REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Blaga, către tinerii liberali: Nu fiţi ca Ponta. El este eşecul clar al tânărului politician ajuns acolo unde nu merita

Blaga, către tinerii liberali: Nu fiţi ca Ponta. El este eşecul clar al tânărului politician ajuns acolo unde nu merita

Replica API 5 septembrie 2015 | 00:00 219

Lecţii predate la Şcoala de vară TNL

Lecţii predate la Şcoala de vară TNL

Co-preşedintele Vasile Blaga a dezvăluit vineri tinerilor de la Şcoala de Vară TNL, care are loc la Eforie Nord, câteva din secretele longevităţii sale politice şi le-a dat câteva sfaturi care să-i ajute în carieră. Poveţele lui Blaga au venit ca răspuns la întrebările luptătorului K 1 Cătălin Moroşanu, consilier judeţean PNL în Iaşi. „Viaţa este extrem de grea în politică, dar te poţi strecura prin funcţii. Sunt momente în care totuşi, mai ales când eşti la guvernare şi partidul conduce şi când vezi că lucrurile nu merg cum, trebuie să ai curaj să le spui, cu orice risc”, a spus Vasile Blaga. Liderul PNL a subliniat că niciodată nu i-a trecut prin gând să părăsească partidul, deşi a fi trecut prin situaţii grele, încă din 2007.

„Au fost colegi care, după prima Convenţie, îmi solicitau să rup fostul partid. Şi trebuie să recunosc că erau majoritari în grupul parlamentar de atunci, al PDL. Le-am spus un singur lucru: eu sting lumina în Modrogan. Dacă doriţi altfel de parcurs politic, faceti-l, dar fără mine”, a dezvăluit Vasile Blaga, care a completat: „Şi când mă hotărăsc să nu mai fac politică, plec acasă, dar nu plec din PNL”. Iar pentru o carieră lungă în politică este foarte important să mai şi ierţi, a spus Blaga: „Învăţaţi să mai şi iertaţi. Şi să nu purtaţi ranchiună oamenilor cu care nu vă înţelegeţi, sau nu împărtăşiţi aceleaşi puncte de vedere. Pentru că dacă m-aş fi certat, sau aş fi dat afară din partid pe toţi cu care m-am certat, sau pe toţi care m-au trădat la un moment dat, rămâneam eu şi câinele Vasile care a murit, în partid”.

„Aveţi şansa să preluaţi din mers şi să conduceţi cel mai puternic partid din România, PNL. Mai este de lucru, mai sunt lucruri de armonizat, dar trebuie să privim în faţă, nu la ce ne-a despărţit (PNL de PDL - n.red.). Şansa noastră este să fim uniţi şi vă recomand să nu mai plecaţi urechea şi să învăţaţi numai lucruri bune de la cei de vârsta noastră, că unii au greşit. Fiţi mai înţelepţi decât noi! De tineretul PNL depinde viitorul partidului. Noi atât am putut face, şi eu şi Alina Gorghiu şi, înainte, domnul Iohannis, şi înainte, domnul Antonescu, să creăm premizele construcţiei celui mai mare partid politic de dreapta din România. De voi depinde unde ajungem”, a completat Vasile Blaga.

El i-a sfătuit pe tinerii liberali să nu fie ca Victor Ponta, să se implice în politică și să se promoveze prin muncă. „Nu fiţi ca Victor Ponta. El este eşecul clar al tânărului politician ajuns acolo unde nu merita. Este mai rău decât vechii pesedişti care se mai ţineau de cuvânt. Minte când respiră. De unde a votat Codul fiscal prima dată? Din Istanbul?! Ăsta este Victor Ponta”.

Și Vasile Blaga a exclus posibilitatea unui guvern de uniune națională, recunoscând însă că anumite teme de interes național trebuie discutate între Putere și Opoziție: „Tipul de consens de tip idilescian, Opoziția să tacă, nu ar fi sănătos pentru viața politică românească. Există puncte de vedere de stânga și de dreapta. Trebuie să existe o concurență în viața politică. Asta nu înseamnă că trebui să ne înjurăm și trebuie neapărat să facem din orice o temă de măcel politic. Nu, dar consens, consens, concurență, concurență", a adăugat Blaga. „Principalul dușman al PNL este PSD, indiferent cine îl conduce.

Ne dorim să guvernăm, chiar dacă se supără Ponta pe mine, cât mai repede cu putinţă, ca să ne implementăm programul, că nu mai are încredere în el nici PSD-ul, dar românii. Îi spun şi de aici lui Victor Ponta, dorim să guvernăm şi să organizăm alegerile. Vorbeşte Ponta de organizarea alegerilor în 2009? Păi în 2009 a cerut secţii de votare cu camere de luat vederi peste tot. Şi i-am făcut. Cum a organizat Ponta alegerile prezidenţiale în diaspora? Ba mai mult, după ce a venit din Dubai, spunea că a înţeles mesajul românilor.

Aşa l-a înţeles că nu i-a lăsat să voteze nici pe românii din ţară, nici pentru zeci de primării, nici pentru preşedinţi de consilii judeţene. Şi iată că suntem în situaţii incredibile în România lui 2015, nu în Afganistan. Venim din Suceava, Rădăuţi, municipiu mare, nu au nici primar, nici Consiliu Local, nici secretar, cu Ponta prim-ministru”, a afirmat Blaga.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218