REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.8° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.8° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Blaga, audiat la DNA în calitate de martor în dosarul şpăgii din Portul Constanţa

Blaga, audiat la DNA în calitate de martor în dosarul şpăgii din Portul Constanţa

Replica API 10 august 2011 | 00:00 127

Fostul ministru de Interne Vasile Blaga a fost audiat marţi în calitate de martor în dosarul corupţiei din vămi şi "şpaga din Portul Constanţa", el declarând că procurorii i-au mulţumit, la final, pentru promptitudinea cu care a răspuns citaţiei şi că, după o declaraţie de 10-12 minute, s-au declarat "extrem de lămuriţi". "Procurorii mi-au mulţumit pentru că am răspuns prompt (citaţiei, n.r.). Audierea a durat 10-12 minute. La final mi-au spus că sunt extrem de lămuriţi", a declarat, marţi după-amiază, fostul ministru de Interne. Invitat să participe prin telefon la o emisiune de televiziune, Blaga a spus că nu-i acuză pe cei care vorbeau despre el într-o conversaţie interceptată de anchetatori în acest dosar. "Nu-i acuz, nu ştiu ce fapte le sunt imputate şi nu este treaba mea să fac asta. Eu am fost chemat să dau nişte lămuriri şi am înţeles că procurorii sunt extrem de lămuriţi", a declarat Vasile Blaga, conform Mediafax.

"În urmă cu o lună a apărut o stenogramă în care era redată o discuţie pe care o aveam cu Banias, dânsul plângându-se că i-a fost schimbat un director de la o direcţie judeţeană. Eu îi spuneam atunci că vorbim luni. Era vorba despre oameni. i eu am fost ministru de 3 ori şi nici mie nu mi-ar fi convenit când aş fi luat o decizie vis-a-vis un om, până la urmă să deschid o astfel de problemă chiar şi în Coaliţie. Asta a fost tot", a declarat Vasile Blaga, într-o intervenţie telefonică la emisiunea "Ediţie de Prânz", de pe B1 TV.

În acelaşi dosar a fost fost audiat, joi seară, şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, tot în calitate de martor. Ministrul ar fi fost întrebată dacă îi cunoaşte personal pe mai mulţi inculpaţi din dosarul corupţiei din Portul Constanţa, printre care Mircea Banias, Laurenţiu Mironescu sau Aurelian Pilcă. Boagiu a confirmat că îi cunoaşte pe Mircea Banias şi pe Laurenţiu Mironescu, ca urmare a relaţiilor din partid.

Anca Boagiu a declarat că aceasta nu avea nicio legătură cu speţa de contrabandă şi evaziune din Portul Constanţa. Aceasta a precizat că discuţia nu era publică şi că era legată de un sechestru pus pe bunurile Companiei Naţionale de Feribot, mai arat[ B1 TV.

Potrivit DNA, pe 22 octombrie 2010, Banias i-a cerut lui Eugen Bogatu (la vremea respectivă acesta era director al Direcţiei Domenii Portuare Constanţa) să îi remită cu titlu gratuit mai multe produse provenite din mărfurile confiscate şi aflate în gestiunea Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.

"Mircea Banias i-a promis lui Bogatul Eugen că se va implica personal în blocarea unui proiect de restructurare a autorităţii vamale de pe raza judeţului Constanţa şi a unui ordin ministerial care prevedea obligativitatea scanării tuturor containerelor din Portul Constanţa Sud Agigea, că va interveni pentru ca o persoană, care nu era agreată de grupul infracţional, să nu fie numită într-o funcţie de conducere în cadrul Companiei Naţionale Administrarea Porturilor Maritime Constanţa şi că îşi va folosi influenţa pentru menţinerea în funcţie a unui fost director al Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa", se arăta într-un comunicat al procurorilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108