REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Blaga şi Orban, fuziune cu „cântec”. Fuziunea PDL - PNL, pe ultima sută de metri

Blaga şi Orban, fuziune cu „cântec”. Fuziunea PDL - PNL, pe ultima sută de metri

Replica API 6 ianuarie 2015 | 00:14 177

Să ne amuzăm cu „fraţii bombă şi fitil”

Să ne amuzăm cu „fraţii bombă şi fitil”

Vasile Blaga

Comisia paritară PDL - PNL s-a reunit, luni, pentru a stabili că trebuie să se mai reunească de câteva ori pentru alte stabiliri. De altfel, de oricâte ori va fi nevoie până se va realiza fuziunea dintre cele două partide. Dacă la nivel central lucrurile sunt stabilite, cu un Vasile Blaga specializat în datul milităriei jos din pod şi o Alina Gorghiu preferată de preşedintele Klaus Iohannis, în teritoriu dragostea nemărginită e un trandafir cu spini, motiv pentru care se încearcă şi se tot încearcă până iese!

Blaga vrea o treabă „de jos în sus”

Bâlbâielile fuziunii intră în etapa pe 2015, ca o continuare a celor din 2014, când s-a discutat de fuziune prin comasare şi nu prin absorbţie, într-un final ajungându-se la o fuziune în trepte, până în 2017, în speranţa că vechii rivali vor reuşi să colaboreze. Pe 14 iulie 2014, statutul partidului rezultat din fuziunea PNL-PDL a fost finalizat şi adoptat în 28 iulie, iar în octombrie Tribunalul Bucureşti a admis, pe data de 6, fuziunea dintre PNL şi PDL. Blaga a declarat pe 20 decembrie 2014, la finalul Colegiului Director al democrat-liberalilor, că a convenit împreună cu preşedintele PNL, Alina Gorghiu, ca pe 5 ianuarie 2015 Comisia de unificare liberală să se reunească într-o şedinţă în care urmează să fie dezbătute criteriile după care se va realiza procesul de unificare PDL-PNL.

Ludovic Orban

Cinci cu cinci, Chiru în stand-by

La întâlnirea de luni s-a ajuns la concluzia că mai sunt necesare nişte întâlniri. De altfel, la noul PNL e aproape ca la şcoală. Propunerile de înfrăţire curg pe bandă şi urmează să fie agreată una dintre ele. Comisia paritară, format din cinci reprezentanţi ai vechiului PNL şi cinci de la PDL, urmează să stabilească în perioada următoare paşii finali. „Urmează să se stabilească în următoarele şedinţe etapele de finalizare ale fuziunii. Astăzi s-au prezentat câteva variante de finalizare a acestui proces şi va trebui să aşteptăm o variantă finală, care va fi agreată, pentru transpunerea ei în teritoriu”, a spus preşedintele PNL Constanţa, Christian Gigi Chiru, pentru „Replica”.

Că tot e stand-by, ne mai delectăm cu o serie de înţepături. Şedinţa de unificare a noului PNL s-a desfăşurat sub semnul unor uşoare tensiuni între PDL şi PNL, în urma declaraţiilor lui Ludovic Orban din ultima şedinţă a liberalilor „vechi”. Acesta afirmase că se va lupta „cu toate armele” ca vechii PDL-işti să nu pună mâna pe „partidul istoric” al Brătienilor. În replică, Blaga a reacţionat în stilul clasic: „Am pus deja mâna. Împreună cu doamna Gorghiu, conduc PNL până la următoarele alegeri interne”, a spus acesta.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272