REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
12.7° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Blinken merge în Japonia pentru a prezenta personal condoleanţe după asasinarea lui Shinzo Abe

Blinken merge în Japonia pentru a prezenta personal condoleanţe după asasinarea lui Shinzo Abe

Replica API 10 iulie 2022 | 00:00 601

Departamentul de Stat al SUA a anunţat că secretarul de stat Antony Blinken va călători luni în Japonia pentru a prezenta personal condoleanţe după asasinarea fostului premier Shinzo Abe.

Antony Blinken, care se află în Thailanda, „va prezenta condoleanţe poporului japonez” în cadrul unor întâlniri cu înalţi oficiali, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Fostul premier Shinzo Abe, împuşcat vineri în plin miting electoral la Nara (în vestul Japoniei), a construit relaţii solide cu Statele Unite în anii în care s-a aflat la putere, în special în domeniul apărării.

„Alianţa dintre Japonia şi Statele Unite a fost piatra de temelie a politicii noastre externe timp de decenii”, a declarat Antony Blinken sâmbătă, după o întâlnire cu omologii săi din G20, care a avut loc în Bali.

„Prim-ministrul Abe a dus cu adevărat acest parteneriat pe noi culmi. Prietenia dintre poporul japonez şi cel american este, de asemenea, de neclintit”, a adăugat el.

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit în spital la câteva ore după ce a fost împușcat de două ori în timp ce susținea un discurs electoral în orașul Nara. Bărbatul de 41 de ani care l-a ucis le-a spus polițiltilor că avea ranchiună față de o anumită organizație din care credea că face parte și fostul premier și a vrut să se răzbune, au anunțat autoritățile japoneze, fără a numi respectiva organizație.

Tetsuya Yamagami nu a încercat să fugă de la fața locului după atac, fiind doborât și capturat de agenții de securitate. El a recunoscut în fața poliiștilor că l-a ucis pe Shinzo Abe folosind o armă construită de el. Potrivit digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212