pot.Politia e cu ei!! Muriti ba!
8
0
asta trebuie bagat la penitenciar muuulti ani, sa faca acolo talente
12
1
Pentru curiosul de sub mine, da ma, candideaza. Mai grav e ca si aia cu sase clase candideaza.
11
6
Ala cu 6 case furate mai candideaza inca 5 ani?
9
17

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389